Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σπύρος Ρομποτής: Καλορίζικος, Κυριάκο!

Σπύρος Ρομποτής
Στη δυσκολότερη χρονική συγκυρία για την πατρίδα μας από την μεταπολίτευση και εντεύθεν – τόσο σε εθνικό επίπεδο, ελέω των καταστροφικών επιλογών της σημερινής Συγκυβέρνησης, όσο και σε διεθνές επίπεδο, με τις προσφυγικές ροές, την τρομοκρατική απειλή και την Ε.Ε. σε περίοδο σκεπτικισμού – το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος, έχει και πάλι νέο αρχηγό!


Η περιφανής νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ιδιαίτερη αξία, διότι κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να υπερκαλύψει την σημαντική διαφορά των σχεδόν έντεκα μονάδων, που τον χώριζαν από τον έτερο διεκδικητή της αρχηγίας και να κόψει πρώτος το νήμα στην τελική «κούρσα» της εσωκομματικής διαδικασίας διαδοχής για την ηγεσία της ΝΔ.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει αναμφίβολα ότι εργάστηκε με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και ταυτόχρονα πέτυχε να συσπειρώσει γύρω από το πρόσωπό του τις ευρύτερες πολιτικές τάσεις που απαιτούνται σε ένα τόσο σπουδαίο πολιτικό εγχείρημα. Τέτοια προσόντα κρίνονται απαραίτητα για τον αρχηγό ενός μεγάλου και ιστορικού κόμματος, όπως η ΝΔ, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε περίτρανα ότι τα διαθέτει.
Τον συγχαίρω, λοιπόν, θερμά και του εύχομαι ολόψυχα να ανασυγκροτήσει την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη, με την επίτευξη των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων και τον «επαναπατρισμό» σχεδόν δύο εκατομμυρίων εκλογέων, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, απογοητευμένοι, αναζήτησαν άλλη πολιτική διέξοδο. Η μεγάλη πρόκληση είναι να αντιταχθεί στα αδιέξοδα οικονομικά προγράμματα, να διεκδικήσει την ισότιμη θέση της πατρίδας μας στην Ευρώπη και να αποκαταστήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι στο πλευρό σου με όλες τις δυνάμεις μου!
Καλορίζικος, Κυριάκο!
Σπύρος Ρομποτής

(αντιγραφή από το χρονολόγιο 
του έγκριτου Ναυπλιώτη Δικηγόρου)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν θα ξυπνησει ποτέ κανεις