Νεα

ΛΑΜΠΡΟΥ: «Γιατί διεκόπησαν τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης Κρανιδίου, ύψους 14.300.000 ευρώ»;

Αξιοποιώντας την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, ως προς την υποχρέωσή της να ενημερώνει τους Δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία των σημαντικών έργων ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης του Κρανιδίου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», Τάσος Λάμπρου, απευθύνεται απ’ ευθείας στον κύριο του έργου, αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο, και του θέτει σειρά ερωτημάτων, ζητώντας ενημέρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Τάσος Λάμπρου, χωρίς να αποστεί της γνωστής ευπρέπειας που διακρίνει τις τοποθετήσεις του, θυμίζει:
ΠΡΩΤΟΝ: Πως, τα έργα έχουν προϋπολογισμό 14.300.000 ευρώ και επομένως ένα μεγάλο τμήμα των χρημάτων αυτών θα είχε διοχετευτεί στην Τοπική Κοινωνία συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της έλλειψης ρευστότητας της αγοράς, και
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Πως, το έργο δημοπρατήθηκε (για δεύτερη φορά) από την Δημοτική Αρχή Καμιζή και διεκόπη (για δεύτερη φορά) επί Δημοτικής Αρχής Σφυρή.


Η επιστολή του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», Τάσου Λάμπρου, κοινοποιείται και προς Γραφείο Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή, καθώς επίσης και προς την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αργολίδας και τον Πρόεδρο και Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
«Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Με την παρούσα επιστολή δηλώνω τη μεγάλη ανησυχία μου για την τύχη δύο σημαντικών έργων που έχουν δρομολογηθεί για το Δήμο μας και κυρίως για την πόλη του Κρανιδίου και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης για τη Δ.Κ. Κρανιδίου και την κατασκευή και λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης για τις Δ.Κ. Κρανιδίου, Πορτοχελίου και για την Τ.Κ. Κοιλάδας,
Τα έργα έχουν δημοπρατηθεί μέσα στο 2014 και από τότε τα αγνοούμε με μία μικρή και προβληματική έναρξη του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κρανίδι.
Πιστεύω ότι χρειάζεται μέσω της υπηρεσίας σας να ενημερώσετε τους δημότες μας για τα εξής:
* Πότε θα ξεκινήσει το έργο τηε κατασκευής δικτύου αποχέτευσης προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ;
* Τι θα γίνει με το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης για τη Δ.Κ. Κρανιδίου προϋπολογισμού περίπου 3.300.000 ευρώ και μετά τη φυγή του πρώτου εργολάβου;
* Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση έναρξης εργασιών και πού οφείλεται;
* Ποιές ενέργειες έχετε πραγματοποιήσει για να μη χαθούν οι χρηματοδοτήσεις και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα;
* Οι καθυστερήσεις αυτές αν οφείλονται στις πολιτικές εξελίξεις και έχουν σχέση με το πολιτικό κλίμα όπως αυτό διαμορφώθηκε μέσα στο 2015.
* Υπάρχει θέμα με τις προκαταβολές των άνω έργων σε σχέση με την έναρξη εργασιών;
Αυτονόητο είναι ότι επιθυμούμε η ενημέρωση αυτή να γίνει και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου και γι’ αυτό καλούμε και τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε εκείνες τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες για να ενημερωθούν τόσο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και οι δημότες του Δήμου μας.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
αξίζει να επισημάνουμε ότι ζητούμε να ασχοληθείτε προσωπικά με όλες τις δυνάμεις για τα δύο σημαντικά και κρίσιμα έργα που είναι όχι μόνο απαραίτητα αλλά και αναγκαία για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας.
Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας».
Με εκτίμηση
Για τη Δημοτική Παράταξη
                                                Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
                                                Ο επικεφαλής
                                                Τάσος Λάμπρου

                             Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια