Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το τέλος(;) της πολιτικής δυναστείας Παπανδρέου


Μετά από 92 χρόνια συνεχούς παρουσίας των γόνων, τριών συνεχόμενων γενεών, της οικογένειας Παπανδρέου στην Βουλή των Ελλήνων, το κοινοβούλιο βρίσκεται χωρίς το όνομα Παπανδρέου στον κατάλογο των 300 της Βουλής. 

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων


Η Εθελοντική Ομάδα του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων έκοψε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της, στο Λαογραφικό Κέντρο.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η συντονίστρια της ομάδας Ευφροσύνη Μεθενίτη, όπου παρουσίασε τη δράση και το έργο της εθελοντικής ομάδας του Λαογραφικού Κέντρου, το οποίο πέρα από την επισκεψιμότητα διοργάνωσε και εκδηλώσεις όπως η Γιορτή της Πατάτας, μουσική βραδιά στον προαύλιο χώρο του κ.α.

Το ΠΟΤΑΜΙ ερωτά: Θα έρθει το τραίνο στην Αργολίδα;



Μαρίλη Μέξη
Η Μαρίλη Μέξη, Περιφερειακή εκπρόσωπος στα ΜΜΕ Αργολίδας γνωστοποίησε την κατάθεση ερώτησης του βουλευτή του Ποταμιού, κ. Σπύρου Λυκούδη σχετικά με το ζήτημα της επανεκκίνησης της λειτουργίας των προαστιακών σιδηροδρομικών δρομολογίων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο.

Η ερώτηση του κ. Λυκούδη έχει ως εξής:
"Η αποκατάσταση και η ανακαίνιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και του τερματικού σταθμού στο Ναύπλιο αποτελεί χρόνιο αίτημα των πολιτών της Αργολίδας ενώ σημειώνεται ότι διασχίζει και κάποιους από τους πλέον σημαντικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους της χώρας μας (Μυκήνες, Άργος, Τίρυθνα, Ναύπλιο).
Η προηγούμενη Κυβέρνηση με δελτίο τύπου του τέως Υπουργού ΠΕΚΑ είχε αναγγείλει στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 ότι επρόκειτο να προωθηθεί «εντός του επόμενου τριμήνου η επανεκκίνηση της λειτουργίας των προαστιακών σιδηροδρομικών δρομολογίων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, μετά από συνεργασία του τότε Υπουργού ΠΕΚΑ με τον τότε Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το 1ο Band Festival θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο


Δεκάδες Φιλαρμονικές μπάντες Δήμων, Μπάντες συλλόγων και φορέων πολιτιστικής δράσης, Συμφωνικές ορχήστρες, Μουσικοκινητικά σχήματα και Ορχήστρες Ποικίλης Μουσικής (jazz bands, latin bands, folklor bands κ.α.) θα συμμετέχουν στο 1ο Band Festival που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο, υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.
Η διοργανώτρια εταιρία, διαθέτει περγαμηνές επιτυχημένων πρωτοβουλιών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εντυπωσιακό 5θήμερο «1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο Ναύπλιον, με συμμετοχή 32 Χορωδιακών σχημάτων και 1250 χορωδών από την Ελλάδα, την Κύπρο κ.α.
Η ARTIVA Cultural Management & Advertising, στην ανακοίνωση αναγγελίας του Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από 24 έως 26 Απριλίου 2015, γνωστοποιώντας και αιτιολογώντας την επιλογή της πόλης του Ναυπλίου ως τόπου διεξαγωγής, αναφέρει:

Διαγωνισμός Γελοιογραφίας στο Ναύπλιο

Η αφίσα του φετινού διαγωνισμού
O 3oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γελοιογραφίας, που  ξεκίνησε από τις 25 Φεβρουαρίου, θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου και έχει τον συμβολικό τίτλο: «Φωτεινοί Παντογνώστες».

Το θέμα του διαγωνισμού είναι να σκιτσάρεις τον φωτεινό σου παντογνώστη. Πού θα τον βρεις τον παντογνώστη σου για να τον σκιτσάρεις; Όπου και να κοιτάξεις γύρω σου θα πετύχεις κάποιον.
Πονάς, βογκάς και υποφέρεις; Είναι άδεια η τσέπη σου και τη λύση δεν τη ξέρεις; Άνθρωποι σοφοί, ξερόλες και ψαγμένοι, με φως υπέρλαμπρο της παντογνωσίας να τους περιβάλει. Βρες τον δικό σου...και σκιτσάρισέ τον.

Εθελοντές Σαμαρείτες από Ναύπλιον, Κόρινθο, Τρίπολη και Καλαμάτα στήριξαν το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

170 Εθελοντές από τα Περιφερειακά Σώματα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Χανίων, Αθήνας, Πειραιά, Κορίνθου, Ναυπλίου, Τρίπολης, Αμαλιάδας και Καλαμάτας ήταν η συνολική δύναμη που το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, είχε μεταβεί στο Ρέθυμνο για την υγειονομική κάλυψη της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού!

Καμπόσος και Ανδριανός στην εκδήλωση της Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου

Ένωση Τυφλών Αν. Πελοποννήσου: Βασιλόπιττα
Ένας σπουδαίος μαχητής της ζωής, τον οποίο οι τυφλοί της Αργολίδας εκλέγουν επί σειρά ετών ως Πρόεδρο του Συλλόγου τους, ο Παναγιώτης Οικονόμου, ήταν η ψυχή της πολυθεματικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε, χθες Σάββατο 28-2-2015, στο Ναύπλιον.

Διομήδης Άργους: Πρωτοπόρος, αήττητος και φιλάνθρωπος ενάντια στην Αναγέννηση Βύρωνα


Mε στόχο να διευρύνει το αήττητο σερί του στα 21 παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις, ο πρωτοπόρος Διομήδης (35 βαθμοί) υποδέχεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου την Αναγέννηση Βύρωνα σήμερα Σάββατο στις 19.30. Οι Λύκοι μετά την άνετη επικράτησή τους επί του Δικέα, θέλουν οπωσδήποτε τους βαθμούς της νίκης για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και ο αρχηγός Γιώργος Μαστορογιάννης, απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φίλους και φιλάθλους της ομάδας, προκειμένου το γήπεδο να είναι ασφυκτικά γεμάτο και να αποτελέσει για ακόμη μια φορά καυτή και δύσκολη έδρα για τους φιλοξενούμενους.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ερμιονίδα 7+1 σχόλια (27-2-2014)

Γούρι έφεραν  ο Λάμπρου και ο Καλλιάνος στον Αγρίμη και πήρε το κύπελλο μέσα στο Ναύπλιο…

Διαδήλωση στην πλατεία της Ερμιόνης, ετοιμάζουν οι κάτοικοι του Ηλιοκάστρου… Για να τους χαρίσουν τα χρέη της ΔΕΥΑΕΡ… Έτσι είναι... Δεν έπαιρναν λογαριασμό, δεν έδιναν το μετρητό… Και τώρα είναι πια αργά…(Βαρουφάκη, βάλτους στην λίστα…)

…Εδώ που τα λέμε, για ποιά αξία νερού συζητάμε; Για αυτό  το νερό, που όταν πλησιάζεις με το ποτιστήρι τα φυτά, αυτά αρχίζουν να συμπεριφέρονται,  σαν  την δύστυχη παρθένα στην ερημιά,  που ξεκοιλιάζει ο Τζάκ ο Αντεροβγάλτης; (Ουρλιάζουν όταν τα καταβρέχουν, αντιμετωπίζοντας τον  όλεθρο, τα έρημα)…

Η Άλκηστις Κοντογιάννη μίλησε για την φαντασία και τις εκφάνσεις της στην τέχνη, την φιλοσοφία και την επιστήμη, στο ΚΕΣ Χάρβαρντ


Tην Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, η Άλκηστις Κοντογιάννη, Πρόεδρος, Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πραγματοποίησε διάλεξη, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών. Το θέμα της ομιλίας της ήταν «Φαντασία, δομικό υλικό ζωής, ονείρου και παραμυθιού».

Ενισχύθηκε με μουσικά όργανα η Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου

O Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Τουρισμού και Περιβάλλοντος, του Δήμου Ναυπλιέων, «προικίσθηκε» την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου με καινούργια μουσικά όργανα, ηχητικά συστήματα και βοηθητικό εξοπλισμό.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος που παρέστη στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η παράδοση του μουσικού εξοπλισμού ανέφερε τα εξής: «Αυτή είναι μια σημαντική μέρα για τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου, καθώς παρέλαβε έναν αξιοσημείωτο αριθμό καινούργιων μουσικών οργάνων και λοιπού μουσικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Εργαστήριο Κουκλοθέατρου για παιδιά

Αύριο, Σάββατο 28/2/15 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Πύλη Πολιτισμού, θα πραγματοποιήσει εργαστήριο κουκλοθεάτρου για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, στο κτήριο της Πύλης Πολιτισμού.
Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας, το οποίο εκτός των άλλων,  προσφέρει ερεθίσματα στο παιδί που το εμπλουτίζουν συναισθηματικά, νοητικά αλλά και γνωστικά. Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση, να γελάσουν, να μάθουν, να συμμετάσχουν αλλά και να δημιουργήσουν τη δική τους κούκλα, όπως ακριβώς τη φαντάζονται.  

Πως σχολίασε ο Πέτρος Τατούλης το επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Είναι γνωστό το επεισόδιο που δημιούργησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν ο Μητροπολίτης Μεγαλόπολης της έκανε παρατήρηση γιατί, η ίδια και τα πολιτικά πρόσωπα που την συνόδευαν, προσήλθαν με μεγάλη καθυστέρηση στον χώρο τέλεσης του μνημοσύνου των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές, 212 αμάχων ομήρων. 
Η αποχώρηση και οι δηλώσεις της κας Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν σειρά ερωτημάτων από τους δημοσιογράφους προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες που παρίσταντο στην τελετή.
Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε πως απάντησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε σχετική ερώτηση.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: Ανοίξτε την πύλη εισόδου στο Παλαμήδι, από την πλευρά με τα 999 σκαλοπάτια

Ερώτηση για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση επαναλειτουργία της δεύτερης εισόδου του κάστρου του Παλαμηδίου (από τα 999 σκαλοπάτια), που εδώ και 15 μέρες είναι κλειστή λόγω τεχνικών προβλημάτων του εκδοτηρίου εισιτηρίων, έκανε στη βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Ο Πατσαρίνος παρακάμπτει τον Τατούλη και ζητά πληροφορίες από την κυβέρνηση

Νίκος Πατσαρίνος: 
Περ. Σύμβουλος Πελοποννήσου
Στις 16/02/2015 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέδειξε και παρέδωσε έγγραφο με α.π. οικ. 972/23.01.2015 και θέμα «Διαβίβαση συμφώνου συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου». Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, με καθυστέρηση έξι μηνών, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π.ΥΜΕΠΕΡΑΑ, απέστειλε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγγραφο που φέρει τον τίτλο ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «Αποδοχή του διαχωρισμού υλοποίησης έργων που περιλαμβάνονται στον πίνακα Εκχωρήσεων του Ταμείου Συνοχής από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ στο ΠΕΠ Πελοποννήσου».
Με αυτό ως αφορμή, ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», Νίκος Πατσαρίνος, απέστειλε έγγραφο προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ όπου επισημαίνει ότι «Το έγγραφο αυτό δεν φέρει το Εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν φέρει σφραγίδα του Υπουργείου ΠΕΚΑ, και φέρεται να έχει υπογραφεί από τον προηγούμενο αναπληρωτή Υπουργό.

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ο Νίκος Γόντικας κρίθηκε Αθώος

Νίκος Γόντικας: Περιφ. Σύμβουλος Πελοποννήσου
Κατέρρευσαν οι κατηγορίες σε βάρος του Π.Α.ΜΕ και του Νίκου Γόντικα στελέχους του ΚΚΕ, που δικάστηκαν χθες ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του κόμματος «Δράση» το Μάϊο του 2010 με την κατηγορία άσκησης βίας.
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τη «Δράση» (τότε είχε πρόεδρο τον Στέφανο Μάνο) στη εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Κατηγορούσε το Π.Α.ΜΕ ότι πρωτοστατεί σε μια σειρά εργατικές –λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και ότι με αυτό τον τρόπο, υπονομεύει την οικονομική δραστηριότητα.

ΤΡΙΠΟΛΗ: Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 (και ώρα 7.30 μ.μ.).
Η κομματική εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (πεζόδρομος Δεληγιάννη αρ. 5) παρουσία των μελών της Ν.Ε. και του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Μεταξύ άλλων, θα γίνει ενημέρωση για τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις αλλά και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν εν΄ όψει του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ολυμπιακός vs Aστέρας: Οι «ανοιχτοί» λογαριασμοί πήραν παράταση…

Μοναδική ευκαιρία, ώστε να παρακολουθήσετε τις ομάδες της… γειτονιάς σας, αποτελεί το προσεχές Σαββατοκύριακο… Ούτε ο πρόεδρος της «super league», κ. Γιώργος Μποροβήλος, κατάφερε τελικά, να μεταπείσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ώστε να ανακαλέσει την απόφαση του (που επικυρώθηκε και από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα) σχετικά με την αναβολή των αγώνων της 26ης αγωνιστικής… Η αγωνία αναμένεται να παραταθεί στις τάξεις της ομάδας του Αστέρα, διότι με τα νέα δεδομένα, δεν θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, όπως ήταν προγραμματισμένο για την Δευτέρα, στο Φαληρικό στάδιο.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Αρνητική ΑΥΡΑ για το Ναύπλιο

Δεν αποδέχονται την άρνηση των Ναυπλιωτών (να τους εμπιστευτεί και να τους υπερψηφίσει) και πολιτεύονται προκλητικά θυμίζοντας εμμέσως πως ..."τώρα εμείς κυβερνάμε".  
Παραβλέπουν ότι τα ποσοστά τους έφτασαν μετά βίας το 6,32% (1.311 ψήφοι), έναντι 52,13% (10.812 ψήφοι) που ανέδειξαν τον Δημήτρη Κωστούρο ως υπερκομματικό και ανεξάρτητο Δήμαρχο, από την πρώτη Κυριακή.

Ενοχλούνται γιατί ο Δήμαρχος παραμένει μπροστάρης σε κάθε δίκαιο κοινωνικό ή εργατικό αίτημα και ότι ο κόσμος του μόχθου προσβλέπει προς αυτή τη Δημοτική Αρχή για να απαλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης.
Τους πείραξε γιατί ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την στήριξη των κατεστραμμένων δανειοληπτών και εμπόρων.
Κομματικοί, αυτοί, και με τη βούλα,

Άσκηση καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Εκπαιδευτική άσκηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που αφορούσε την καταπολέμηση ρύπανσης της θάλασσας στην περιοχή του λιμανιού, με χρήση ειδικών υλικών απορρύπανσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου. Η άσκηση είχε στόχο, να διαπιστωθεί ο βαθμός συνεργασίας και ανταπόκρισης των λοιπών εμπλεκομένων φορέων και τον έλεγχο του βαθμού ετοιμότητας στη χρήση υλικών απορρύπανσης.

Η Στέψη της Κορωνίδας Κοιλάδας ως Κυπελλούχος Αργολίδας


Στον 7ο ουρανό ο κάπταιν Παναγιώτης Μέγας

Πέρυσι το έχασε στα πέναλτι, εχθές Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου, με χρυσό σκόρερ τον Σαγκατέλοβ στην παράταση, η Κορωνίδα Κοιλάδας κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Αργολίδας στην ιστορία της με αντίπαλο τον Αργοναύτη Νέας Κίου. 
Στον μεγάλο τελικό που έγινε στο Ναύπλιο, το θέαμα ήταν καλό, με τις ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες από ένα ημίχρονο η κάθε μία για να σκοράρει, αν και ήτανε πολύ προσεχτικές στις κινήσεις τους στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο και να ανεβάζουν την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού.

ΤΡΙΠΟΛΗ: Εκλέχθηκε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και των Επιχειρήσεων

Γιώργος Καπετανόπουλος:
Συμπαραστάτης  Δημότη και Επιχειρήσεων
Ο Οικονομολόγος Γιώργος Καπετανόπουλος εκλέχθηκε, χθες, ως Συμπαραστάτης του Δημότη και των Επιχειρήσεων, στον Δήμο Τρίπολης εξασφαλίζοντας την ευρεία συναίνεση των Δημοτικών Συμβούλων που πιστοποιήθηκε με 32 ψήφους.

Ο έτερος των ενδιαφερομένων, Ιωάννης Τσιάμας (πολιτικός μηχανικός) έλαβε 4 ψήφους και υπήρξε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.
Ο νεοεκλεγείς Συμπαραστάτης του Δημότη και των Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Καπετανόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις και αφού ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στον θεσμό που θα υπηρετήσει τονίζοντας ότι πρόκειται για θεσμό που συμβάλει σημαντικά στην επίλυση πολλών προβλημάτων των δημοτών και των επαγγελματιών της πόλης, παρεμβαίνοντας προς τις υπηρεσίες και προτείνοντας λύσεις επί υφισταμένων εμπλοκών.

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard: Εργαστήριο, με θέμα «Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου».

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας (ΣΦΑ), προσφέρει προς τους φιλολόγους το τρίτο εργαστήριο, με θέμα «Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου».

Το εργαστήριο έχει σκοπό να εισαγάγει τους έλληνες φιλολόγους στις έννοιες ψηφιακός εγγραμματισμός (digital literacy) και πληροφοριακή παιδεία (ευχέρεια/επάρκεια στη χρήση των ψηφιακών πηγών γνώσης) (information fluency) και εστιάζει σε έγκυρες και αξιόπιστες ψηφιακές πηγές ανθρωπιστικού περιεχομένου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με τρόπους αναζήτησης καθώς και με το ψηφιακό περιβάλλον των πηγών ελεύθερης πρόσβασης αλλά και με πηγές της ψηφιακής βιβλιοθήκης του Harvard, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, καθώς και με άλλα ψηφιακά εργαλεία, διαθέσιμα προς αξιοποίηση στο εκπαιδευτικό τους έργο.
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών.

40χρονος παπάς πέθανε μέσα στην εκκλησία

Ο 40χρονος ιερέας της Αλοννήσου και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, Αβραάμ Αποστολίδης, την ώρα που προσκυνούσε στην εκκλησία του Αγίου Ρηγίνου στην Σκόπελο, υπέστη οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος αφήνοντας ενεούς τους Χριστιανούς που είχαν πάει να προσκυνήσουν. 

Η είδηση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία του νησιού των Β. Σποράδων, κυρίως λόγω του νεαρού της ηλικίας του άτυχου ιερέα, ο οποίος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Μας ταΐζουν κρέας κλωνοποιημένων ζώων. Τουλάχιστον να το γράφουν στη συσκευασία

Η Ντόλυ: Το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο
Παρέμβαση για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών έκανε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας, στις αρχές Φεβρουαρίου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για το ζήτημα της επισήμανσης της χώρας προέλευσης για κρέας σε επεξεργασμένα τρόφιμα.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής το ζήτημα της ασφάλειας των τροφίμων είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία των καταναλωτών και γι' αυτό είναι αναγκαία η ετικετοποίηση, δηλαδή η αναφορά πληροφοριών σε σχέση με την προέλευση του κρέατος σε διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Άλλωστε παρατήρησε ο Νότης Μαριάς είναι γνωστά αρκετά διατροφικά σκάνδαλα στην Ε.Ε. τα οποία δημιούργησαν ελλείμματα εμπιστοσύνης στην λειτουργία της ενιαίας εσωτερικής αγοράς.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Πετύχαμε το ακατόρθωτο! ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ!!!

Για μια ακόμη φορά, δείξαμε στην ανθρωπότητα ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο για εμάς τους Έλληνες. Χάρις στην συμφωνία Βαρουφάκη – «Θεσμών», βγήκαμε όλο Νικητές!

Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε! Μας το είπαν και συνεχίζουν να το λένε με την στάση τους, όλα τα κυβερνητικά στελέχη που δεν παραιτούνται διαμαρτυρόμενοι και διαφωνούντες! Όλοι οι βουλευτές του, που βγαίνουν στα κανάλια υπερασπιζόμενοι την συμφωνία και όλοι οι φιλικοί προς το κόμμα δημοσιογράφοι και αναλυτές, με τα επιχειρήματα που αναπτύσσουν (συμπτωματικά …όλα ίδια).

14 δις Ευρώ ετησίως στοιχίζει η διαφθορά στην Ελλάδα σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Παύλος Δαγρές
   Η διαφθορά και όχι η κάθε Λαγκάρτ η αιτία της χρεοκοπίας μας.
14 δις ευρώ ετησίως κοστίζει η διαφθορά στην Ελλάδα και επιβαρύνει κατά 12% το κόστος του επιχειρείν σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Θράκης.
   Αυτό σημαίνει αριθμητικά ότι 5 χρόνια που βρισκόμαστε στο μνημόνιο και εκλιπαρούμε τους κάθε Σόιμπλε και Μέρκελ να μας συμπονέσουν και να μας ελεήσουν, ταυτόχρονα το διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα της Ελλάδος λεηλάτησε κατά τρόπο εγκληματικό τα 5 αυτά χρόνια του μνημονίου, αρπάζοντας 70 δις ευρώ από την καταρρέουσα εθνική μας οικονομία και αποτρέποντας ακόμα πολλούς ξένους που ήθελαν να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα αφού εξ αιτίας της διαφθοράς το κόστος του επιχειρείν αυξάνεται κατά 12% σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Θράκης.

Λάμπρου: Απαιτείται τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΕΡ για όλο τον Δήμο και διευκολύνσεις πληρωμής προς τους δημότες

Τάσος Λάμπρου:
Επικεφαλής Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας
Την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ σχετικά με την έκδοση λογαριασμών στην Δ.Ε. Ερμιόνης που αφορούσε τις Δ.Κ Ερμιόνης, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας.
Η ανακοίνωση αυτή περιείχε αν και σύντομη πολλές ασάφειες και αρκετές ανακρίβειες. Επειδή χρειάζεται μία ακόμη φορά η αποκατάσταση της αλήθειας, έχω να επισημάνω τα εξής:
Με την εφαρμογή του Νόμου 3852/10 - Πρόγραμμα Καλλικράτης ήταν επιβεβλημένο η Δ.Ε.Υ. Κρανιδίου να μετονομαστεί σε Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας και να αναλάβει η νέα επιχείρηση να ασκεί όλες τις αρμοδιότητες σε όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας. Φυσικά αυτό απαιτούσε μία ενιαία τιμολογιακή πολιτική σε όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας.

Βιτόριζα: Συνεχίζει με Μπρέχτ και Σάστρε


Το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βιτόριζα», θα πραγματοποιήσει  δύο διαδραστικές παραστάσεις, με ζωντανή μουσική, βασισμένες στα έργα των Μπρεχτ και Σάστρε. Ο «Κύκλος με την Κιμωλία» και η «Χαμένη κούκλα».
Τις παραστάσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι θεατρόφιλοι προσέλθουν στην πολυχώρο Αρτίκι, «Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνιγκ»


Βασικοί συντελεστές των παραστάσεων, που συγκαταλέγονται μεταξύ των είκοσι καλύτερων παιδικών, είναι  ο Δημήτρης "Πάπια" Σκούρτης που πρωταγωνιστεί,

Καρναβάλι με πολύ κέφι στον Άσσο Κορινθίας

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τους κατοίκους και δημότες του Άσσου Κορινθίας, που με κέφι και τραγούδι συμμετείχαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις, που έγιναν στην πλατεία που βρίσκεται έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου.

8 σκάφη με 300 παράνομους μετανάστες πέρασαν σήμερα από την Τουρκία στα νησιά

Τούρκοι δουλέμποροι σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές "έσπρωξαν" στη χώρα εκατοντάδες Πακιστανούς, Ιρακινούς, Σύρους κλπ. για τους οποίους πληρώθηκαν μέχρι και 6.000 δολάρια το άτομο! Υπολογίζεται, από τις υπηρεσίες πληροφοριών, ότι 30.000 λάθρομετανάστες περιμένουν στις τουρκικές ακτές έτοιμοι να ... αποπλεύσουν για Ελλάδας τους επόμενους τρεις μήνες.
Διαβάστε το σημερινό Δελτίο Εισόδου στην χώρα:
** Πενήντα δύο λάθρο εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπη της Κω, από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής λίγα μέτρα από την ακτή..
** Είκοσι εντοπίστηκαν το πρωί στο οδικό δίκτυο Καμαριώτισσας-Θερμά στη Σαμοθράκη, ενώ άλλοι 27 συνελήφθησαν, επίσης το πρωί, στα Μιστεγνά Λέσβου.

Ημερίδα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων»

Το απόγευμα της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων». Η Ημερίδα φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο "Ephira Hotel" στην Κόρινθο.

Οι εισηγήσεις τόσο, του προέδρου του Ομίλου Εταιρειών Ραψωματιώτη, όσο και των προσκεκλημένων επιστημονικών συνεργατών του, πέτυχαν ώστε να οριστεί το πρόβλημα, ν' ακουστούν οι βασικοί προβληματισμοί, οι νέες πρακτικές της πράσινης διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και οι προκλήσεις που εμφανίζονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. 

Τατούλης: «Να κλείσει το Κέντρο Μεταναστών Κορίνθου»

«Να μη διανοηθούν να εφαρμόσουν ξανά πρόχειρες πολιτικές» κάλεσε τους Υπουργούς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, για τη μετατροπή του Κέντρου Μεταναστών της Κορίνθου σε Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας και τόνισε για ακόμη μία φορά τη σταθερή άποψη της περιφερειακής αρχής ότι το Κέντρο Μεταναστών πρέπει να κλείσει, για πολλούς λόγους και πρωτίστως για λόγους δημόσιας υγείας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, τόνισε ότι

Γιώργος Ψυχογιός: «Λέμε Ναι, στην αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων»…

Γιώργος Ψυχογιός
Την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης  άμεσης λύσης, στο φλέγον ζήτημα της  διαχείρισης των απορριμμάτων, με αφορμή την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Τρίπολη, επισήμανε σε σχετική συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός… «Πρέπει ευθέως, πλέον κάθε δήμος να ενεργοποιηθεί σε αυτό το κομμάτι και όχι μόνο για το προσωρινό στάδιο κάνοντας διαχείριση  των απορριμμάτων του με το εναλλακτικό μοντέλο διαλογής στην πηγή, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης, αλλά προσπαθώντας  να επεξεργαστεί και το υπόλειμμα ώστε να υποστηρίξει και τους γειτονικούς δήμους… Θα επιμείνουμε, ώστε να μας δοθεί το επίμαχο κείμενο με την σύμβαση της ΤΕΡΝΑ,

Όχι σκουπίδια στο Λεβίδι. Να αδειοδοτηθεί και να ανοίξει το «πλάτωμα» ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης

Γιώργος Πουλοκέφαλος
Το κείμενο που ακολουθεί, αποτελεί τμήμα (νοηματικά αυτοτελές) σχετικού άρθρου που έχει γράψει ο πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Γιώργος Πουλοκέφαλος.
Ολόκληρο το άρθρο θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», την Παρασκευή 27η Φεβρουαρίου 2015.

Όχι σκουπίδια στο Λεβίδι.
Να αδειοδοτηθεί και να ανοίξει το «πλάτωμα» ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης
«Θεωρώ ότι και η λύση του Λεβιδίου δεν είναι η ενδεδειγμένη όσο και αν προβάλλεται σαν αναγκαία. Δεν μπορεί στην καρδιά του  Μαινάλου, σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού  κάλους, σε διαπερατό  όμως ασβεστολιθικό υπέδαφος, να εναποτεθούν 5000 και πλέον τόνοι σκουπιδιών της Τρίπολης.

Τι κρίμα που δεν επανεξελέγη ο Αντώνης Σαμαράς…


Του Κώστα Πρώιμου

Τι κρίμα που δεν επανεξελέγη, ο Αντώνης Σαμαράς… Χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία …Να επέλθει δια της «φυσικής οδού»  ( ατελείωτο..γ…. και με πρόστιμο)  η σύνεση και η σοφία… Σε όλους αυτούς, που από τα γεννοφάσκια τους,  κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους…  Που διαδηλώνουν στις πλατείες, για να τους χαρίσουν τα χρέη, επικαλούμενοι (τάχα  μου), τις καλύτερες κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης  και  εξαργυρώνοντας επί της ουσίας, «μεταχρονολογημένες» επιταγές, που κάποτε εξέδωσε η μεταπολιτευτική τραπεζική  μόδα…

Ενέργειες για επίλυση του προβλήματος των Βοσκοτόπων

Ελένη Παναγιωτοπούλου:
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Εγκαινιάζοντας μια σειρά άρθρων με σκοπό την επικοινωνία και την  ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα δρώμενα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τη θέση μου ως εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), θα ήθελα να αναφέρω τα εξής: 
Την Παρασκευή, 20/2,συμμετείχα μαζί με το θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Στρατηγάκο, στη συνάντηση του ΔΣ της  ΕΝΠΕ με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, όπου συζητήθηκαν  τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας, και ιδιαίτερα τα βοσκοτόπια, αλλά και  οι αποζημιώσεις για τον καταρροικό  πυρετό και τις πλημμύρες, η  αδειοδότηση των ποιμνιοστασίων  και άλλα θέματα. (Το ΔΣ ΕΝΠΕ αποτελείται από τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας και 12 αιρετούς από τους περιφερειακούς συμβούλους της χώρας).
Το γεγονός ότι τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης δεν έχουν ακόμη συνταχθεί,

Τα "Εντεψίζικα" (=πρόστυχα), του Γιώργου Σεφέρη


Οι περισσότεροι Έλληνες, δεν γνωρίζουν, ότι ο βραβευμένος με νόμπελ Λογοτεχνίας Γιώργος Σεφέρης, είχε εκδώσει (με το ψευδώνυμο Μαθιός Πασχάλης) μια συλλογή με τίτλο "Εντεψίζικα" (=πρόστυχα), με τολμηρό περιεχόμενο.

Από αυτή την ποιητική συλλογή που εκδόθηκε γύρω στο 1940 είναι και τα ποιήματα που ακολουθούν:

«Η κόρη είχε στο πράμα της πλήθος εφόδια
κ' ένα ταξίμετρο δεμένο με καλώδια·
σαν της είπα: "Τί θές;" μ' αποκρίθη:
"Δραχμές ενενήντα, χωρίς τα διόδια».

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Έτσι γίνεται το λαθρεμπόριο, η νοθεία και η δασμοφοροδιαφυγή στα καύσιμα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με ανακοίνωσή της αποδίδει ευθύνες στις τέως και νυν κυβερνήσεις γιατί αρνούνται να πάρουν μέτρα για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.).  Παραθέτει πλήθος πρακτικών που δεν αντιμετωπίζονται και στοιχειοθετεί με επιχειρήματα τις καταγγελίες της τονίζοντας το τεράστιο κόστος της «αδυναμίας» που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «αποθηκεύονται και διακινούνται τους τελευταίους 30 μήνες παρανόμως, όλα τα καύσιμα χωρίς ιχνηθέτηση με ραδιοϊσότοπα, κατά παράβαση του άρθρου 320 του Ν.4072/2012».
Τονίζει ότι «για την αδυναμία ελέγχου της παράνομης αποθήκευσης, διακίνησης και διάθεσης καυσίμων, υπάρχουν πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες.
Όσο για τα διοικητικά πρόστιμα, αυτά πρέπει να επιβληθούν στους ανεύθυνους πολιτικούς παράγοντες, που ευθύνονται για την αναποτελεσματικότητα καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης καυσίμων, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνίας.
Αυτή είναι η αλήθεια για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.)».

Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε ανέργους από τον ΟΑΕΔ και τη Microsoft

Από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινά το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» το οποίο ανέπτυξε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στην οποία όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για (επαν)ένταξη στην αγορά εργασίας.
Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της Διαδυκτιακής πύλης του ΟΑΕΔ.

Επιδότηση ηλεκτροδότησης πηγαδιών, γεωτρήσεων, ποιμνιοστασίων, πτηνοτροφείων και θερμοκηπίων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας καταρτίζει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στην Υπηρεσία και να διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας (π.χ. συμβόλαια ή ενοικιαστήρια διάρκειας τουλάχιστον 8 ετών), νόμιμες κτιριακές εγκαταστάσεις, άδειες οικοδομής, άδειες λειτουργίας και άδειες χρήσης νερού.

Τα γαμοτράγουδα της αποκριάς....

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, που η Δόμνα Σαμίου, τραγουδίστρια και ερευνήτρια που αφιέρωσε τη ζωή της στη διάσωση της δημοτικής μας παράδοσης, αντιμετώπισε τη δικαιοσύνη για έναν δίσκο με γαμοτράγουδα που εξέδωσε, με ένα έξοχο κείμενο του καθηγητή Mιχάλη Kοπιδάκη στην κουβερτούρα, το οποίο χρησιμοποιεί και ο συγγραφέας του κειμένου ως πηγή.
Ο αναγνώστης του κειμένου που ακολουθεί, αλλά και του συνόλου του θέματος, θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα συναντήσει στίχους τραγουδιών που περιέχουν βωμολοχίες και άσεμνες εκφράσεις με σεξουαλικό περιεχόμενο. (Συνεπώς το θέμα δεν ενδείκνυται για ανηλίκους, ηθικά ευαίσθητους, πουριτανούς, κλπ.)

Ναύπλιο: Συνέδριο για την ανάγκη των παιδιών να παίζουν


Με θέμα:"Διεκδικώντας τη θέση του παιχνιδιού σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο: η αναγκαιότητα του παιχνιδιού για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών" ο Δήμος Ναυπλιέων και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ» διοργανώνουν εκδήλωση για την αναγκαιότητα του παιχνιδιού για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών  το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

H ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα που αφορούν το παιχνίδι των παιδιών στις σύγχρονες συνθήκες, καθώς και o ρόλος των ενηλίκων για την ενίσχυση του παιχνιδιού των παιδιών είναι ο στόχος της ομιλίας.