Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ένστολη διαμαρτυρία των Αστυνομικών της Αργολίδας

Την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 στις 16:00 μ.μ. η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας έδωσε το παρών στην Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή).
Σε ανακοίνωση που έδωσαν προς τα ΜΜΕ, και υπογράφεται από τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαθεοφάνη και τον Γραμματέα Αναστάσιο Βενετσιάνο, αναφέρονται στους λόγους που επέβαλαν την συμμετοχή τους στην Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε τις καταστροφικές αποφάσεις που προωθούνται από την Κυβέρνηση για εμάς στο Ασφαλιστικό – Μισθολόγιο – Συνταξιοδοτικό – Εφάπαξ.
Η πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δε συνιστά μεταρρύθμιση, που θα σώσει τις συντάξεις, αλλά κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς περιλαμβάνει ρυθμίσεις που θίγουν κεκτημένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και αφενός δεν λύνουν το πρόβλημα, με νέες μειώσεις συντάξεων και νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και  ασφαλιστικών εισφορών.
Μοναδικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσής της να μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες, ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να τα δώσει στους δανειστές για αποπληρωμή του επαχθούς, υπέρογκου και άδικου δημοσίου χρέους.
Οι ιδιαιτερότητες μας ως εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας με ειδικό μισθολόγιο τείνει να μην ληφθεί υπόψη καθώς με την ψήφιση του Νομοσχεδίου θα εφαρμοστούν Ενιαίοι Κανόνες Εθνικής & Ανταποδοτικής Σύνταξης στο Δημόσιο Τομέα και συνεπώς και στους ένστολους χωρίς καμιά εξαίρεση, επιφέροντας μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό μας, αλλά και στις Εφάπαξ παροχές των ταμείων μας αφού θα έχουν όμοιο τρόπο υπολογισμού με τον προαναφερόμενο Ενιαίο Δημόσιο Τομέα.
Η κυβερνητική πρόταση θίγει όλους τους κλάδους των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, χωρίς καμία εξαίρεση και κατά συνέπεια και τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Αποστράτους τους.
Για την αποφυγή του Ασφαλιστικού Αρμαγεδώνα που έρχεται συμμετέχουμε όλοι μαζί στην ένστολη κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας υψώνοντας με την παρουσία μας ανάχωμα στο προωθούμενο προς ψήφιση Ασφαλιστικό αποτρέποντας την ψήφισή του βροντοφωνάζοντας ότι, η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει.!!!! 
Και ότι, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμα μας για αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ.!!!

Η Ένωση μας συμπαρίσταται στον αγώνα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων Ελλήνων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: