Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Μάγεψε η Φιλαρμονική Ορχήστρα

Πανδαισία ήχων με ρομαντικό προσανατολισμό διαφορετικών εποχών, είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο γεμάτο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, όπου καμάρωσαν την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου να επιδίδεται σε υψηλού επιπέδου εκτελέσεις συνθέσεων διάσημων και βραβευμένων δημιουργών, που έχουν αφήσει εποχή.
Η Φιλαρμονική μας, με την προσθήκη αναγνωρισμένων σολίστ έπαιζε σε υψηλότερο επίπεδο από το περασμένο καλοκαίρι στο Ηραίον, γεγονός που αποδεικνύει την σοβαρή και σε βάθος δουλειά που γίνεται και μπορεί να δοθεί μια διαφορετική παιδεία για τα παιδιά του τόπου.


Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στη μουσική από ρομαντικές ταινίες που αποτέλεσαν σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου:
Τιτανικός, Ταχυδρόμος, Άρωμα Γυναίκας, Μάτια Ερμητικά Κλειστά, Όσα παίρνει ο Άνεμος, Φάντασμα της Όπερας, Breakfast at Tiffany's, Beautiful Maria, Out of Africa, Star Wars, Ghost, Autumn Leaves, Romeo & Guilietta, Sou Le Ciel De Paris, La Vie En Rose, Love Story & Historia De Un Amor.
Σε ρόλο σολίστ εμφανίστηκαν οι: Βασίλης Πιερρακέας - HistoriaDeUAmor (κιθάρα), Παναγιώτης Ζαφειρίου - Il Postino (ακορντεόν), Παναγιώτης Δρίτσας - Beautifull Maria (τρομπέτα) και οι τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Θέη Σταύρου(σοπράνο) και Ζαφείρης Κουτελιέρης (βαρύτονος).
Συγχαρητήρια σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά της ορχήστρας μαζί με τους μουσικούς - μόνιμους συνεργάτες της από την Εθνική Λυρική Σκηνή, τους σολίστ που προαναφέρθηκαν και φυσικά το μουσικό διευθυντή της Πελοπίδα Μαυρόπουλο.
Ευελπιστούμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο και φαίνεται ότι με την σοβαρή δουλειά που κάνετε, αυτό είναι εφικτό!
Θα ήταν εγκληματική παράλειψη για τον γράφοντα να μην αναφέρει ότι τις βάσεις, για την ανάπτυξη κουλτούρας στον δήμο Λουτρακίου –(παιδική θεατρική σκηνή, μουσική σχολή -πρόεδρο την σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού έχουν βάλει πρώτα οι Μιχάλης και Ρούλη Δρίτσα με τον πρώτο ως πρόεδρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου και την δεύτερη να έχει συμβάλλει στην σημερινή εξέλιξη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου. Στην συνέχεια, με την ίδρυση του «Προμηθέα» από τον Νίκο Λόη, που πέραν από τον εσωτερικό πόλεμο που είχε, είχε να αντιμετωπίσει και τον στραγγαλισμό που επιδιδόταν η δημοτική αρχή των απαίδευτων -μέχρι την Ιτιά φθάνουν- του Κώστα Λογοθέτη, σε ότι είχε σχέση με πολιτισμό και κουλτούρα.
Σε ευχαριστούμε Μιχάλη Δρίτσα, σε ευχαριστούμε Ρούλη Δρίτσα, σε ευχαριστούμε Νίκο Λόη.

Τα… παρατράγουδα
Από την μία να καταστρέφεις και από την άλλη να επαίρεσαι και να υπερτονίζεις το αποτέλεσμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου, όπως έκανε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λουτρακίου Τάσος Σακελλαρίου. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δείχνει το ανύπαρκτο επίπεδο, την ανύπαρκτη παιδεία, που επικρατεί και βασιλεύει στο «παλάτι» της Ιάσονος.
Ο λόγος για την διάλυση του «Προμηθέα» -του νομικού προσώπου που παρήγαγε πολιτισμό στο Λουτράκι- από τον νυν δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη και τους συνεργάτες του, την ώρα μάλιστα, που βρήκε «προίκα» από τον Νίκο Λόη, περισσότερα από € 1,2 εκατ. στο… ταμείο. Όμως, προτεραιότητά τους ήταν ότι έπρεπε να τον «στραγγίξουν», για την αντιμετώπιση άλλων υποχρεώσεων του δήμου που κληρονόμησαν από τους προκατόχους τους, αλλά και άμεσων υποχρεώσεων που είχαν δεσμευθεί, πριν ακόμα αναλάβουν τα καθήκοντά τους.
Κατάφεραν αυτοί, να πετάξουν έξω από τον δήμο την διοικητική λειτουργία και εκπαίδευση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου, να κλείσουν την παιδική θεατρική σκηνή, ενώ η μουσική σχολή που την έχουν αφήσει -αν και βρήκαν ζεστό χρήμα- με χιλιάδες σοβαρότατα προβλήματα και χρέη, λειτουργεί πλέον με ανάθεση από τον δήμο Λουτρακίου για την εκπαίδευση της φιλαρμονικής.
Π. Η.

(15.02.16)

Δεν υπάρχουν σχόλια: