Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Κοινωνικό Φροντιστήριο, ραντεβού σε λίγους μήνες


Σε πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε  η τελετή λήξης των Κοινωνικών Φροντιστηρίων Δήμου Κορινθίων το απόγευμα της 13ης Ιουνίου 2016 στο μικρό δημοτικό θέατρο εντός του Δημοτικού Μεγάρου Κορίνθου.


     «Σε ένα όνειρο πίστεψαν εν μέσω οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κρίσης, οι δυο πρωτεργάτες του τεράστιου κοινωνικού αυτού έργου,  κ. Σταματάκης Μάριος, ως τ. πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων και ο κ. Ανδρικόπουλος Βλάσιος, συνταξιούχος καθηγητής - Δ/ντής Εκ/κού Λυκείου Κορινθίας, που έγινε πραγματικότητα...» ανέφερε στην εισήγησή του το κ. Ανδρικόπουλος Β.
    Στα σημαντικά οφέλη του θεσμού για την τοπική κοινωνία της Κορίνθου, παρουσίασε η νέα πρόεδρος του Δ.Σ κ. Λύτρα Κωνσταντίνα όπου τη φετινή  σχολική χρονιά 2015-2016 φοίτησαν παιδιά 240 οικογενειών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κορινθίων καθώς και  στα άκρως ικανοποιητικά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις από το πρώτο έτος λειτουργίας των φροντιστηρίων (60%-70%).
     Η ποιότητα μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που μεριμνά για τα παιδιά της και τα Κοινωνικά Φροντιστήρια είναι  τρανή απόδειξη εθελοντισμού,  που δεν αναλώνεται σε  ευκαιριακές εκδηλώσεις,  αλλά  θυσιάζεται καθημερινά από πτυχιούχους καθηγητές  στην υπηρεσία της παιδείας  των παιδιών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: