Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ρωγμές στην εικόνα της Ερμιονίδας

Η Ερμιονίδα βυθίζεται. Οι επιχειρήσεις της δοκιμάζονται σκληρά καθώς οι πιο δυναμικοί κλάδοι της Τοπικής Οικονομίας καταρρέουν. Οι διανομές τροφίμων σε ανθρώπους που ούτε θα το έβαζε ο νους, πριν λίγα χρόνια, γίνονται με «άτυπους τρόπους» καθώς ο Δήμος δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να δημιουργήσει Κοινωνικές Δομές.
Η, για δεύτερη φορά απένταξη του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Ερμιονίδας (Αποχέτευση και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης), θα στερήσει την περιοχή από ζεστό χρήμα τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ και θα ξαναρίξει στην ανεργία τους λίγους εκείνους εργάτες που περίμεναν τα όποια μεροκάματα θα τους αναλογούσαν. Οι πρωτεργάτες δημιουργίας τουριστικού προϊόντος θα πρέπει για μια ακόμη φορά να αναστείλουν τον όποιον αναπτυξιακό σχεδιασμό τους γιατί… χωρίς νερό(πόσιμο) και τουαλέτα (βιολογικό), οι τουρίστες δεν ανταποκρίνονται. Η μακρόχρονη υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας και η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος, αποστερούν τους επισκέπτες από την αίσθηση ασφάλειας, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για κάθε μετακίνηση.


Μετά το πρόβλημα με το Πόρτο Ύδρα, ήρθε και η απόφαση πώλησης του NIKKI BEACH να γεμίσει το καλάθι της ανασφάλειας των τουριστικών πρακτόρων. Και να έλεγε κανείς πως θα προχωρούσαν τα αιολικά; Και αυτά σταμάτησαν. Και από όσα δουλεύουν, το κράτος κατακρατά τα οφειλόμενα στον Δήμο και στους κατοίκους.
Το μόνο που ακόμα κρατάει σταθερά είναι η συμπαράσταση των κορυφαίων του επιχειρείν οι οποίοι εξακολουθούν να στηρίζουν την κατάσταση ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα της Αυτοδιοίκησης ή των υπηρεσιών.

Κρίμα, γιατί ο σημερινός Δήμαρχος ξεκίνησε με αίσιους οιωνούς. Με έτοιμα χρηματοδοτημένα έργα (που απεντάσσονται), με την ανοχή των αρχηγών της αντιπολίτευσης στην (οριακής νομιμότητας) διαχείριση των απορριμμάτων και με ορίζοντα 5ετίας για να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε για να εκλεγεί. Η τύχη και οι εξελίξεις δεν τον βοήθησαν. Η Ερμιονίδα όμως χρειάζεται επειγόντως λύσεις. Λύσεις που –προφανώς- εκφεύγουν των δυνατοτήτων του.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολλες οι ατυχιες

Ανώνυμος είπε...

Για τ΄΄ιποτα απο οσα γράφετε δε φταίει ο κ Σφυρής

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι λέτε, εμένα μ' αρέσει η φωτο. ΄Αρχων ο κ.Σφυρής. Φταίει δεν φταίει, άριστη η φωτο. ΄Αλλωστε, όλοι οι άλλοι φταίνε, ο κ. Σφυρής ποτέ! Και πιπέρι στο στόμα όποιος ισχυριστεί το αντίθετο. Αυτό πάει να πει Δημοκρατία και Ελευθερία.

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση που σε μια τόσο σοβαρή και επιτυχημένη εφημερίδα διαβάζω τόσο ανόητα σχόλια

Ανώνυμος είπε...

μάλλον, δεν διαβαζετε τα σχολια στις σοβαρες αθηναικες πετυχημένες γιαυτο το λέτε...

Ανώνυμος είπε...

το κακό με τα ελευθερα σχόλια είναι πως δεν ξέρεις ποιός σχολιάζει . στο μπλογκ μπαίνουν πολλοί απο κρανίδι.