Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Λάμπρου προς Σφυρή: «Άλλο η συνεννόηση για το συμφέρον του Δήμου και άλλο η ανοχή σε παρανομίες»

Σε αντίθεση με τον οξύ λόγω που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Σφυρής, προκαλώντας πόλωση και συγκρουσιακή διάθεση σε όσους τον ακούν ή τον διαβάζουν, ο Τάσος Λάμπρου χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό τρόπο ομιλίας και γραφής. Εμφανίζεται πιο συναινετικός και συνεργάσιμος, χωρίς ούτε επί ελάχιστον να παραλείπει να επισημαίνει τα όσα κακώς συμβαίνουν στον Δήμο.
Η τελευταία παρέμβαση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή την συζήτηση για έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας, αποτελεί την επιτομή αυτής της Δημόσιας παρουσίας του και αντιδιαστέλει το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει, από αυτό του Δημήτρη Σφυρή.

«…Δεν πρέπει να απαξιώνουμε το έργο όλων των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΕΥΑΚ και ΔΕΥΑΕΡ και στο Δήμος μας απαιτείται να υπάρχει συνέχεια για να πετύχουμε την μέγιστη αποτελεσματικότητα» είπε. Στην συνέχεια εστίασε σε δύο κατηγορίες λειτουργικών προβλημάτων που παρουσιάζει η παρούσα, υπό την προεδρία του Ι. Πάλλη, διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης, τονίζοντας: «…Κύριο μέλημα μας θα πρέπει να είναι ο δημότης και οι ανάγκες του, οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί και επιτέλους να δουλέψουμε για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος μας».
Λίγο νωρίτερα, είχε αναφερθεί με σαφήνεια στην ανάγκη «να αντιμετωπίσουμε παθογένειες παλαιοκομματικής συμπεριφοράς και λογικής», όπως αυτή της υπερβολικού κόστους επέκταση του δικτύου ύδρευσης αποχέτευσης  για συνδέσεις εκτός σχεδίου πόλεως με τις οποίες εξυπηρετούνται αμφιλεγόμενες ανάγκες. Ζήτησε την εξυγίανση της διαδικασίας προτείνοντας την αφαίρεση της αρμοδιότητας από την «επιτροπή συνδέσεων ύδρευσης της ΔΕΥΑΕΡ» και την ανάληψη της σχετικής ευθύνης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το σημαντικότερο όμως σημείο της παρέμβασης Λάμπρου είναι, ίσως, ο σαφής υπαινιγμός για προδιάθεση περιφρόνησης της νομιμότητας και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ μέρους της παρούσης διοίκησης των δημοτικών υποθέσεων. «Σας συνιστώ ιδιαίτερη προσοχή κατά την σύνταξη και έκδοση της απόφασης του ΔΣ σχετικά με τον κανονισμό της λειτουργίας της ΔΕΥΑΕΡ  γιατί η παραποίησης της και η εφαρμογή της μη εγκεκριμένων άρθρων θα μας αναγκάσει να προσφύγουμε τον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δ. Ελλάδας και Ιονίου», είπε, ξεκαθαρίζοντας την θέση του ότι «άλλο η συνεννόηση για το συμφέρον του Δήμου και άλλο η ανοχή σε παρανομίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια: