Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Οι "ιδιωτικές επιλογές" του πολίτη για την υγεία και την σύνταξή του

Άρθρο του Παναγιώτη Δ. Ηλιού*

Ζώντας σε μια απολύτως ρευστή πραγματικότητα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για τον σύγχρονο πολίτη, να χαράξει μια στρατηγική οχύρωσης της οικογένειας του από κινδύνους που έγιναν πολύ έντονοι την τελευταία πενταετία.
Ο πρώτος κίνδυνος που έχει να αντιμετωπίσει είναι η αδυναμία των κοινωνικών δομών υγείας, στην παροχή αξιοπρεπούς νοσηλείας για τους πολίτες. Δυστυχώς όσο και να προσπαθεί φιλότιμα το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας τα κονδύλια και η υλικοτεχνική υποδομή βαίνουν συνεχώς μειούμενα.
Η απάντηση σε όλο αυτό τα τοπίο ανασφάλειας, είναι η λύση και η σιγουριά την οποία μπορεί να ο κάθε πολίτης να εξασφαλίσει για την οικογένεια του μέσω ενός σύγχρονου συμβολαίου υγείας.


Παρά όλη την παραπληροφόρηση σχετικά με το ότι η ασφάλιση της ελληνικής οικογένειας είναι μια ακριβή υπόθεση, όλο και περισσότεροι πολίτες ενημερώνονται για τις διαθέσιμες επιλογές.
Πραγματικά ο κάθε πολίτης μπορεί να σχεδιάσει με απόλυτη λεπτομέρεια την ασφαλιστική του λύση και μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε:
·       Ποια νοσοκομεία θα επιλέξει
·       Σε ποια θέση θα νοσηλευτεί.
·       Αν θα επιλέξει μικρό όριο κάλυψης (π.χ 50.000€) ή απεριόριστο.
·       Αν θα είναι η αποζημίωση από το πρώτο ευρώ ή θα είναι διατεθειμένος να καλύψει ένα μικρό ποσό της νοσηλείας.
·       Το ποσό που θέλει να "επενδύσει" για την ηρεμία του.
Όσον αφορά τον δεύτερο κίνδυνο αυτός πλέον είναι βέβαιος και ψηφισμένος από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Πλέον οι Έλληνες θα πρέπει να συμβαδίσουμε με την παγκόσμια πραγματικότητα η οποία υπαγορεύει την αποταμίευση τουλάχιστον του 10-15% του διαθέσιμου εισοδήματος με σκοπό την ιδιωτικά κατοχυρωμένη πρόσθετη σύνταξη.
Ευτυχώς είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπάρχουν εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας οι οποίες είναι διαθέσιμες στο να δώσουν λύση και αξιοπρέπεια στους συμπολίτες μας όταν λόγω ηλικίας δεν θα μπορούν να είναι το ίδιο παραγωγικοί.
Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν από τώρα την ισόβια μηνιαία σύνταξη που θα προσθέσουν στην σύνταξη από το κοινωνικό τους ταμείο.
Ποιοι κερδίζουν; Αυτοί που θα υλοποιήσουν το πλάνο τους άμεσα, μιας και το κόστος καθυστέρησης στον τομέα της σύνταξης αυξάνεται γεωμετρικά όσο περνάνε τα χρόνια.

   * Ο Παναγιώτης Ηλιού είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος
                           Στέλεχος της  εταιρείας FARANTOURIS


Δεν υπάρχουν σχόλια: