Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Παπαδημητρίου: «Δεν υπάρχει ασφάλεια. Κάνουν τις περιουσίες μας ρημαδιό»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου είναι γνωστός για τον ευθύ λόγο που εκφέρει.
Η επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητούσε την συζήτηση του προβλήματος έλλειψης ασφάλειας των Δημότες αλλά και της φύλαξης της δημοτικής περιουσίας από τους συνεχείς βανδαλισμούς και κλοπές, πρέπει να λειτουργήσει σαν ήχος συναγερμού.
Να σημειωθεί επίσης και η διακριτική, μεν, αλλά σαφής αναφορά -προειδοποίηση για πιθανή επιδείνωση της κατάστασης λόγω της αποφασισθείσης μεταφοράς υψηλού αριθμού προσφύγων και όχι μόνον στην περιοχή πέριξ της Τρίπολης.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Νιώθω την ανάγκη αλλά και το χρέος ως εκπρόσωπος της Τοπικής μας κοινωνίας, να αναφερθώ σε ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που αποτελεί μάστιγα, για τον τόπο μας και όχι μόνο. Ένα πρόβλημα που όλοι το ξέρουμε, όλοι το βιώνουμε, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
Μιλώ για το οξύτατο πρόβλημα των κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών, βανδαλισμών λεηλασιών, που δυστυχώς υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, απασχολεί σε καθημερινή βάση την επικαιρότητα και το αστυνομικό δελτίο ενώ παράλληλα διαιωνίζεται αυξανόμενο.
Οι συνδημότες μας, αλλά και οι έχοντες την οποιαδήποτε σχέση με την περιοχή μας, ζουν με το φόβο και τον κίνδυνο. Οι διαμένοντες, στα χωριά μας κυρίως, αλλά και στην ίδια την πόλη, δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί. Για την ακρίβεια απλά δεν γνωρίζουν το πότε, θεωρώντας σίγουρο το γεγονός, ότι κάποια στιγμή, θα αντικρύσουν και αυτοί, το σπίτι τους ανακατεμένο, το αυτοκίνητό τους σπασμένο, την επιχείρησή τους ρημαγμένη κ.ο.κ.
Μην ξεχνάμε παράλληλα και ανθρώπους που έχουν τα σπίτια τους εδώ, αλλά δε μένουν σ’ αυτά. Και αυτοί τρέμουν. Κι αυτοί γνωρίζουν ότι είναι θέμα χρόνου να πέσουν θύματα κλοπής ή βανδαλισμού της περιουσίας τους. Είναι θέμα χρόνου τα σπίτια τους να αποτελέσουν λεία «επιτήδειων».
Είναι θαύμα που μέχρι τώρα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα. Είναι θαύμα που την κακιά στιγμή, τα κακοποιά στοιχεία δεν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ιδιοκτήτες της εκάστοτε κατεστραμμένης περιουσίας.
Σε καθημερινή βάση ακούμε για βανδαλισμούς και λεηλασίες ναών. Κλοπές σημαντικών και ιερών αντικειμένων, που για εμάς αποτελούν κομμάτι της πίστης μας, για κάποιους άλλους όμως, κάποια κιλά μέταλλο.
Δομές του δήμου και του δημοσίου, δομές που εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών, γίνονται λεία, στερώντας υπηρεσίες και χρήμα προς το κοινό.
Για όλα αυτά και για την πρόληψη περαιτέρω προβλημάτων, θεωρώ ότι οφείλουμε να πάρουμε θέση, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα αυτή. Έχουμε χρέος ως τοπική αυτοδιοίκηση να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και με ποιο τρόπο θα το κάνουμε, ώστε να οδηγηθούμε στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου που ταλανίζει τον τόπο μας.
Κε Πρόεδρε,
Με την έντονη ανησυχία, τους προβληματισμούς που εξέφρασα και την αγωνία που με διακατέχει, κι επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλες τέτοιες φωνές που εκπέμπουν SOS εντός του δημοτικού συμβουλίου, ζητώ τα εξής:
1.    Η παρούσα επιστολή να διαβαστεί κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.
2.    Να αποφασισθεί και να οριστεί ΑΜΕΣΑ συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό το πρόβλημα.
3.    Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση να καλεστεί επισήμως η Ελληνική Αστυνομία, η Ελληνική Δικαιοσύνη, φορείς, σύλλογοι, σωματεία..
Θέλω να επισημάνω ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα, υπάρχει φόβος, να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με την έλευση των προσφύγων. Θα είμαι όμως ξεκάθαρος: δεν προδικάζω ότι οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν προσωρινά, θα έχουν παραβατική συμπεριφορά, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτοί που ήδη κάνουν αυτές τις πράξεις, θα αποκτήσουν ένα πολύ ισχυρό και ακλόνητο άλλοθι.
Αγαπητοί συνάδελφοι, οφείλουμε, για άλλη μια φορά, να ενώσουμε τη φωνή, τη σκέψη, την κραυγή μας για ένα τόσο καυτό, σοβαρό, επίκαιρο θέμα.
Τρίπολη 8-6-2016
Με εκτίμηση,
Σωτήρης Παπαδημητρίου
Δημ. Σύμβουλος»



Δεν υπάρχουν σχόλια: