Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Συμπαθάτε με κα Καλκούνου αλλά…

Εγώ ο βλάχος, από τα ορεινά του Δήμου, που τα μόνα αγγλικά που ξέρω είναι το johnny walker (Είναι το ουίσκι που πίνω στο καφενείο του χωριού μου, όταν κατεβαίνω από τα γίδια), προβληματίστηκα.
Είδα μια διαφημιστική αφίσα του ΔΟΠΠΑΤ με το σήμα του Μαραθώνιου που είχα τρέξει την περασμένη χρονιά και κάτι έγραφε στα αγγλικά.
Συγχωράτε με κα Καλκούνου μου που δεν έμαθα εγγλέζικα αλλά, στο μάθημα των αγγλικών την έκανα κοπάνα. Μόνο στην ιστορία και στην έκθεση καθόμουνα γιατί ήθελα να μάθω αν αξίζει να είμαι έλληνας ή αν πρέπει να το μπασταρδέψω λίγο το πράμα, σκύβοντας.
Με τα πολλά κατάλαβα και το walking. Το βλέπω και αυτό στη διαφήμιση του ουίσκι που πίνω. Και το free το κατάλαβα γιατί το βλέπω συχνά στα πορνό που κοιτάζω τα βράδια που κάθομαι με το κοπάδι.


Τα υπόλοιπα με ζορίζουν λιγάκι. Τι μου λέτε δηλαδή να κάνω; Μαραθώνιο ουισκοποσίας ή Μαραθώνιο με ταινίες πορνό;
Αν θέλετε εξηγήστε μου, στα ελληνικά όμως για να καταλάβω. Βλέπετε, εγώ δεν πήγα στα Harvard, ούτε έγινα στέλεχος προβολής του πολιτισμού της χώρας μου.
Αν πάλι δεν είσαστε εσείς αρμόδια και είναι εκείνος ο κύριος με το εγγλέζικο πρόσωπο, που είδα όταν έτρεξα στον Παλαμήδειο δρόμο, κάντε μου τη χάρη και παρακαλέστε τον να βγάλει και μια αφίσα στα ελληνικά γιατί θέλω να μάθω τι λέτε και να έρθω να τρέξω πάλι, αν με θέλετε βέβαια.
Εκτός και είσαστε και σεις από αυτούς που λένε …δεν μας ενδιαφέρουν οι βλάχοι. Θέλουμε τα λευκά κολάρα (όχι κωλάρα).
Να με συγχωρείτε αν σας απασχολώ με δευτερεύοντα θέματα όπως αυτό της ελληνικής γλώσσας αλλά ξέρετε, στη χώρα μου δε θέλω (ακόμη) να νοιώθω ξένος.
Φιλικά

Ένας απόγονος του Palamidi

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

E, OXI KAI ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΗ ΡΕ ΚΟΜΠΛΕΞΚΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ!

Ενημέρωση Πελοποννήσου είπε...

Διαγράψαμε σχόλιο για ήταν γραμμένο με γκρίκλις