Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ενώθηκαν και στήριξαν, όλοι μαζί, την υποψηφιότητα για την αναδοχή του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016, η εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας TRIPOLIS-ARCADIA 2021, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διοργάνωσαν ο Δήμος Τρίπολης και η Οργανωτική Επιτροπή της αναδοχής του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.


Στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε επίσημα η υποψηφιότητα και αναδείχθηκαν η ιδέα, το όραμα και η ταυτότητα του ελπιδοφόρου αυτού εγχειρήματος, όλη η Αρκαδία έδωσε το «παρών», ενώ πλήθος κόσμου κατέκλεισε την αίθουσα. Εξέχουσες προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, μέλη πολιτιστικών και κοινωνικοοικονομικών φορέων, καλλιτέχνες, άνθρωποι του πολιτισμού και δημοσιογράφοι, τίμησαν με την παρουσία τους την TRIPOLIS-ARCADIA 2021 και έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξή τους.
Ανάμεσα στους καλεσμένους της βραδιάς θα πρέπει να επισημανθεί η παρουσία των μελών της Επιτροπής Διεκδίκησης: του ηθοποιού Γιώργου Μιχαλακόπουλου, του Πανεπιστημιακού Παντελή Σκάγιαννη, της Διευθύντριας του Μουσείου Πόλεως Αθηνών, Αγλαΐας Αρχοντίδου – Αργύρη, ενώ έστειλαν μήνυμα λόγω απουσίας τους, ο κορυφαίος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Καίτη Τζιτζικώστα, ο Χρήστος Ζερεφός, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ο τ. Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβορριάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, οι ηθοποιοί, Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη, ο εικαστικός Δημήτρης Ταλαγάνης, ο Διευθυντής του Νομισματικού και Επιγραφικού Μουσείου Γιώργος Κακαβάς, ο James Wright, Διευθυντής της Αμερικάνικης Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα, ο Δημήτρης Ρέππας, εκπρόσωπος του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας, ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Παπαηλιού και ο δημιουργός του Φεστιβάλ StoryDoc Κώστας Σπυρόπουλος. Επίσης, ο συγγραφέας και Ελληνιστής Pedro Olalla, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κώστας Μασσέλος, ο Μουσειολόγος και Διευθυντής της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας Άγγελος Δενδρινός, ο Τάκης Θεοφανόπουλος, Πρόεδρος του ΟΣΕ, ο Ιωάννης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ο μουσικός Μπάμπης Τσέρτος και η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη.
Από το δικαστικό χώρο, παραβρέθηκαν η Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. και Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, η Αθανασία Τσαμπάση, ε.τ. Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο Πέτρος Χριστόφορος, ε.τ. Σύμβουλος του Συμβουλίου της Επικρατείας και τ. Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.
Από το χώρο της πολιτικής, παρόντες ήταν οι βουλευτές Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, Κώστας Βλάσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας. Τη Ν.Δ. εκπροσώπησε η βουλευτής και πρώην Υπουργός Σοφία Βούλτεψη και το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο πρώην Υπουργός Κώστας Λαλιώτης και οι πρώην Βουλευτές Νίκος Καλτεζιώτης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Δημήτρης Κωστόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού και δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και ο Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για την υποψηφιότητα του Πειραιά 2021, Πέτρος Κόκκαλης, όλοι οι Δήμαρχοι της Αρκαδίας και βέβαια σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Τέλος, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελος Αυγουλάς, καθώς και η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη.

Ένθερμη ήταν η ανταπόκριση και η αποδοχή όλων σε αυτό το ανοιχτό κάλεσμα, σε μια γιορτή του πολιτισμού και του Αρκαδικού Ιδεώδους, όπου η TRIPOLIS-ARCADIA 2021 τοποθετήθηκε ως μια δυναμική και αξιόπιστη υποψηφιότητα.
Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, ως επικεφαλής της TRIPOLIS-ARCADIA 2021, ενημερώνοντας για τη σημαντική αυτή προσπάθεια, η οποία με κεντρικό σύνθημα το in Arcadia, στοχεύει στην ιστορικής σημασίας υποδοχή και φιλοξενία του θεσμού στην Τρίπολη, την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την καρδιά της Πελοποννήσου.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Μανωλόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Οργανισμών και τ. Γενικός Διευθυντής Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσίασε την Κεντρική Ιδέα της Υποψηφιότητας, καθώς και τα σημεία-κλειδιά του Καλλιτεχνικού Προγράμματος.
Ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, Πρόεδρος του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης & Ιστορίας, έκανε μια σύντομη αναδρομή στα βασικά βήματα της προετοιμασίας, την πορεία της Υποψηφιότητας και τον προγραμματισμό της επόμενης μέρας για την TRIPOLIS-ARCADIA 2021.
Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο σπουδαίος Αρκάς και διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης κ. Κώστας Γαβράς, ως επικεφαλής της Τιμητικής Επιτροπής Διεκδίκησης της TRIPOLIS-ARCADIA 2021. Ο κ. Γαβράς μέσα από αληθινά λόγια καρδιάς μετέφερε τη δική του οπτική για την Υποψηφιότητα.
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την πρώτη επίσημη παρουσίαση της ταινίας προβολής της υποψηφιότητας, που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Ράππας. Μέσα από την ταινία, οι εικόνες, οι μουσικές, η φύση, καλλιτέχνες, επιστήμονες και οι υπερήφανοι άνθρωποι αυτού του τόπου, μας συνόδευσαν στο όμορφο ταξίδι της TRIPOLIS-ARCADIA 2021 που έχει ξεκινήσει με τους πιο ευνοϊκούς οιωνούς.
Κεντρική παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός από την Τρίπολη Ανεζίνη Λυμπέρη – Λουκά, ενώ τη δική της καλλιτεχνική πινελιά πρόσθεσε με την απαγγελία ποιημάτων η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου. Το πιο ζεστό χειροκρότημα εισέπραξε ο νεαρός πιανίστας Βασίλης Γεωργακόπουλος, ο οποίος με τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια ξεχωριστή υποψηφιότητα που αξιώνει το χρίσμα μέσα από μια ολοκληρωμένη και καινοτόμο Πρόταση με βιώσιμο Σχέδιο στην εφαρμογή της. Έτσι προχωρά η TRIPOLIS-ARCADIA 2021, προσγειωμένη στο παρόν και με το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον, στέλνοντας το δικό της μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: