Νεα

Ο Βορίδης κατηγορεί τον Τσίπρα για προεκλογική συμφωνία με τους δανειστές με αντάλλαγμα την πτώση Σαμαρά και εξομοιώνει την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με προδοσία

«Όταν ήμουν υπουργός δεν μας έκλειναν αξιολόγηση. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα προφανώς κάτι είχαν συμφωνήσει. Με κάποιον είχαν συνεννοηθεί», είπε από του βήματος της Βουλής ο Μάκης Βορίδης, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για προσυμφωνημένη παράδοση των πάντων, στους ξένους, με αντάλλαγμα την πτώση του Σαμαρά, λόγω μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Προχώρησε όμως και περισσότερο, το κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κατονομάζοντας ως διαπράξαντα την συμφωνία του παρασκηνίου, τον Αλέξη Τσίπρα. «Όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων αυτά που τους αρνήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι είχαν βρει ποιος θα τους τα δώσει. Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας», είπε. Δεν άφησε όμως εκτός κάδρου ευθυνών και τους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξομοιώνοντας την συμπεριφορά τους με προδοσία. «Βέβαια δεν θα το κάνει μόνος του», συμπλήρωσε. «Θα το κάνουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τους καθιστά  υπεύθυνους στην μεγαλύτερη προδοσία από συστάσεως του ελληνικού κράτους».


«Ξεπεράσατε τα όνειρα κάθε φιλελεύθερου διανοούμενου. Με μια πράξη ξεπουλάτε όλη την Δημόσια Περιουσία» είπε ο κ. Βορίδης για να συνεχίσει λέγοντας ότι «το ΤΑΙΠΕΔ είχε ελληνική διοίκηση. Εσείς βάζετε συνδιαχειριστές τους ξένους σε όλο τον δημόσιο πλούτο.
Ακίνητα, κινητά και μετοχές τα δίνετε όλα για 100 χρόνια συνδιαχείρισης. Αυτό που ζητούσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και με έλλειμμα 17%, με την πλάτη στον τοίχο, δεν τους έδωσε. Αυτό που ζητούσαν από τον Λουκά Παπαδήμο για να έχει το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους και δεν το έδωσε.
Αυτό που ζητούσαν από τον Αντώνη Σαμαρά την ώρα που πάλευε για προσαρμογή 7% και δεν τους το έδωσε. Ήρθε για τα 5,6 δις ευρώ  ο Τσάβες της Μεσογείου, ο κομπανιέρο του Μαδούρο, ο κληρονόμος του Αρή Βελουχιώτη , ο πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας να τους το δώσε. Βέβαια, από αυτή την εικόνα δεν πρέπει να βγάλουμε και τον άνθρωπο με το μπλουζάκι «Greece is not for sale. Τον «στα τέσσερα» Πάνο Καμμένο».
Σε εκείνο το σημείο δε διαμαρτυρήθηκε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα για παραχάραξη της ιστορίας επισημαίνοντας στον κ. Βορίδη να μην «πιστώνει» τον Άρη Βελουχιώτη στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Τον Άρη Βελουχιώτη τον έχουν κρεμασμένο στα γραφεία τους ο  Πολάκης και ο Σπίρζης. Τα υπόλοιπα να τα λύσετε μεταξύ σας» απάντησε ο κ. Βορίδης για να εστιάσει και πάλι προς την πλειοψηφία «δίνετε τα πάντα έχοντας παραλάβει την χώρα με πλεόνασμα και όχι με ελλείμματα όπως οι προηγούμενοι».

«Όσο για τις ευθύνες 40 ετών  του πολιτικού συστήματος που μας λέτε να ξέρετε ότι το  ΠΑΣΟΚ από κραταιό κόμμα είναι σήμερα στο 6% . Η τρικομματική  είναι 8κομματική. Νομίζετε ότι δεν καταλογίστηκαν οι ευθύνες; Μια μεγάλη πολιτική δυναστεία, των Παπανδρέου εξαφανίστηκε. Ένας υπουργός Οικονομικών οδηγήθηκε σε ειδικό δικαστήριο. Όλα αυτά έγιναν για να παραλάβετε την χώρα με πλεονάσματα» είπε σε άλλο σημείο.
Πρόσθεσε δε με νόημα «Όταν ήμουν υπουργός δεν μας έκλειναν αξιολόγηση. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα προφανώς κάτι είχαν συμφωνήσει. Με κάποιον είχαν συνεννοηθεί. Όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων αυτά που τους αρνήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι είχαν βρει ποιος θα τους τα δώσει. Αυτούς είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Βέβαια δεν θα το κάνει μόνος του. Θα το κάνουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τους καθιστά  υπεύθυνους στην μεγαλύτερη προδοσία από συστάσεως του ελληνικού κράτους».
Οι αναφορές του κ. Βορίδη για τον Βελουχιώτη προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Παύλου Πολάκη που είπε «είστε καλός συνδικαλιστής. Περάσατε από τα πανεπιστήμια. Εγώ έχω την φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο μου εσύ όμως έχεις φωτογραφηθεί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Αυτά για να ξέρουμε τι φορτίο κουβαλά ο καθένας στην καρδιά και στο μυαλό του. Εμείς κάποια πράγματα τα κάνουμε εκβιαζόμενοι με το μαχαίρι στο λαιμό εσάς είναι στο DNA το ξεπούλημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια