Νεα

ΤΟΚΑΣ: Να στηρίξουμε το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) προς χάριν των Δημοτών μας

Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι, προκειμένου να αμβλήνουν τις συνέπειες από την μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, από το κράτος, επωμίσθηκαν δαπάνες και ευθύνες, εις βάρος του προϋπολογισμού τους αλλά και της ορθής αξιοποίησης των περιουσιακών τους δυνατοτήτων.
Μία τέτοια περίπτωση είναι και η παραχώρηση κτηρίου (και των εξόδων λειτουργίας του) από τον Δήμο Ερμιονίδας, προς το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λειτουργεί ένα «Φορολογικό ΚΕΠ» για την εξυπηρέτηση των Δημοτών του.
Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), λειτούργησε αλλά… εγκαταλείφθηκε στην τύχη του από το Υπουργείο Οικονομικών. 
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕ.ΔΗ.Π.ΕΡ., Τάσος Τόκας, επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα και ζητά από την Δημοτική Αρχή (προς το συμφέρον των Δημοτών) να μεριμνήσει για τον εκσυγχρονισμό του ΓΕΦ με την παραχώρηση δύο Υλεκτρονικών Υπολογιστών νέας γενιάς.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΚΑ
«Τετάρτη  27  Ιανουαρίου 2016
Κύριε Δήμαρχε,
Επισκεπτόμενος το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) στο Κρανίδι, για ιδιωτική υπόθεση, διαπίστωσα την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής  οι οποίοι περίμεναν στην σειρά για πολύ ώρα.
Συνομιλώντας με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Γ.Ε.Φ. τονίστηκε από αυτούς πως λειτουργούν με ένα μόνο ηλεκτρονικό υπολογιστή και μάλιστα προηγούμενης γενιάς το οποίο έχει ως συνέπεια την αργοπορία στην διεκπεραίωση των υποθέσεων των φορολογουμένων.
 Ως γνωστό μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ Κρανιδίου  το 2012,  το Γ.Ε.Φ. στεγάζεται σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ερμιονίδας από το 2013, ενώ παρέχει ταυτόχρονα  την απαραίτητη βοήθεια,  ώστε να μην προκύπτουν λειτουργικές δαπάνες στο υπουργείο Οικονομικών.
Μετά τα ανωτέρω και με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου μας, παρακαλώ όπως κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για να δοθεί λύση στην παροχή δύο ακόμη σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών στο ΓΕΦ Κρανιδίου, κάτι που θα ωφελήσει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.»
Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια