Νεα

Η αντιπολίτευση εγκωμιάζει τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο στο νερό και κατηγορεί την ΔΕΥΑΝ για τα ειδοποιητήρια διακοπής της υδροδότησης

Παντελής Κοκκινόπουλος
Δημήτρης Κωστούρος
Με βάση τις πρόσφατες εξαγγελίες του Δημάρχου Ναυπλιέων για την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου από την ΔΕΥΑΝ, η Δημοτική μας Παράταξη θέλει να εκφράσει την συμπαράσταση προς την Δημοτική Αρχή για την συγκεκριμένη ενέργεια.
Πιστεύουμε ότι κανένα σπίτι στον Δήμο Ναυπλιέων δεν πρέπει να στερείται του αναφαίρετου δικαιώματος στο Νερό.
Το Νερό δεν είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό και κατά συνέπεια η εξασφάλιση της πρόσβασης σε αυτό είναι ευθύνη του Δήμου και της ΔΕΥΑΝ.
Άρα πιστεύουμε ότι με την πρωτοβουλία αυτή θα εξασφαλιστούν οι συμπολίτες μας που βρίσκονται αντικειμενικά σε δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση.


Όμως η κίνηση της ΔΕΥΑΝ να στείλει "ραβασάκια"- ειδοποιητήρια για την διακοπή υδροδότησης μας βρίσκει αντίθετους.
Δεν μπορεί η Δημοτική Επιχείρηση, της οποίας πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, να λειτουργεί τόσο απερίσκεπτα και ανάλγητα.
Δεν μπορεί να φέρνει το μέτρο αυτό πριν τουλάχιστον ισχύσει το κοινωνικό τιμολόγιο.
Ας καταλάβουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το νερό και σε τι κινδύνους ελλοχεύει μια τέτοια απόφαση.
Ας σκεφτούν πόσο επιζήμιο για την δημόσια υγεία θα είναι να μείνουν σπίτια χωρίς νερό και αποχέτευση.
Γι' αυτούς τους λόγους η Δημοτική μας Παράταξη προτείνει:
1. Να δοθούν σύντομα οι απαιτούμενες διευκρινήσεις από τον κ. Κωστούρο για το πως, πότε και με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί το κοινωνικό τιμολόγιο
2. Να ανασταλεί άμεσα το μέτρο της διακοπής των υδροδοτήσεων στις κατοικίες των συμπολιτών μας.
3. Να δοθεί η δυνατότητα για επέκταση των δόσεων στους διακανονισμούς.

Για τους παραπάνω λόγους εκπρόσωποι της ΑΥ.Ρ.Α. θα βρεθούν στη 1μ.μ, Τετάρτη 17/2, στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ για να συμμετέχουν στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Κατά των Πλειστηριασμών, των Κατασχέσεων και Διακοπών Νερού και Ρεύματος, για συνάντηση με εκπροσώπους της ΔΕΥΑΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια