Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Απάντηση Ευάγγελου Ψυχογιού στον Χρήστο Γραμματικόπουλο: «Τιμάμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και προστατεύουμε το Δημοτικό χρήμα»

Ευάγγελος Ψυχογιός
Με αφορμή την εσφαλμένη αντίληψη από την οποία διακατέχεται ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος, και την οποία είτε από άγνοια είτε εξ υπολογισμού επιδιώκει να προωθήσει προς την κοινωνία, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος κρίνω επιβεβλημένο να ενημερώσω τους συνδημότες μας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δημοτική αρχή στα μικρά τοπικά έργα.
Η κατευθύνσεις τις οποίες λάβαμε από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο, όταν αναλάβαμε καθήκοντα ήταν απλές.
** Να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.
** Να λειτουργούμε με νομιμότητα και διαφάνεια.
** Να φροντίζουμε ώστε τα χρήματα των έργων να δαπανώνται –κατά το δυνατόν- εντός του Δήμου.
** Να πετυχαίνουμε την μέγιστη επιτρεπόμενη οικονομία. Και
** Να συνδυάζουμε τις προηγούμενες αρχές ώστε να προκύπτει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Αναφορικά ως προς τα 4 έργα επούλωσης λάκκων, για τα οποία ο κ. Γραμματικόπουλος μας αποδίδει μομφή ότι τα αναθέτουμε χαριστικά με απ’ ευθείας ανάθεση και με υψηλό κόστος, έχω να επισημάνω τα εξής:


1. Όταν πέρισυ, για το αντίστοιχο έργο κάναμε ενιαία δημοπράτηση, πετύχαμε έκπτωση μόνον 3% λόγω της γνωστής στάσης των εργολάβων. Φέτος, με τα 4 έργα των 12.000 ευρώ το καθένα πετυχαίνουμε έκπτωση άνω του 10%. Συνολικό όφελος άνω των 5.000 ευρώ.
2. Εάν κάναμε ενιαία δημοπράτηση θα είχαμε επί πλέον επιβάρυνση κατά 18%, που είναι το προστιθέμενο εργολαβικό όφελος, συν 15% επιβαρύνσεις για απρόβλεπτα. Είναι ένα ποσόν περίπου 16.000 ευρώ το οποίο το γλυτώνουμε.
3. Για τα τέσσερα μικρά έργα, διαγωνίζονται και τα κερδίζουν μικροί τοπικοί εργολάβοι από τα διαμερίσματα στα οποία και εκτελούνται. Έτσι τα χρήματα πηγαίνουν και ενισχύουν τις Τοπικές Κοινωνίες. Στο ενιαίο έργο συνήθως προσέρχονται εργολάβοι ακόμα και από άλλους νομούς.
5. Οι τοπικοί εργολάβοι είναι υπόλογοι για την ταχύτητα και την ποιότητα επούλωσης των λάκκων, και προς τον Δήμο αλλά και προς τους συμπολίτες τους με τους οποίους λένε καλημέρα καθημερινά. Έτσι φροντίζουν να επουλώνουν τις λακκούβες το ταχύτερο και με τον καλύτερο τρόπο.
6. Τα έργα δεν γίνονται με αναθέσεις ευνοούμενων φίλων, όπως υπονοεί ο κ. Γραμματικόπουλος αλλά με διαγωνισμό μεταξύ των ενδιαφερομένων που μπορούν ακόμη και να βελτιώσουν προφορικά τις προσφορές τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους, απαντώντας ως αρμόδιος αντιδήμαρχος στον κ. Γραμματικόπουλο ενημερώνω τους συνδημότες μας ότι τα έργα αυτά ήταν εντεταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2016 το οποίο είχε υπερψηφίσει στο σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς καμία διαμαρτυρία. Τονίζω τέλος ότι «ο Δήμος βρίσκεται σε καλά χέρια. Τιμάμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και προστατεύουμε το Δημοτικό χρήμα».
Είμαι στην διάθεση του επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας για όποια πληροφορία θελήσει, προκειμένου να μην υποπέσει στο μέλλον, στο ατόπημα της παραπληροφόρησης των Δημοτών.
Ευάγγελος Ψυχογιός
Αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπλιέων

με αρμοδιότητα τα έργα

Δεν υπάρχουν σχόλια: