Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ο Τάσος Λάμπρου επαναφέρει το θέμα πώλησης του κτήματος «πρώην ΔΕΠΟΣ» στο Πόρτο Χέλι

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας κ. Αρη Δημαράκη, που κοινοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή και τον  Πρόεδρο Δ.Κ. Πορτοχελίου κ. Μ. Τριγκάκη, ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας Αναστάσιος Λάμπρου, επανέρχεται και ζητά να γίνει συζήτηση για το θέμα ΔΕΠΟΣ.
Στην επιστολή του, ο Τάσος Λάμπρου αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,
Όπως σας έχω επισημάνει και με προφορική αίτηση σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από δύο μήνες το θέμα της πώλησης του κτήματος ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι από το ΤΑΙΠΕΔ απαιτείται να έρθει ως θέμα συζήτησης σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν από δύο μήνες αρνηθήκατε να συζητηθεί με τη δικαιολογία της έλλειψης ενημέρωσης από την πλευρά σας και λόγω απουσίας του Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή κατά τη φάση της έναρξης της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Με την παρούσα επιστολή επανέρχομαι και ζητώ το θέμα να απασχολήσει το κορυφαίο θεσμικό όργανο του Δήμου μας. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της πώλησης του συγκεκριμένου ακινήτου και ο Δήμος μας απαιτείται να διατυπώσει τις θέσεις του, να προασπιστεί τα δικαιώματά του και να παρουσιάσει την άποψή μας για την πρόταση αξιολόγησης, όπως αυτή παρουσιάστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνική Κυβέρνηση.
Κύριε Πρόεδρε,
Απαιτείται να επικαιροποιήσουμε προηγούμενες αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας όσο και προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κρανιδίου, μέσα από τις οποίες διεκδικούμε και προασπιζόμαστε τα ευρύτερα συμφέροντα των δημοτών επί της συγκεκριμένης έκτασης. Ενδεικτικά αναφέρω την απόδοση στο Δήμο κοινόχρηστων χώρων για την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής τόσο για τους δημότες του Δήμου όσο για τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτείται να έχει άποψη για τόσο σοβαρά θέματα τα οποία δρομολογούνται στον τόπο μας και θα καθορίσουν την τουριστική εικόνα για τα επόμενα χρόνια.
Πιστεύω μετά από δύο μήνες έχετε ενημερωθεί αρκετά και είστε έτοιμοι να παρουσιάσετε την άποψή σας. Αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν πρέπει να αποδεχόμαστε μία παθητική στάση, να αφήνουμε να αποφασίσουν κάποιοι για εμάς, χωρίς εμάς.
Ζητώ το αυτονόητο, να διατυπώσει το Δημοτικό Συμβούλιο την άποψή του για ένα τόσο σημαντικό και κορυφαίο θέμα που θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία του τόπου μας».
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια: