Νεα

Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στην 2ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στην 2ο  εαρινό χορωδιακό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, παρά τις αρκετές απουσίες χορωδών, γοήτευσε τους παρευρισκόμενους αποσπώντας το θερμό χειροκρότημά τους, ερμηνεύοντας τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, ο οποίος συνόδευσε και στο πιάνο.


Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν:
Το γυναικείο φωνητικό σχήμα “Εμμέλεια” πολυφωνικής χορωδίας Πάτρας, η δημοτική χορωδία Επιδαύρου, η δημοτική χορωδία Γερμασόγειας Κύπρου, η χορωδία Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας και η χορωδία “Οι φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης”. Το χορωδιακό σύνολο Allegri Καλαμάτας, η χορωδία “Απόλλων” Ορεστιάδας, η χορωδία Δήμου Αγ. Δομετίου Κύπρου, η χορωδία “η φωνή της Κερύνειας” Κύπρου, η δημοτική χορωδία Λιτόχωρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης.


Τα μέλη της χορωδίας, την Κυριακή το πρωί, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου προσκύνησαν τον τάφο του Αγίου Παϊσίου, περιμένοντας υπομονετικά, αφού οι πολλοί προσκυνητές είχαν δημιουργήσει μεγάλες ουρές. Με τον τρόπο αυτό και με την ευλογία του Αγίου, ολοκληρώθηκε άλλη μία σημαντική παρουσία της χορωδίας μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια