Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Το σκιάχτρο της Βενεζουέλας

Άρθρο της Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά
διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός"

Παίρνει δρόμο και το μοντέλο «Βενεζουέλα» το οποίο ενέπνευσε τον πρώτο γύρο της «Αριστερής» διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Προηγήθηκαν η απομυθοποίηση του υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ανατολική Ευρώπη και οι εναλλακτικές του πολιτικού Μαρξισμού στην Ασία. Στην Ελλάδα ζούμε την αποσύνθεση του Καπιταλιστικού παραδείσου, του καταναλωτισμού και της χρηματοκρατίας. Πολιτικός διπολισμός, γιοκ.
Ένα-ένα τα συστήματα διακυβέρνησης που έχουν εφαρμοστεί –και ταλαιπωρήσει τον κόσμο όλο- από την Δεξιά και την Αριστερά, φεύγουν από την μέση, αποκαλύπτοντας πως πίσω τους βρίσκονται πολύ περισσότερα από όσα επιτρέπει το Σύστημα να βλέπουμε. Οι Βενεζουελάνοι δεν βρέθηκαν από την μια στιγμή στην άλλη χωρίς ηλεκτρικό, νερό και βασικά είδη διατροφής. Προηγήθηκε το συντονισμένο άδειασμα των αποθηκών και το λουκέτο των εργοστασίων από τους κεφαλαιοκράτες.


Ο εκβιασμός των «αγορών» με το φθηνό πετρέλαιο της χώρας. Προηγήθηκε η φερόμενη ως δολοφονία του Τσάβες. Δεν αγνοούμε ότι οι αριστερές διακυβερνήσεις είναι επιρρεπείς στην ρεμούλα. Το γνωρίσαμε στην Ελλάδα επί ημερών ΠΑΣΟΚ. Το διαπίστωσαν οι Ρώσοι, οι Ρουμάνοι και οι Ανατολικογερμανοί που περνούσαν με το δελτίο στις ουρές, την ώρα που οι ηγέτες τους απολάμβαναν τα παλάτια των μοναρχών που δολοφόνησαν.
Λαμβάνουμε υπόψιν και την διαφθορά στην οποία έχουν μάθει τις ηγεσίες των χωρών της Λατινικής Αμερικής οι πράκτορες των ΗΠΑ από εποχής Κούβας του Μπατίστα. Και πάλι οι σκηνές τρόμου που μεταδίδουν από την Βενεζουέλα τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ δεν βγάζουν νόημα. Αν τα κατάφεραν να ζήσουν με την εφευρετικότητα και την αισιοδοξία του χαρακτήρα τους, οι Κουβανέζοι με τα πούρα, δεν θα τα καταφέρουν οι Βενεζουελάνοι με τα πετρέλαια; Μια εξήγηση δίνει απάντηση στον καταιγισμό των εικόνων από την χώρα των καλλονών που διαπρέπουν ως ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη: η προπαγάνδα. Σε αυτήν οι μαρξιστογενείς δημοσιογράφοι, διευθυντές καναλιών και τρόφιμοι των πρεσβειών έχουν κάνει πολλαπλές διατριβές. Αλλά γιατί;
Τις επόμενες μέρες, καθώς νέα μέτρα θα έρχονται προς ψήφιση, και, κυρίως, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, οι τηλεοράσεις και οι προπαγανδιστές με τα αδήλωτα εκατομμύρια στις εξωχώριες εταιρείες και τις λίστες του Παναμά, θα
σκοτώνονται για το ποιος θα παίξει τα πιο τρομολαγνικά σενάρια. Θα μας πουν πως ο Τσίπρας θα μας κάνει Βενεζουέλα γι’ αυτό πρέπει να φύγει. Πως μόνο ο Κούλης (που η επιτροπή Θεσμών της Βουλής απάλλαξε για κάτι μετοχούλες για τις οποίες δεν είχε εσωτερική πληροφόρηση) και οι περί αυτόν που σιτίζονταν στον Ερυθρό Σταυρό όπως οι μαυραγορίτες από τα σκουληκιασμένα φασόλια του Κουτλούζ και την βοήθεια της UNRRA, είναι ο «καταλληλότερος». Οι πρώην ΚΝίτες, μετέπειτα ΠΑΣΟΚοι και νυν ΝΔκράτες, τύπου Θεοδωρικάκου της GPO, δεν ανέδειξαν σε «καταλληλότερο» τον Γιωργάκη Παπανδρέου; Το σενάριο το έχουμε ξαναδεί.
Το φθηνό θέατρο των ΜΜΕ ούτε με συγκινεί, ούτε με τρομάζει. Θα ζήσουμε. Αρκεί να τολμήσουμε. Αυτό που φοβόμαστε, αυτό θα μας σώσει. Κι αυτό οι ελίτ το ξέρουν και παίζουν στοιχήματα στον φόβο και την ατολμία των μαζών. Οι ελίτ δεν σκοπεύουν να διαπραγματευθούν τίποτε άλλο παρεκτός την διατήρησή τους στην εξουσία. Γι’ αυτό έβγαλαν τα λεφτά «τους» έξω από την χώρα που κυβερνούσαν. Γι’ αυτό εκχωρούν δημόσια και ιδιωτική περιουσία σαν να την απόκτησαν με τον κόπο τους. Είναι παντελώς αναξιόπιστοι να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον Λαό μας και τα οποία οι ίδιοι εν γνώσει τους δημιούργησαν δανειζόμενοι, υποσχόμενοι, δεσμεύοντας γενιές αγέννητων Ελλήνων στην εξυπηρέτηση ενός χρέους που υπάρχει μόνον στους υπολογιστές των τοκογλύφων. Ποιος μπορεί σήμερα να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα των Ελλήνων (και των άλλων Ευρωπαίων), που αυξάνονται δραματικά;
Τρεις ερωτήσεις πρέπει να κάνουμε για να οδηγηθούμε στην απάντηση. Τις ερωτήσεις όμως αυτές δεν είναι σε θέση να τις κάνουν ούτε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που ζουν με την ταχύτητα της συνήθειας και υπό το καθεστώς του φόβου για τα κεκτημένα τους από τα οποία γραπώνονται σαν τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, ούτε και οι νεώτεροι, χαμένοι μεταξύ μαθηματικών τύπων, εικονικής πραγματικότητας και καφετέρειας. Τα τρία αυτά βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, πρέπει να τα θέσουμε δημόσια εμείς οι Εθνικιστές: Ένα, ποιος έχει και προτείνει βιώσιμες και υλοποιήσιμες διεξόδους στα προβλήματα του λαού; Δύο, ποιος μπορεί και θέλει να εγγυηθεί την ασφάλεια
και την ακεραιότητα της Πατρίδας; Τρία, ποιος μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά, για τον Ελληνικό Λαό;
Ο φιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός είναι οι δημιουργοί των προβλημάτων. Η μετατροπή του χρήματος από αντικείμενο χρήσης σε δικτάτορα της καθημερινής ζωής, δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Ο μαρξισμός απέτυχε. Οι απάτριδες, οι οπαδοί της ασυδοσίας των Αγορών και της μετατροπής των ανθρώπων σε προλετάριους χωρίς πατρίδα, δεν μπορούν από την φύση των ιδεολογημάτων τους να εγγυηθούν την ύπαρξη της Ελλάδος. Οι προαγωγοί του κομματικού διχασμού, της πάλης των τάξεων και της εκμετάλλευσης με σκοπό το δικό τους κέρδος, δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενωτικά.
Απάντηση, λύση, διέξοδος, είναι ο Εθνικισμός.
Ο Εθνικισμός αντίθετος στον ισοπεδωτισμό της Παγκοσμιοποίησης που προάγουν οι παγκόσμιες ελίτ και οι κυρίαρχες ιδεολογίες, διαφέρει από το μοντέλο του αστικού πατριωτισμού που αρνείται το Έθνος και την Φυλή, και θέλει να ενσωματώσει τις μειονότητες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σπρώχνοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, μέχρις ότου ξεπροβάλει στην επόμενη γενιά. Ο Εθνικισμός είναι η μοναδική πραγματικά επαναστατική Ιδέα και η μόνη που αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια δικτατορία. Ο Εθνικισμός πιστεύει ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ταυτότητα κάθε Έθνους. Σέβεται τα Έθνη ξεκινώντας από το δικό του. Μέσα στο πλαίσιο του Εθνικισμού θα δοθούν οι λύσεις στα προβλήματα. Αρκεί να το δούμε, να το εμπεδώσουμε και να το διαδώσουμε.

Η νίκη είναι δική μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: