Νεα

ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: «…μέχρι σήμερα κανένας δεν ήξερε τον τρόπο διαχείρισης των Δημοτικών Τελών από τους Δημάρχους»

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου στρέφεται με δηλώσεις της κατά των δημάρχων της Πελοποννήσου, χρησιμοποιώντας –σε δημόσιες δηλώσεις της- «βαριά υπονοούμενα».
Την πρώτη φορά έθεσε υπό αμφισβήτηση την ηθική – πολιτική τους ακεραιότητα, αποδίδοντάς τους αδυναμία αντίστασης σε πρόθεση πολιτικής δωροδοκίας που εκφράσθηκε από τον υπουργό Γιάννη Τσιρώνη υπό την μορφή παραχώρησης κονδυλίων 300.000.000 ευρώ για την υλοποίηση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Τώρα, επανέρχεται με το βαρύ υπονοούμενο ότι «μέχρι σήμερα κανένας δεν ήξερε τον τρόπο διαχείρισης των Δημοτικών Τελών από τους Δημάρχους».
Αφορμή των δηλώσεων της alter ego του Περιφερειάρχη, ήταν η ανακοίνωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με την οποία τάσσονται υπέρ των Δημάρχων, στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά μετά την περιθωριοποίηση της Περιφέρειας στο έργο διαχείρισης των απορριμμάτων.
Οι δηλώσεις Νικολάκου, που έγιναν εις απάντηση σχετικού δημοσιογραφικού ερωτήματος έχουν ως εξής:


 «Το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί κρίσιμο αναπτυξιακό έργο που διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, με όρους που υπερκαλύπτουν κατά πολύ την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η μόνη ρεαλιστική, ορθολογική και νόμιμη λύση για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου που χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια, όπως καταδεικνύουν οι τρείς αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συνάμα είναι και η πιο οικονομική, γεγονός το οποίο θα υποχρεώσει τις Δημοτικές αρχές να μειώσουν τα δημοτικά τέλη».
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης στρέφεται και κατά των εργαζομένων
Οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΑ Αργολίδας κατά τη συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλο, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι οι θέσεις εργασίας τους είναι απόλυτα διασφαλισμένες, «καταρρίπτοντας την όποια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας στους εργαζομένους, απ’ όπου και αν προέρχεται» σημείωσε ακολούθως η κα Νικολάκου και παράλληλα υποστήριξε ότι θα πρέπει επιτέλους να πάψουν να υφίστανται οι παθογένειες των συνδικαλιστικών συνδιοικήσεων, που τόσα δεινά έχουν δημιουργήσει στον τόπο».
«Η Πρόεδρος των εργαζομένων μας ενημέρωσε ότι οι Δήμαρχοι τους «εκφοβίζουν» ότι τάχα δεν επαρκούν τα χρήματα για την καταβολή των μισθών τους, κάτι το οποίο είναι απόλυτα ψευδές. Ο Περιφερειάρχης τους διαβεβαίωσε ότι κανένας δεν μπορεί να τους πειράξει και ότι μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί τον εγγυητή για τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στους Δήμους. Τους ενημέρωσε επίσης ότι με το πρόγραμμα της Περιφέρειας θα μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη στους πολίτες, καθώς μέχρι σήμερα κανένας δεν ήξερε τον τρόπο διαχείρισής τους από τους Δημάρχους» ανέφερε ακόμη η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης.    
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όσο και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος, τόνισαν ότι βρίσκονται στη διάθεση των εργαζομένων ώστε να τους ενημερώσουν υπεύθυνα για το πρόγραμμα της Περιφέρειας, ώστε να μην «εκφοβίζονται από ανακριβείς πληροφορίες».

«Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί τόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΤΑ Αργολίδας, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις που έλαβαν από την Περιφερειακή αρχή, όσο και η προσπάθεια απόκρυψης της συνάντησης αυτής και των όσων συζητήθηκαν» δήλωσε τέλος η κα Νικολάκου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια