Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Άννα Μαντά: «Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Μητσοτάκη είναι οι υψηλές προσδοκίες που μας ενέπνευσε»

Αννα Μαντά: Επί τω έργω
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ομολογουμένως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σχηματίσει γύρω του την καλύτερη «Ομάδα υποστήριξης». Εθελοντές με πολιτική επιρροή και πολιτική προοπτική αγωνίσθηκαν με πάθος και ευρηματικότητα, καταφέρνοντας να κεφαλαιοποιούν στο ανώτερο δυνατό σημείο τις θετικές εντυπώσεις που δημιουργούσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παντού όπου μιλούσε ή περιόδευε.
Ρωτήσαμε την Άννα Μαντά, η οποία ήταν από τα πρώτα πρόσωπα της Αργολίδας που στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, τι ήταν αυτό που την οδήγησε στην απόφασή της. «Ήταν ο πιο αξιόπιστος» μας απάντησε. «Το ένοιωθες ότι δεν μίλαγε για να πει κάτι. Έλεγε αυτό που πίστευε πως πρέπει να γίνει. Είχε τον τρόπο του να επικοινωνεί με όσους πίστευαν στην ανάγκη αλλαγών στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».


Η Άννα Μαντά, μοίρασε τον διαθέσιμο χρόνο της σε εθελοντική προσφορά μεταξύ Αργολίδας και Αθηνών. Ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος είχε πλήθος γνωριμιών μεταξύ των Αργολιδέων που κατοικούν στην Αθήνα. Πάρα πολλοί από αυτούς την ακολούθησαν στην επιλογή της. Έχει ενδιαφέρον να ακούει κανείς τις εντυπώσεις ενός πολιτικού προσώπου από την συμμετοχή του στον αγώνα για την εκλογή ενός άλλου πολιτικού που διεκδικεί την Προεδρία ενός μεγάλου κόμματος, δηλαδή το διαβατήριο της πρωθυπουργίας.
«Μας οδηγούσε όλους η επιμονή του για την ενότητα του κόμματος. Αυτό μας έκανε να ανεβάζουμε το επίπεδο του αγώνα και να κερδίσουμε έτσι πολλούς υποστηρικτές στον δεύτερο γύρο» μας λέει. Μας αποκαλύπτει ότι μπήκε στο επιτελείο των εθελοντών της οδού Χαλκοκονδύλη ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση προσώπου από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αγωνισθήκαμε όλοι για ένα κοινό όνειρο. Να αλλάξουμε και συγχρόνως να μεγαλώσουμε το κόμμα. Να το εκσυγχρονίσουμε να γίνει πιο ελκυστικό στους ανθρώπους που βιώνουν τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς ακραία φρασεολογία και με μαχητικότητα στην αποκάλυψη των μεθόδων εξαπάτησης των Ελλήνων».
Φέρνουμε την κουβέντα στα καθαρά κομματικά και την βρίσκουμε έτοιμη να δώσει απαντήσεις. «Θα αλλάξουν όλα. Θα φτιάξουμε μητρώο υποψηφίων. Οι Βουλευτές θα κάνουν λογοδοσία. Θα καθιερωθεί το ασυμβίβαστο υποψηφιότητας και κρατικής θέσης πολιτικής ευθύνης. Θα καθιερωθεί θητεία για τον Πρόεδρο του κόμματος. Θα…», την διακόπτουμε γιατί με τον εμφανή ενθουσιασμό της θα μπορούσε να μιλάει επί ώρες για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Μήπως έχετε πολύ μεγάλες προσδοκίες, την ρωτάμε για να εισπράξουμε την απάντηση «οι προσδοκίες μου είναι ανάλογες με τις δυνατότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δυνατότητες που τις έχει αποδείξει και ως υπουργός. Και ναι, αν με ρωτήσετε, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του νέου Προέδρου είναι οι υψηλές προσδοκίες που μας ενέπνευσε. Πιστεύω όμως ότι σε λιγότερο από 6 μήνες ο Μητσοτάκης θα έχει φτιάξει ένα νέο κόμμα που θα το αγκαλιάζει και πάλι η πλειοψηφία των Ελλήνων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: