Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής (IFAS)


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στις 11 π.μ., το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ  Αρχιτεκτονικής (IFAS) με τη συμμετοχή 180 περίπου φοιτητών, ερευνητών και καθηγητών  από πανεπιστημιακές σχολές χωρών της αλλοδαπής.
Το φεστιβάλ που φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου  από έως τις 12 Ιουνίου, διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με το πανεπιστήμιο της Πεσκάρα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η βασική δραστηριότητα της παραπάνω εκδήλωσης, είναι εκείνη ενός εργαστηρίου σχεδιασμού το οποίο θα επικεντρωθεί στη μελέτη θεμάτων, που αφορούν την περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου καθώς και των γύρω περιοχών.


Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοτικοί σύμβουλοι, αρχιτέκτονες, φοιτητές και καθηγητές  από διάφορες πανεπιστημιακές ειδικότητες  από τα πανεπιστήμια της αλλοδαπής και της Ελλάδος.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι είναι σημαντικό που διοργανώνεται για πέμπτη φορά αυτό το αρχιτεκτονικό φεστιβάλ στη Κόρινθο, του οποίου τα αποτελέσματα ελπίζει να αποτελέσουν την βάση ενός γόνιμου διαλόγου για την υλοποίηση  ορισμένων επεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και κατ΄ επέκταση και την ποιότητα ζωής.

Συγχρόνως υπογράμμισε, ότι η Ελληνική καθώς και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία αποτελεί πολλές φορές ανασταλτικό παράγοντα στην υλοποίηση κάποιων εξαιρετικών προτάσεων για τον δήμο μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: