Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ: Έκαναν 16 περικοπές και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν. Να απαντήσουμε με διαμαρτυρίες και αγώνα

Αν η Νέα Δημοκρατία ασκούσε το πολιτικό της καθήκον, διαδίδοντας στον Λαό, τις μισές από τις αλήθειες από αυτές που είπε ο Σωκράτης Διδασκάλου στον χαιρετισμό που έκανε μιλώντας σε Ημερίδα του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, στην Θεσσαλονίκη, να είσθε βέβαιοι πως οι βουλευτές και τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, δεν θα είχαν μούρη να κυκλοφορούν στην κοινωνία.
Διαβάστε και κρίνετε αν έτσι έχουν τα πράγματα.
«Κυρίες και Κύριοι,
Είμαι ο Διδασκάλου Σωκράτης πρόεδρος του Συνδέσμου Πολ. Συνταξιούχων Ναυπλίου και Ταμίας της ΠΟΠΣ.
Σήμερα, με την εδώ παρουσία μου, εκπροσωπώ την ΠΟΠΣ, αφού ο Πρόεδρος κ. Βαβουγυιός ξαφνικά για λόγους υγείας, ακύρωσε την επίσκεψη του και παρουσία του.
Χαίρομαι, αφάνταστα, που βρίσκομαι, έστω και για λίγο κοντά σας, εδώ στη συμπρωτεύουσα, τη νύφη του Θερμαϊκού,  την πόλη του Αγίου Δημητρίου, την όμορφη Θεσσαλονίκη μας.
Τη δεινή οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων τη γνωρίζετε όλοι σας και θα τη γνωρίσουμε καλύτερα τον επόμενο μήνα, από πρώτο χέρι, όταν θα αρχίσουν και πάλι οι νέες περικοπές.
Μας διαβεβαίωσε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός «Δεν είμαι αυτός που θα κάνει στους συνταξιούχους τη 12 περικοπή».


Και να που τώρα ψηφίσανε ορυμαγδό περικοπών:

Κατάργηση του ΕΚΑΣ      
12η περικοπή
Μείωση του αφορολογήτου εισοδήματος  
13η περικοπή
Μείωση του εφάπαξ      
14η περικοπή
Πετσόκομμα του ΜΤΠΥ 
15η περικοπή
Μείωση επικουρικών συντάξεων  
16η περικοπή
Και δεν μιλάμε για τον κόφτη των 1300 ευρώ που δεν πρέπει να υπερβαίνει το σύνολο της σύνταξης ούτε τον κόφτη των 2500 ευρώ που αφορά το σύνολο των συντάξεων που παίρνει κάποιος.

Κατά τα άλλα ο αρμόδιος υπουργός με τα μεταξωτά του και όλα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια ισχυρίζονται ανερυθρίαστα πως δεν κόβουν τις κύριες συντάξεις λες και οι συνταξιούχοι ξεχωρίζουν στην τσέπη τους την κύρια από την επικουρική.
Έτσι κατόρθωσαν, σα νέος Προκρούστης να ξεπεράσουν οι περικοπές το 55% στη σύνταξη μας. Σε λίγο, φοβάμαι μήπως μας ξεπεράσουν σε συντάξιμες αποδοχές και οι γείτονες μας που μέχρι πριν λίγο χρόνο τους είχαμε παράδειγμα προς αποφυγή. Σε τέτοια κατάντια φοβάμαι πως θα μας φτάσουν.
Και αναρωτιέται κανείς: Πού είναι εκείνα τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής;
Που είναι τα κέρδη από την αξιοποίηση τόσων και τόσων λιστών καταθέσεων του εξωτερικού;
Λόγια του αέρα, όνειρα απραγματοποίητα. Αλλά να ψηφίζουν και νόμο, έστω και για μια μέρα που όλοι μεγαλοσχήμονες: Βουλευτές, Υπουργοί και λοιπά στελέχη να έχουν τις καταθέσεις, τα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό σε offshore εταιρείες για μεγαλύτερη ασφάλεια και να μην πληρώνουν φόρους. Το φαντάζεστε; Αυτό λέγεται καλό παράδειγμα; Αξιοπρέπεια; Ελληνικό φιλότιμο; Όχι κύριοι αυτό λέγεται ΝΤΡΟΠΗ!
Και ο συνταξιούχος των 500 και 600 ευρώ κόβει στη μέση το χαπάκι από το φάρμακο του, περιορίζει όσο μπορεί τον καφέ του και δακρύζει όταν αδυνατεί να δώσει ένα μικρός χαρτζιλίκι στον εγγονό του. Εκεί μας κατάντησαν μετά από 35 και 40 χρόνια προσφοράς στην αναστύλωση του Ελληνικού Κράτους!
Περάσαμε πέτρινα χρόνια δουλειάς για να απολαύσουμε καλά γεράματα. Και τώρα μας κατάντησαν επαίτες στην ίδια την πατρίδα μας!
Και δω κάποιος θα αναρωτηθεί: Και μεις τι κάνουμε; Που είναι η ΠΟΠΣ; Η ΠΟΠΣ κύριοι συνάδελφοι, όσο μπορεί, κάθε μέρα με κάθε τρόπο προσπαθεί να αναδείξει το πρόβλημα. Ο Πρόεδρος της αειθαλής και αεικίνητος βγαίνει συνεχώς στα κανάλια, γράφει στις εφημερίδες, συμμετέχει με όλους μας στις πορείες, συμπορεύεται στις διαδηλώσεις. Σπρωχτήκαμε, συγκρουστήκαμε με τα ΜΑΤ, υποστήκαμε και τα δακρυγόνα. Ο καθένας μας όμως, το σύνολο το μεγάλο των συνταξιούχων πότε θα σηκωθεί από τους καναπέδες; Πότε θα βρεθεί δίπλα μας στις πορείες και στις διαδηλώσεις; Όχι τι κάνουν οι άλλοι για εμάς αλλά πρώτα να αναρωτηθούμε τι κάνουμε εμείς για τον εαυτό μας!
Μακάρι να είχαμε τη δύναμη να κατεβάσουμε το διακόπτη της ΔΕΗ ή να καθηλώσουμε τα μέσα συγκοινωνίας, να ακινητοποιήσουμε τα πλοία και τα αεροπλάνα, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι για εμάς εύκολο.
Μόνο η συμμετοχή μας στις διαμαρτυρίες, στις πορείες, στις διαδηλώσεις πρέπει να είναι καθολική.
Μακάρι σε μια πανσυνταξιουχική διαμαρτυρία να κατακλύζεται το κέντρο της Αθήνας με ένα εκατομμύριο συνταξιούχους. Τότε και μόνο τότε θα γίνει πραγματικός σεισμός.
Συμμετοχή λοιπόν στον αγώνα και φωνή, φωνή αγανάκτησης και διαμαρτυρίας μέσω του τύπου της τηλεόρασης και κάθε άλλου τρόπου έκφρασης.
Τελειώνοντας σας εύχομαι ολόψυχα όπως αυτή η ημερίδα στεφθεί με επιτυχία και αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε όλους μας.
Ευχαριστώ πολύ.
Διδασκάλου Σωκράτης
Πρόεδρος Πολιτικών Συνταξιούχων Αργολίδας
και Ταμίας της ΠΟΠΣ


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: