Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Νεύρα, αέρας και ήττα για τον Αστέρα με 1-0



Πρωταγωνιστής ο αέρας και τα νεύρα στη Μυτιλήνη, έτσι οι Αρκάδες έχασαν έδαφος στη μάχη για την πεντάδα, αφού έχασαν ευκαιρίες για να φύγουν με τους 3 βαθμούς από το γήπεδο της Μυτιλήνης. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και έχασε

Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Οι μανάδες που βρέθηκαν στην ανάγκη να πουλήσουν την βέρα του πεθαμένου άντρα τους, για ν’ αγοράσουν ψωμί για το παιδί τους, τιμώρησαν τον πρωθυπουργό της εικονικής πραγματικότητας. Ανέδειξαν όμως στην θέση του έναν άλλο πρωθυπουργό, οπαδό της ονειρικής αλήθειας.
Οι ουρές των ανέργων έξω από τα ενεχυροδανειστήρια, όπου κατέθεταν τον βαφτιστικό σταυρό τους για να αγοράσουν την ινσουλίνη τους, έγιναν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα και τιμώρησαν με απόλυση τους υπουργούς της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Διόρισαν όμως, στη θέση τους, μια άλλη φουρνιά υπουργών που έχουν αποκτήσει ειδικότητα στο να παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο.
Οι νοικοκύρηδες που έγιναν άστεγοι, φτωχοί και περιθωριοποιημένοι, έκαναν βίαια την έξωση από τα κυβερνητικά μέγαρα των πρασινογαλάζιων παρατρεχάμενων – συμβούλων. Άνοιξαν όμως διάπλατα τις πόρτες για ένα εσμό από κοκκινομπλέ ημέτερους που έρχονται προπονημένοι στις καταλήψεις ξένων περιουσιών, και που, όταν τους απομακρύνουν, τις αφήνουν κατεστραμμένες και ρημαγμένες.

Επιτροπές στήριξης της κυβέρνησης δημιουργούν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα πολιτικό εγχείρημα, που ξεκινά αύριο από τα Τρίκαλα αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για την οργάνωση Επιτροπών Στήριξης της Κυβέρνησης! Μια μετωπικής φύσεως πολιτική ενέργεια, που θα αποτελέσει την έκφραση στήριξης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να θέσει συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα, τόσο εντός, όσο και εντός της χώρας.
Αυτή η κίνηση, με αυτή τη μορφή, δεν έχει ξαναγίνει ιστορικά στη χώρα (αφού ποτέ άλλοτε μια «Αριστερή» κυβέρνηση δεν ασκούσε ευθέως κυβερνητική εξουσία).

ΕΜΠΛΟΚΗ: Ακυρώνεται η μεταφορά 4.000 τόνων απορριμμάτων από την Τρίπολη στη Φυλή

Την άμεση ακύρωση της απόφασης μεταφοράς 4.000 τόνων απορριμμάτων από την Τρίπολη στη Φυλή αποφάσισε σήμερα, σε συνεδρίασή της, η ΕΕ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Η απόφαση που ελήφθη από τους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Πελοποννήσου στις 28 Ιανουαρίου, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας, σε κοινή απόφασή του με τον Τ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων νήσων, Γιώργο Διδασκάλου, επέτρεπαν στον δήμο Τρίπολης να μεταφέρει σταδιακά στη Φυλή, έως και τον Απρίλιο 2015, 4.000 τόνους απορριμμάτων. (Ο δήμος έχει κηρυχθεί για το θέμα αυτό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από τις 13 Ιανουαρίου).

Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία Ναυπλίου



Ο 2ος Μαραθώνιος Ναυπλίου, καλύτερα οργανωμένος από την προηγούμενη φορά, έχει πλαισιώσει την κύρια διαδρομή με άλλες δευτερεύουσες που απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες συμμετεχόντων και με πολλές παράλληλες δράσεις. Μία από αυτές που αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία, είναι η Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία, που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιον την Κυριακή 15 Μαρτίου.
Η Οργανωτική Επιτροπή για την Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία εξέδωσε λεπτομερής ανακοίνωση για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διοργάνωση. 
Διαβάστε τους, αν σας ενδιαφέρει η συμμετοχή ή το θέαμα.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Ενέκριναν σύμβαση ύψους 150.000.000 χωρίς να την διαβάσουν». Τι απαντούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Νίκος Γόντικας: Επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"
Επέλεξε να γράψει ως τίτλο «Βρώμικες δουλειές με τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο, λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές», στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά από Συνέντευξη Τύπου, η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει να κάνει με την επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ και την έγκριση των τευχών δημοπράτησης, ως ενιαίου έργου, της αποκατάστασης των 76 ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η παράταξη της οποίας ηγείται ο Νίκος Γόντικας, κατηγορεί τους υπεύθυνους της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε και αποκαλύπτει ότι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που ανήκουν στην διοικούσα παράταξη, ψήφισαν και ενέκριναν σύμβαση ύψους 150.000.000 ευρώ χωρίς  να την έχουν διαβάσει. Στην ίδια ανακοίνωση διατυπώνονται κατηγορίες για τεχνητή διόγκωση του προϋπολογισμού του έργου αποκατάστασης των 76 παράνομων ΧΑΔΑ, προκειμένου να αποκλεισθούν οι μικροί εργολάβοι και να το αναλάβουν μεγάλες εταιρείες.
Στέλεχος της Οικονομικής Επιτροπής με το οποίο συζητήσαμε μας είπε ότι «οι κατηγορίες δεν ευσταθούν» και ότι «υπήρξε ενοποίηση στο έργο αποκατάστασης των 76 ΧΑΔΑ για λόγους ασφυκτικών προθεσμιών ενόψει επιβολής προστίμων δεκάδων εκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η πλήρης ανακοίνωση της «Λαϊκής Παράταξης έχει» ως εξής:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ: Ξαναχτίζοντας Κοινωνία (1)

Γιώργος Σκλαβούνος
Οφείλουμε να περάσουμε από τον πόλεμο όλων εναντίον όλων, από τον πόλεμο φθοράς του αντιπάλου, από τον πόλεμο  επικυριαρχίας για την νομή της εξουσίας, στο δημιουργικό συναγωνισμό προσφοράς για την καθολική ανάπτυξη της κοινωνίας.
Ο πόλεμος όλων εναντίον όλων δεν συνιστά κοινωνία. Συνιστά μη κοινωνία. Πόλεμος φθοράς μεταξύ κομμάτων δεν συνιστά πολιτική, δεν προάγει την αναγέννηση των θεσμών, την κοινωνική και πολιτική συνειδητοποίηση, την υπεύθυνη   συμμετοχή, δεν υπηρετεί την κοινωνία. Δεν μετατρέπει τα κόμματα σε κοινωνικές πρωτοπορίες.
Ο πόλεμος επικυριαρχίας, εντός των κομμάτων, δεν συνιστά πολιτική, δεν συγκροτεί πολιτικά κόμματα, αλλά μηχανισμούς κατακερματισμού της κοινωνίας, καθυπόταξης της κοινωνίας και  νομής της εξουσίας. Δεν υπηρετεί την κοινωνία.

Μανιάτης με Ανδριανό: Θα τα ξαναπούνε…

Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ) - Γιάννης Ανδριανός (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν πολλές φορές όταν, ως βουλευτές Αργολίδας, έτρεχαν σε υπουργικά γραφεία για να προωθήσουν την επίλυση προβλημάτων της εκλογικής τους περιφέρειας. Συναντήθηκαν ακόμη όταν, ως υπουργοί, προσυπέγραφαν αποφάσεις που ικανοποιούσαν αιτήματα της Αργολίδας.
Οι δρόμοι τους διαφοροποιούντο όταν υπεράσπιζαν τις επιλογές των κομμάτων τους. Διαφοροποιούνται και τώρα που, ο μεν Γιάννης Ανδριανός εξελέγη για Τρίτη φορά βουλευτής αξιοποιώντας την θετική του παρουσία στην περιοχή του και την μικρή κάμψη του κόμματός του, ο δε Γιάννης Μανιάτης δεν εξελέγη, μη αξιοποιώντας την θετική του παρουσία στην περιοχή και παρασυρόμενος από την συντριβή και την διάσπαση του κόμματός του.

Το θολό στοίχημα των εκλογών

Βασίλης Μπαλάφας
γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας*

Δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει ένα ευδιάκριτο στοίχημα σε αυτές τις εκλογές. Τα βαρύγδουπα περί των «πιο κρίσιμων εκλογών της Μεταπολίτευσης» μάλλον λέγονται για διαφημιστικούς λόγους των τηλεοπτικών εκπομπών της εκλογικής βραδιάς, παρά γιατί πράγματι διαφαίνεται μια τέτοιου είδους κρισιμότητα.

Οι εκλογές αυτές είναι σαφώς βεβιασμένες. Από κάθε άποψη και από κάθε πλευρά. Άλλωστε τέτοιες είναι. Έκτακτες και ιδιαιτέρως αγχωμένες. Προεκλογική περίοδος δυο – τριών εβδομάδων που δεν επιτρέπει την ανάδειξη θέσεων, ενδεχομένως νέων προσώπων και πρακτικών. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα υποτίθεται ότι επιζητά ανανέωση, μεταβολή. Που υποκριτικά ευαγγελίζεται την εξέλιξή του σε κάτι καινούριο για την επόμενη μέρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Με απουσίες αύριο, κόντρα στην Καλλονή

Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία του Αστέρα, για το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλονή (17:15), με τον Στάϊκο Βεργέτη, να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης στο «οικογενειακό διπλό», δίνοντας έμφαση σε τακτικά σημεία του παιχνιδιού.
Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν ιδιαίτερα σοβαροί ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του προπονητικού τιμ, σε όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι με την Καλλονή, ο Ζίγκι Μπαντιμπανγκά, που έχει θλάση α’ βαθμού στο δικέφαλο, ο Τάσος Τσοκάνης, που έχει οστικό οίδημα και ο Πάμπλο Μάσα που ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο.

Πρόβλημα για τα πρατήρια καυσίμων. Τα πολυκαταστήματα μπαίνουν στις προμήθειες καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης

Η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της ισοπεδωτικής πολιτικής Χατζιδάκη εμφανίζεται στην Αργολίδα.
Η απελευθέρωση της δυνατότητας πώλησης καυσίμων από τα μεγάλα πολυκαταστήματα ανατρέπει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στο χώρο των βενζινοπωλών.

Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων που της δίνει ο νόμος, ζητά να γίνει προμηθευτής καυσίμων του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Για το θέμα αυτό συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο και όπως προβλέπεται, θα υποχρεωθεί να διορθώση την σχετική παράληψη πρόσκλησης της εταιρείας σε σχετική διακήρυξη που ήδη έχει γίνει.
Όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση:

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια (29-01-2015)

Άντε, λίγο για το πετρέλαιο στα σχολεία, «καθαρίζει» το Βαρδινογιαννέικο… Επίσης  οι Λιβανοί,  οι Γουλανδρήδες και άλλοι μεγιστάνες που αγαπάνε την Ερμιονίδα, (έτερον- εκάτερον) κάνουν εδώ και δεκαετίες, παντός τύπου δωρεές …Από ιατρικά μηχανήματα στο Κέντρο Υγείας  Κρανιδίου,  μέχρι τα σώβρακα και τις φανέλες, στις ποδοσφαιρικές ομάδες

Kαι επειδή, τίποτα δεν είναι τσάμπα σε τούτη τη ζωή, μπορούμε να αντιληφθούμε (αλήθεια μπορούμε;) ποιούς  και γιατί συμφέρει, να κινείται  (ΕΝ ΜΕΡΕΙ)  το  Ελληνικό Κράτος,  σε  «τριτοκοσμικά» επίπεδα…

Ωστόσο  και με τον «Σταυρό» των Διδύμων, θα έχουμε «ντράβαρα»… Δεν πρόκειται οι Οικολόγοι, να μην κυνηγήσουν τους όποιους υπευθύνους, της υπέρογκης  «σκουπιδομάζας», που «καλωσορίζει» τον επισκέπτη στην Ερμιονίδα, αλλά και που όσο να ‘ναι, δεν αποτελεί και ό,τι καλύτερο, για το  περιβάλλον… (Αρκεί βεβαίως, να παραμείνουν στην Κυβέρνηση)…

Τρεις Πρωταθλήτριες στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου

Η οργανωτική επιτροπή του 2ου Μαραθώνιου Ναυπλίου, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα, την συμμετοχή, τριων Πρωταθλητριών, που θα βρεθούν αντιμέτωπες, στον ίδιο αγώνα. Ο  συναγωνισμός αναμένεται έντονος και μπορεί να οδηγήσει  σε μια πολύ σπουδαία επίδοση. 
- Η Μάγδα Γαζέα (3 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Μαραθώνιο, με Ατομικό Ρεκόρ 2:41:05), 
- Η Πόπη Αστροπεκάκη (με την καλύτερη επίδοση από Ελληνίδα στο Μαραθώνιο τα τελευταία 12 χρόνια 2:38:11) 2:41:05) και 
- Η Ντενίζ Δημάκη (3 φορές 2η στο Πανελλήνιο Μαραθωνίου, Ατομικό Ρεκόρ 2:46:46). 
Πρόθεση της Οργανωτικής Επιτροπής, είναι να προσκληθεί  για να συμμετάσχει στον Ημιμαραθώνιο και η Σοφία Ρήγα, καθώς και άλλοι διακεκριμένοι αθλητές από το εξωτερικό.

Το εκλογικό παράδοξο της Χρυσής Αυγής. Η εκλογική της πορεία, σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Πως γίνεται, ένα κόμμα να χάνει ψηφοφόρους, να μειώνεται η κοινοβουλευτική του ομάδα και να ανεβαίνει στην σειρά κατάταξης από την 6η θέση στην 3η.
Αυτό είναι το κοινοβουλευτικό παράδοξο που αξίζει κάποιος να αναλύσει.

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012, η Χρυσή Αυγή εκτινάχθηκε στο 6,97%. Κατέλαβε την 6η θέση, από πλευράς εκλογικής δύναμης και συγκρότησε μια κοινοβουλευτική ομάδα από 21 βουλευτές.
Λίγο μετά, στις εκλογές του Ιουνίου 2012, η Χρυσή Αυγή εμφάνισε μια μικρή κάμψη ποσοστών, λαμβάνοντας το 6,92% των ψηφισάντων. Κατέλαβε όμως την 5η θέση, από πλευράς εκλογικής δύναμης αν και συγκρότησε μικρότερη κοινοβουλευτική ομάδα, αποτελούμενη από 18 βουλευτές.
Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η Χρυσή Αυγή εμφάνισε μία ακόμη μικρή πτώση και συγκέντρωσε το 6,28% των ψηφισάντων. Κατέλαβε όμως την 3η θέση, από πλευράς εκλογικής δύναμης. Η κοινοβουλευτική της ομάδα υπέστη μία ακόμη μείωση και έφτασε τους 17 βουλευτές.

Μόνον 9 είναι Χριστιανοί, σε σύνολο 42 υπουργών και υφυπουργών του κυβερνητικού συνασπισμού

Ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διαθέτει 42 βουλευτές (37 ο ΣΥΡΙΖΑ και 5 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες).
Κρίνοντας από τον τρόπο που ορκίσθηκε ο καθένας εξ αυτών, εύλογα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, από τους 42, μόνον οι 9 είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Έχασε το σπίτι του γιατί δεν πλήρωσε τα χρέη του!

Δεν είχε υπολογίσει ότι το Μέγαρο Μαξίμου αξίζει περισσότερο από 150.000 ευρώ και έτσι το σπίτι βγήκε σε εκλογική δημοπρασία λόγω χρεών, από υποσχέσεις προς τον Ελληνικό Λαό.

Στους Δήμους η διαχείριση των Προγραμμάτων κατά της Φτώχειας

Η διαχείριση και υλοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, που αφορούν στην αντιμετώπιση της φτώχειας,  και χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, πρέπει να γίνεται από τους ΟΤΑ α' Βαθμού, που διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια.
Τη θέση αυτή επαναδιατύπωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων –ΚΕΔΕ-, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, με αφορμή την ανοικτή, μέχρι 13 Φεβρουαρίου,

Επιλέχθηκε το σήμα της υποψηφιότητας TRIPOLIS ARCADIA για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021


Η πρόταση του Ευάγγελου Κασσαβέτη αναδείχθηκε πρώτη, με την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού για το σήμα της υποψηφιότητας TRIPOLIS ARCADIA 2021. Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν 17 προτάσεις, ανάμεσα τους οι προτάσεις των Ηλία Καρύδη και Νικόλαου Παχή που αξιολογήθηκαν για την δεύτερη και τρίτη θέση, αντιστοίχως.
Σύμφωνα με την επιτροπή που επέλεξε το σήμα, το σχέδιο που επιλέχθηκε έχει προφανή αφετηρία τη σύριγγα, τον αρκαδικό αυλό του Πανός. Ωστόσο, κάποιος Τιρολέζος ίσως αναγνώριζε ένα ακορντεόν. Οι Κέλτες πιθανόν να άκουγαν μια άρπα, στη Φλάνδρα μπορεί να θυμούνταν τα αναγεννησιακά λαούτα και στο Αιγαίο θα έβλεπαν ένα σαντούρι. Επομένως, στο συμβολικό επίπεδο, το σήμα λειτουργεί με πολλαπλές αναγνώσεις. Αναφέρεται ισότιμα και στις δύο συστατικές πλευρές του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας: την οικοδέσποινα Αρκαδία και την προσκεκλημένη Ευρώπη.

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: «Θα αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα, με αφορμή τη νίκη του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, εξέδωσε ανακοίνωση όπου, πέραν των κλασσικών ευχαριστιών, παρέχει και την διαβεβαίωση ότι «θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης» των ψηφοφόρων.
Στην ίδια ανακοίνωση, καταγράφεται και το πολιτικό μήνυμα της οργάνωσης σε μία μόνη φράση όπου αναφέρει «Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν μας δίνει λευκή επιταγή».

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ροπαλιά Ηρακλή. Αστέρας εκτός Κυπέλου




Στη Τρίπολη, Αστέρας και Ηρακλής διεκδικούσαν  μια θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το ισόπαλο 1-1 στο Καυτανζόγλειο.Το ματς δεν είχε και τόσο καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα να έχει τη φλύαρη υπεροχή. Πρώτη φορά που απείλησε ο Αστέρας στο ματς ήταν στο 41 με τον Μπαντιμπανγκά. Το τέλος του ημίχρονου βρήκε τις δυο ομάδες

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος Γιώργου Μάνεση

Ο εκλιπών Γιώργος Μάνεσης με τον επιστήθιο φίλο του
και πρόεδρο του ΣΦΙΠ, Τζώρτζη Παπαναστασίου,
στο κτήμα Μάνεση, κατά την διάρκεια του τελευταίου
Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου, το καλοκαίρι του 2014.
Σήμερα, ξημέρωμα Τρίτης 27 Ιανουαρίου 2015 το Πόρτο-Χέλι έχασε ένα εξαίρετο καλλιτέχνη, τον Πιανίστα και Μουσικοπαιδαγωγό Γιώργο Μάνεση.
Ο Γιώργος Μάνεσης είναι ο ιδρυτής του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ & ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» με την συνεχή 35χρονη παρουσία του στο Πόρτο-Χέλι, σφράγισε την πολιτιστική ζωή του τόπου.
Δείγμα του μεγαλείου του η κριτική που έγινε στο πρόσωπό του στο Στρασβούργο σε έργο του: «Μεγάλη επιτυχία το ρεσιτάλ του Γ. Μάνεση.. αν και τύπος μεσογειακός,  ξέρει να χαλιναγωγεί το μουσικό του πάθος και να το παρουσιάζει με μια εσωτερική γαλήνη όλως διόλου βόρεια που ποτέ δεν ξέφυγε από μια σοβαρότητα εντελώς πιστή στους συνθέτες που ερμήνευε. …Ένας μεγάλος πιανίστας …Ήταν εκπληκτικό πως κατόρθωσε μόνο με το αριστερό χέρι (στην Chaconne Bach-Brahms) να δημιουργήσει την εντύπωση ολόκληρης ορχήστρας…. Μια βραδιά που όσοι την έζησαν θα τη θυμούνται και θα μιλούν γι αυτή για πολύ καιρό….
Ο Μανώλης Τριγκάκης, έγραψε στο προφίλ του στο F.B. για τον Γιώργο Μάνεση:

Γιάννης Τσιρώνης: « Ο άμεμπτος και ακριβοδίκαιος».

Γράφει ο Κώστας Πρώιμος

Το νέο Κυβερνητικό σχήμα, παρουσιάστηκε με «σάρκα και οστά», πριν από λίγες ώρες …Για τους περισσότερους υπουργούς, της  πολλά υποσχόμενης  Κυβέρνησης,  προσωπική άποψη δεν έχουμε…

Ασφαλώς στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα πιστοποιηθούν τα πρώτα δείγματα, πολιτικής γραφής… Θα θέλαμε κατ' εξαίρεση, να σταθούμε στην παρουσία του νέου αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη
Τον γνωρίζω προσωπικά, εδώ και τριάντα χρόνια… Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω, πως πρόκειται για...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Δεν εκτελέστηκαν μόνο κομμουνιστές στην Καισαριανή κ. Πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας σε μια συμβολική πράξη κατά την ημέρα πρωθυπουργοποιησής του, κατέθεσε στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Τα αριστερά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας ανασύρουν μνήμες από τους ένδοξους μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που αντιτάθηκαν στους Γερμανούς. Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσω στους αδιάβαστους Δεξιούς ότι στην Καισαριανή δεν εκτελέστηκαν μόνο αριστεροί, αλλά και πατριώτες Δεξιοί. Ας διαβάσουν λοιπόν λίγες μικρές ιστοριούλες Δεξιάς Αντίστασης, για να αισθάνονται υπερήφανοι και να μην αναρωτιούνται γιατί έχασαν από την αριστερά.

Η σύνθεση της κυβέρνησης επαληθεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κυβερνήσει με Καρότο και Μαστίγιο


"Καρότο" και "μαστίγιο" θα είναι οι άξονες λειτουργίας της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.
Όπως φαίνεται από την σύνθεση της κυβέρνησης, που παρατίθεται στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να εμφανίσει, με την ανάθεση καθηκόντων κυβερνητικού εκπροσώπου στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το συναινετικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής. Συγχρόνως, με την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής, θα προσπαθήσει να επιβάλλει σιδηρά πειθαρχία στην τήρηση του κανονισμού ο οποίος σύντομα θα υποστεί βελτιώσεις.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά είναι:

Αρνήθηκε να δηλώσει πίστη στο Ισλάμ. Έδωσε την ζωή του για την Πίστη του. Το Ναύπλιον τον τιμά και γιορτάζει τη μνήμη του Άγιου Αναστάσιου του Ναυπλιέως

«Άλλοι με ξύλα, άλλοι με σπαθιά, άλλοι με μαχαίρια κατατρυπούσαν το κορμί του Μάρτυρα μέχρι που το κατέκοψαν σε μικρά κομμάτια. Ετελειώθη την 1η Φεβρουαρόυ 1655».  Μέχρι την τελευταία στιγμή αρνιόταν να αρνηθεί την Πίστη του και φώναζε στον όχλο. «Είμαι Χριστιανός και θα πεθάνω Χριστιανός».
Η μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Αναστασίου, του Ναυπλιέως, θα εορταστεί πανηγυρικά και με λαμπρότητα στον νεοανεγερθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιον, εις ανάμνηση, όπως κάθε χρονιά, του μαρτυρίου του, της θερμής πίστης και της αυταπάρνησής του.
Το εορταστικό πρόγραμμα.

Ποιος θα πληρώσει για τους αναμεταδότες της DIGEA και NEPIT. Τι αποφάσισαν οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου


Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου,
Δ. Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Δημαρχείου Δήμου Τρίπολης, η πρώτη, για το 2015, συνεδρίαση του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Άργους Μηκυνών Δημήτρη Καμπόσου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν:
1.  Συντήρηση και λειτουργία τηλεοπτικών αναμεταδοτών   
Με αφορμή έγγραφο του Δήμου Μονεμβασίας, το Δ.Σ. της ΠΕΔ, συζήτησε το θέμα της συντήρησης και λειτουργίας των τηλεοπτικών αναμεταδοτών και ομόφωνα αποφάσισε,
α) να υιοθετήσει το αίτημά του Δήμου και να στείλει επιστολή στην ΚΕΔΕ,
β) να στείλει επιστολή προς την Εταιρεία Digea, με την οποία θα την καλεί, να αναλάβει τις δαπάνες εγκατάστασης και συντήρησης των τηλεοπτικών αναμεταδοτών, αφού αυτή έχει την ευθύνη,

Choy Lee Fut: Βραβεύσεις σχολής στο πρόσωπο των Βαγγέλη Πανόπουλου και Γιώργου Σταθόπουλου

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ. στο πνευματικό κέντρο του δήμου Βριλησσίων.
Η τελετή συνδυάστηκε με την απονομή επαίνων στους επιτυχόντες από τη σχολή προπονητών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, και βραβεύσεις των αθλητών με διακρίσεις και συμμετοχή σε Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά και Βαλκανικά Πρωταθλήματα τη χρονιά.
Η σχολή Choy Lee Fut εκπροσωπήθηκε από τον Βαγγέλη Πανόπουλο και τον Γιώργο Σταθόπουλο. Ο Βαγγέλης Πανόπουλος παρέλαβε τον έπαινο για την επιτυχία του στη σχολή προπονητών καθώς και  τη διάκρισή του στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

ΧΑΝΤΜΠΩΛ: Β΄ Εθνική ανδρών. Σεριφάτο - Αλκυών 23 - 17

Ο κορυφαίος του αγώνα, Σωτήρης Μιχαλάκης
(με τη γκρι φόρμα) δέχεται τα συγχαρητήρια
και το σεβασμό του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Δυστυχώς η ΑΛΚΥΩΝ αυτοκτόνησε και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη και το πρωτάθλημα στο ΣΕΡΙΦΑΤΟ.
Η ΑΛΚΥΩΝ έκανε το χειρότερό της παιχνίδι, εκεί που δεν έπρεπε.
Το ΣΕΡΙΦΑΤΟ ήταν πιο αποφασισμένο να πάρει τη νίκη, κι έπαιξε δυνατά, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων και έτσι έφτασε σε σχετικά εύκολη νίκη. Μια νίκη η οποία θα έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις αν δεν εύρισκε μπροστά της, ένα καταπληκτικό τερματοφύλακα το Σωτήρη Μιχαλάκη, ο οποίος έκανε απίστευτες αποκρούσεις και έσωσε την ομάδα του από πραγματική πανωλεθρία.
Ο Σωτήρης Μιχαλάκης αδικείται, διότι έδειξε, ότι αξίζει να παίζει σε ομάδα της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Μεγάλο ταλέντο και μεγάλη ψυχή.

Η Φιλαρμονική Ερμιονίδας κόβει Βασιλόπιττα


Η Δημοτική Φιλαρμονική  Ερμιονίδας, κόβει την παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015. 
Η εκδήλωση θα γίνει στο κτίριο Θούθουλα, στο Κρανίδι, και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 19:00.

Έχοντας παρουσιάσει ένα σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο η Δημοτική Φιλαρμονική  Ερμιονίδας, στοχεύει για τη νέα καλλιτεχνική χρονιά,

Η φυσιολατρική Ερμιονίδας ομάδα εξορμά σε Ερμιόνη και Κρανίδι

Η «Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας»,  θα πραγματοποιήσει  την επόμενη Κυριακή (1η Φεβρουαρίου 2015) καιρού επιτρέποντος,  την παρθενική της  εξόρμηση του νέου έτους, η οποία θα πραγματοποιηθεί, στην ευρύτερη περιοχή, της Ερμιόνης και του Κρανιδίου.

Η φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας έκλεψε την παράσταση, σε Σπέτσες και Επίδαυρο

Στις εκδηλώσεις εορτασμού, των διακοσίων χρόνων από την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Σπετσών συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας, το περασμένο Σάββατο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Στάθη Αρβανίτη.
Επίσης, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, η αξιόλογη μπάντα του Δήμου Ερμιονίδας, έδωσε ένα ηχηρότατο παρών, στις εκδηλώσεις εορτασμού της 1ης Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων και της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στη Νέα Επίδαυρο.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αναζητούνται 8 Ρομά που ξεκίνησαν αρπάζοντας μηχανάκια και κατέληξαν να κλέβουν φορτηγά

Σημαντικό χτύπημα κατά της μικρής εγκληματικότητας, που ταλαιπωρεί την καθημερινότητα των πολιτών, κατάφερε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων. Εξιχνίασε 7 περιπτώσεις κλοπών και ζωοκλοπών και 5 κλοπές οχημάτων. Για τις παραπάνω υποθέσεις, κατηγορούνται συνολικά οκτώ ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 16 έως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της ζωοκλοπής, της κλοπής και του εκβιασμού.
Αναλυτικά:

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αστέρας: Περιμένοντας τον Ηρακλή…

Την αποστολή του Αστέρα, για τον αυριανό αγώνα κυπέλλου στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με αντίπαλο τον Ηρακλή (19.30) ανακοίνωσε μετά τη λήξη της απογευματινής προπόνησης, ο τεχνικός της ομάδας, Στάϊκος Βεργέτης.

Αναλυτικά, η αποστολή του ποδοσφαιρικού συγκροτήματος των Αρκάδων κόντρα στους θεσσαλονικείς, αποτελείται από τους παρακάτω δέκα οκτώ ποδοσφαιριστές:

ΓΑΛΕΟΣ: «…δεκάδες συναγωνιστές μας βρίσκονται παράνομα προφυλακισμένοι»

Γιώργος Γαλέος
Βουλευτής Αργολίδας -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ο Οικονομολόγος και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου της Ζυρίχης Γιώργος Γαλέος, που εκλέχθηκε Βουλευτής Αργολίδας με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, στις πρώτες κιόλας δηλώσεις του έθεσε θέμα για τους «…δεκάδες συναγωνιστές μας που βρίσκονται παράνομα προφυλακισμένοι».

Ευχαρίστησε όλους όσους αγωνίσθηκαν για να κερδίσει η «Χρυσή Αυγή», στην Αργολίδα, την μοναδική έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μίλησε για «δεσμά» και «εξουσιαστές» και τόνισε ότι «Συνεχίζουμε με το ίδιο θάρρος τον αγώνα».
Η πλήρης δήλωση του νεοεκλεγέντος βουλευτού αναφέρει:

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Η διάσπαση έφερε την απώλεια της έδρας»!

Γιάννης Μανιάτης
Λίγο μετά την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τα οποία το ΠΑΣΟΚ έχανε την έδρα της Αργολίδας, ο επί σειρά αναμετρήσεων τιμούμενος και εκλεγόμενος βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι πολίτες της Αργολίδας αποφάσισαν για την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση. Η απόφαση αυτή είναι σεβαστή από όλους μας.
Τελικά, η τρίτη έδρα θα πάει στη Χρυσή Αυγή.
Μετά από 4 δεκαετίες, το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκπροσωπεί την Αργολίδα κοινοβουλευτικά.
Οι δυνάμεις μας διασπάστηκαν στην πιο κρίσιμη στιγμή.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για την τοποθέτηση μνημείου προς τιμήν πεσόντων αεροπόρων στην άσκηση του καθήκοντος

Κορυφαίο θέμα της Ημερήσιας διάταξης των 24 θεμάτων για τα οποία θα ενημερωθούν, θα συζητήσουν και θα λάβουν αποφάσεις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων, είναι η λήψη απόφασης «για την τοποθέτηση μνημείου προς τιμήν πεσόντων αεροπόρων στην άσκηση του καθήκοντος». Όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Ενημέρωσης», το μνημείο, εφ΄ όσον εγκριθεί, θα τοποθετηθεί στον κόμβο της Αγίας Ελεούσας και θα έχει ως βασικό στοιχείο του ένα αληθινό μαχητικό αεροσκάφος που θα παραχωρηθεί στον Δήμο Ναυπλιέων από την Πολεμική Αεροπορία.

Ανακοίνωσε Σκούρτη ο Αστέρας Τρίπολης.


 «Είπα αμέσως ναι στην πρόταση του Αστέρα. Ήθελα πολύ να έρθω στην Τρίπολη. Γνωρίζω σε ποια ομάδα ήρθα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα ο Βασίλης Σκούρτης. 
«Έβλεπα τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Αστέρα και ζήλευα, με την καλή έννοια. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί σε τέτοια ματς. Μου αρέσει να παίζω στην κορυφή της επίθεσης και έχω στόχο να σκοράρω όσα πιο πολλά γκολ γίνεται. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Οι σταυροί όλων των υποψηφίων βουλευτών, όλων των κομμάτων, με σειρά κατάταξης και συγκριτικά στοιχεία

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων που διεκδίκησαν την ψήφο σας, στην Αργολίδα, με συγκριτικά στοιχεία για όσους εξ αυτών συμμετείχαν και το 2012, στις εθνικές εκλογές του Μαΐου, καθώς και τα αντίστοιχα στοιχεία των κομμάτων δημοσιεύονται στην συνέχεια.
Γίνεται φανερό ότι οι ψήφοι του Παναγιώτη Αναγνωσταρά μοιράσθηκαν μεταξύ Ανδριανού και Σιδέρη. Γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι ο Γιάννης Μανιάτης πλήρωσε την διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, προκύπτει και το εντυπωσιακό στοιχείο ότι, οι ψηφοφόροι της Αργολίδας έδωσαν στα κόμματα της συγκυβέρνησης (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ) ποσοστό 43,60% έναντι 50,71% τον Ιούνιο του 2012 και 42,32% τον Μάϊο του 2012, επαναφέροντάς τα ουσιαστικά, στον ίδιο αριθμό ψήφων (26.761), με αυτόν που πήραν τον Μάϊο του 2012 (26.626).
Διαβάστε αναλυτικά τους σταυρούς κατά σειρά προτίμησης κομμάτων και υποψηφίων ανά κόμμα.

Ανατροπές στην Αργολίδα. Ο Μανιάτης έχασε την έδρα. Τρίτο κόμμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Βουλευτής ο Γιώργος Γαλέος.

Γιώργος Γαλέος
Ο νέος βουλευτής της Αργολίδας -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Γιάννης Μανιάτης
Ο απερχόμενος βουλευτής της Αργολίδας -ΠΑΣΟΚ
Στην Αργολίδα, οι ανατροπές ήταν πολλαπλές. Το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ έπεσε στην τέταρτη θέση, με αποτέλεσμα ο, επί τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις βουλευτής, Γιάννης Μανιάτης να χάσει την βουλευτική ιδιότητα.
Στην τρίτη θέση εδραιώθηκε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκλέγοντας και τον τρίτο βουλευτή της Π.Ε. Αργολίδος.
Ο Οικονομολόγος Γιώργος Γαλέος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, εκλέχθηκε βουλευτής λαμβάνοντας 1665 ψήφους έναντι του γνωστού εκδότη Γιάννη Σχοινά που περιορίσθηκε στους 1275.
Αναλυτικά, στην Αργολίδα, όπου πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία με 33,76% και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 32,29% και καταμετρημένο το 100% των ψήφων, η σειρά των κομμάτων, είναι:

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνος 2-0



Επιστροφή στις νίκες υπό συνεχή καταρρακτώδη βροχή, ουσιαστικός και χωρίς να πατήσει γκάζι ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες συνέχισαν την εξαιρετική παράδοση τους απέναντι στον Πανιώνιο αφού μετράνε 6 σερί νίκες. Με το καλημέρα του αγώνα στο 3ο λεπτό, ο Ρόλε

Αύριο, Κυριακή, ψηφίζουμε. Τι θα αλλάξει τη Δευτέρα;

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Αύριο, Κυριακή, ψηφίζουμε. Το βράδυ ακούμε τα αποτελέσματα της ψήφου, των άλλων, και την Δευτέρα …..
Νομίζω πως είμαι από τους λίγους που γνωρίζουν τι θα συμβεί από τη Δευτέρα και μετά. Σκέφτηκα λοιπόν να το μοιρασθώ μαζί σας.
Κατ’ αρχάς, να σας πω τι δεν θα συμβεί.
ΠΡΩΤΟΝ: Το κόμμα σας δεν θα πιάσει τα ποσοστά που λέγατε ή ελπίζετε!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Κανένα από τα συστημικά κόμματα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν θα αναστείλει τη δράση του!
ΤΡΙΤΟΝ: Κανένας από τους 40 περίπου φυλακισμένους, στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν θα βγει από τη φυλακή, όπου κρατούνται επί 16 μήνες χωρίς τελεσίδικη καταδίκη.

Η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων έφτασε στο τέλος

Κώστας Δημούλης με Δημήτρη Καμπόσο
Ο Κώστας Δημούλης, υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε χτες τις τελευταίες πινελιές στην δικιά του προσπάθεια. Πραγματοποίησε ραντεβού και περιόδευσε για μια ακόμη φορά σε χωριά της Αργολίδας συνοδευόμενος από υποστηρικτές του.
Το πρωί πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με το Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών στο γραφείο του και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του κ. Καμπόσου για την πόλη του Άργους. Στο τέλος της συνάντησης, ο υποψήφιος, συνεχάρη το Δήμαρχο για την μέχρι τώρα δράση του και του ευχήθηκε να καταφέρει να κάνει πράξη όλα όσα έχει προγραμματίσει.