Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ο «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις του συλλόγου «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ»


Την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» γιόρτασε τον πολιούχο της πόλης μας Άγιο Αναστάσιο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύκη στην Αθήνα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της περιφοράς της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».


Τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός του Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Καρατάσος.
Στον χαιρετισμό του και στην σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος του «ΠΑΛΑΜΗΔΗ» αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς μεταξύ των δύο Συλλόγων.
«… Ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» πρέπει να λογίζει τον εαυτό του ευτυχή από κάποια άποψη. Γιατί η λαχτάρα των Ναυπλιωτών που ζουν μακριά από την γενέτειρα πόλη μας, τ΄ Ανάπλι, να βρεθούν με πρόσωπα οικεία, «δικά τους», που έχουν μοιραστεί τις ίδιες εικόνες, τις ίδιες πέτρες, τα ίδια σοκάκια, τις ίδιες μνήμες… αυτή η λαχτάρα γίνεται περισσότερο έντονη για όσους ζουν «εκτός των τειχών»…
Οι συναντήσεις, προγραμματισμένες ή τυχαίες, προκαλούν πετάρισμα στην καρδιά, στην μνήμη, παραπέμπουν σε σκηνικά του παρελθόντος, σε εικόνες που ο καθένας τις έχει δει με άλλα μάτια αλλά με την ίδια αγάπη για τον χώρο και τον χρόνο… 

Κύριε Πρόεδρε, θεωρώ ότι πολλά έχετε να διατηρήσετε από τους προκατόχους σας. Μεγάλη προίκα έχετε να διαχειριστείτε. Προσπαθήστε να συνδέσετε αυτά τα στοιχεία με τις νέες ιδέες, με τον φρέσκο αέρα που είμαι βέβαιος ότι κομίζετε…» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: