Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται στο Άγιο Όρος μαζί με τον Ρώσο Πατριάρχη για να εορτάσουν τα 1.000 χρόνια Ρωσικής παρουσίας της στη μοναστική πολιτεία του Άθω. Θα συναντήσει Παυλόπουλο και Τσίπρα

Φωτογραφία αρχείου από την προηγούμενη επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα
Η επιθυμία του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, να επισκευθεί το Άγιον Όρος, δίνει στην ελληνική κυβέρνηση την δυνατότητα να πανηγυρίζει ότι «ο Πούτιν επισκέπτεται την Ελλάδα».
Ο Ρώσος ηγέτης που είναι βαθύτατα Ορθόδοξος Χριστιανός και εμπράκτως στηρίζει την Ορθοδοξία, θα επισκευθεί την Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, όπου, μαζί με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, θα εορτασθούν τα 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στη μοναστική πολιτεία του Άθω.


Την επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα έκανε χθες το Κρεμλίνο. Ο Βλαντιμήρ Πούτιν θα έρθει στην Ελλάδα στις 27 Μαΐου και θα αναχωρήσει στις 28, παραμονή της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Στην Αθήνα, ο Ρώσος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι συναντήσεις του κ. Πούτιν θα επικεντρωθούν σε διάφορες πτυχές του διμερούς εμπορίου, της οικονομικής συνεργασίας και των προοπτικών επέκτασής της σε συμπράξεις τόσο στην ενέργεια όσο και στις μεταφορές. «Ιδιαίτερη έμφαση», συνεχίζεται στο ανακοινωθέν, «θα δοθεί στους τομείς του πολιτισμού και της ανθρωπιστικής συνεργασίας, όπου περιλαμβάνεται και το αφιερωματικό έτος Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
Από το Κρεμλίνο τονίζεται ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά θέματα. Επίσης, γνωστοποιούν ότι η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έχει επισκεφθεί την Ελλάδα άλλες τρεις φορές στο παρελθόν (Η τελευταία πριν από 10

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

`Την γραβάτα την έβγαλε σήμερα και ο Βλαδίμηρος