Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ξεκινά αύριο 48ωρη αποχή των Δικηγόρων όλης της χώρας. Συμμετέχει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου. Διαμαρτύρονται για το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, 48ωρη αποχή από αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016. Την Πέμπτη θα συνέλθει εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδος για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.
Η  πρόταση της συντονιστικής  επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους,  είναι για αποχή διαρκείας.


Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας και όλα τα δικηγορικά γραφεία  θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Πέμπτη και το μεσημέρι της ίδιας μέρας (12μ.) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων  έξω από τα Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) με σκοπό, στη συνέχεια  να πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.
Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων θα αποστείλει  επιστολή προς την Κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, κ.λπ., στην οποία θα εκθέτει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και όσα  δημιουργούνται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων διαφοροποιείται απόλυτα από την συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.
Η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23%, της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές.

Αν αποφασίσουν, πιθανότατα, αποχή διαρκείας «θα μπει λουκέτο» στο νευραλγικό χώρο των δικαστηρίων όπου εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις και στοιβάζονται έσοδα του κράτους τα οποία θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το δημόσιο ταμείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: