Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Η Καλαμάτα θα εκπροσωπεί την Πελοπόννησο στην τελική κρίση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η Καλαμάτα, η Ελευσίνα και η Ρόδος είναι οι πόλεις που συνεχίζουν την «κούρσα» της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021,όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έπειτα από την παρουσίαση των φακέλων υποψηφιότητας, ενώπιον της δωδεκαμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων.


Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  Αριστείδη Μπαλτά, της γενικής γραμματέως του ΥΠΠΟΑ Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη και του Γάλλου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – υπεύθυνου για τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, Sylvain Pasqua.
Οι πόλεις που παρουσίασαν τους φακέλους υποψηφιότητάς τους ενώπιον της δωδεκαμελούς επιτροπής των εμπειρογνωμόνων (10 μέλη ορισμένα από τα θεσμικά Όργανα της Ε.Ε. και 2 Έλληνες εμπειρογνώμονες) ήταν ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα, η Σάμος και η Τρίπολη.
Οι πόλεις που προκρίθηκαν, καλούνται να υποβάλουν αναθεωρημένους φακέλους υποψηφιότητας, ύστερα από σχετικές υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συνάντηση επιλογής, τον Νοέμβριο του 2016, για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Να σημειώσουμε ότι η Τρίπολη, εκ των διεκδικητριών πόλεων, ανακοίνωσε την υποστήριξη της Καλαμάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: