Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, πλην αυτών στο Πλάτωμα και τον Αφυσσό

Υπεγράφη, μετά από πολλές ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις η σύμβαση του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πλην αυτών στο Πλάτωμα και τον Αφυσσό.
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στην έδρα της Περιφέρειας, από τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Αμέσως μετά ο κ. Τατούλης δήλωσε:


«Το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μαζί με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα που υπηρετούν το στρατηγικό μας στόχο να μετατρέψουμε την Περιφέρειά μας σε Ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο της αειφορίας».
«Σήμερα κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αποτροπή των προστίμων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ εφάπαξ, ενώ τηρείται λογαριασμός σε ημερήσια βάση» τόνισε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «φτάσαμε στο τέλος της υπογραφής της σύμβασης αυτής, η οποία ταλαιπωρήθηκε 1,5 με 2 χρόνια στο ΕΠΠΕΡΑΑ και πολλούς μήνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο».
Ο κ. Τατούλης, επεσήμανε τις τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάζει ένα τέτοιο έργο, αφού η ανάδοχος εταιρεία πρέπει να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, εξέφρασε όμως την πεποίθησή του ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και με το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Αναφερόμενος στους υπολειπόμενους ΧΑΔΑ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται αυτοί του Πλατώματος και του Αφυσσού, είπε ότι εντός των προσεχών ημερών θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.
Παρούσα κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: