Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Φυτοζωεί η πλειοψηφία των δικηγόρων. Απίστευτα στοιχεία για την φτωχοποίηση των άλλοτε κραταιών επιστημόνων


Ένας Μαρξιστής Δικηγόρος, ταξικός αποστάτης κατά τον Ένγκελς, δείνει τη χαριστική βολή στο ισχυρά δοκιμαζόμενο επάγγελμα -λειτούργημα των Δικηγόρων.
Η προτάσεις Κατρούγκαλου (παλαιού Κνίτη και νυν στελέχους του κυβερνητικού εκφραστή της παγκοσμιοποίησης στην Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), για το ασφαλιστικό, οδηγούν τους σκληρά δοκιμαζόμενους νέους δικηγόρους στην εξαθλίωση ή εκτός επαγγέλματος, φτωχοποιούν την μεσαία στοιβάδα των δικηγόρων (είναι οκύριος όγκος) και ανοίγουν πεδίο κυριαρχίας στα μεγάλα δικηγορικά γραφεία (κυρίως του εξωτερικού) που καιροφυλακτούν.


Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι δικηγόροι ουσιαστικά στην πλειοψηφία τους «φυτοζωούν», όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία:
- 8.057 δικηγόροι το πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν έκοψαν ούτε ένα γραμμάτιο στα δικαστήρια. Δεν συμμετείχαν δηλαδή ούτε σε μια δίκη.
- 2.800 είχαν μόνο μία ή δύο παραστάσεις, ενώ 3-4 παραστάσεις είχαν 2.215 δικηγόροι.

Η κρίση βαθαίνει ολοένα σε έναν από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς κλάδους της χώρας, με εγγεγραμμένα 22.400 μέλη. Το 2014, οι δικηγόροι χωρίς καμία παράσταση στα δικαστήρια ήταν 7.112. Και εκείνοι που είχαν από μία μέχρι 2 «παρουσίες» ήταν 1.000 λιγότεροι πέρυσι, δηλαδή 1.889. Το έτος που διανύουμε, τα σύννεφα πυκνώνουν και οδηγούν σε αδιέξοδο. Δικηγόροι 15ετίας αδυνατούν (με το προηγούμενο καθεστώς) να καταβάλλουν ακόμη και τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου να «βγουν» τα έξοδα του γραφείου. Η αγορά εξάλλου δεν κινείται, συμβόλαια δεν γίνονται, ούτε έλεγχοι τίτλων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: