Νεα

Ο Τατούλης, η ΚΑΣΤΑΤ, ο Πατσαρίνος, ο γάϊδαρος και ο πετεινός

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: «Χτυπάνε λάθος πόρτα όσοι έχουν κύριο στόχο
να πλήξουν την Περιφερειακή αρχή και εμένα προσωπικά»
 
«Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα», σχολίασε γνωστός πολιτικός της Αργολίδας, αναφερόμενος στις κατηγορίες που απέδωσε ο Πέτρος Τατούλη στο Νίκο Πατσαρίνο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο είχε κατηγορήσει τον επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», Νίκο Πατσαρίνο ότι  «ξεκινήσατε Σύριζα, σήμερα είστε μετέωρος και αύριο κανείς δεν ξέρει που θα βρίσκεστε». Ο γνωστός πολιτικός, αυτή ακριβώς τη φράση σχολίασε λέγοντας: «Δεν υπάρχει ούτε καν το γνώθι σ’ αυτόν. Ξεχνάει ο Τατούλης ότι ξεκίνησε από το ΕΚΚΕ, σταδιοδρόμησε πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία, εκλέχθηκε Περιφερειάρχης με το ΠΑΣΟΚ και τον Καρατζαφέρη και τώρα δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το αύριο»;
Αφορμή για την τελευταία δημόσια σύγκρουση Τατούλη Πατσαρίνου έδωσε η γνωστοποίηση της είδησης ότι η οικονομική εισαγγελία δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ (ιδιοκτησίας του αδελφού του) για φορολογικές παραβάσεις.


Το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αναφέρεται σε αυτό το επεισόδιο έχει ως εξής:
«Χτυπάνε λάθος πόρτα όσοι έχουν κύριο στόχο να πλήξουν την Περιφερειακή αρχή και εμένα προσωπικά» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι «απορρίπτουμε με βδελυγμία τη συμπεριφορά του «κουκουλοφόρου πολιτικού» που δεν διαθέτει το ανάστημα να σταθεί απέναντι στους πολίτες».
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, που ενώ έκαναν λόγο για φορολογικό έλεγχο σε συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρεία, για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του οποίου ο κ. Τατούλης τόνισε ότι συνιστούν «κακουργηματική πράξη του υπευθύνου για τον έλεγχο, αλλά και των λοιπών μελών που πραγματοποίησαν το έλεγχο», ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι οι αναφορές στην πολιτική του στάση το 2007 – 2009 αποτελούν απόδειξη ότι είχαν στόχο να τον πλήξουν πολιτικά.
«Η παρέμβαση του γνωστού «ταραχοποιού κουκουλοφόρου» επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει το χαρακτήρα πολιτικής μομφής τη στιγμή που ο ίδιος επιδίδεται σε έναν ηθικισμό παραβιάζοντας τους νόμους της χώρας, ψάχνοντας παράλληλα συμμάχους σε όσους δραστηριοποιούνται στο περιθώριο της κοινωνίας» ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι «ξεκινήσατε Σύριζα, σήμερα είστε μετέωρος και αύριο κανείς δεν ξέρει που θα βρίσκεστε».

Ο κ. Τατούλης, αφού ξεκαθάρισε ότι το έργο της Περιφερειακής αρχής είναι απόλυτα διαυγές, δήλωσε ότι αυτοί οι έλεγχοι γίνονται σε όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι το διακύβευμα. «Έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα και έχει αποδειχθεί περίτρανα πως προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πάνω από 14.000 αποφάσεις μας οι οποίες δεν είχαν ποτέ πρόβλημα νομιμότητας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια