Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Σήμερα η πρώτη συναυλία του Φεστιβάλ στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, με μία φαντασμαγορική συναυλία στην ατμοσφαιρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου, ένας από τους πλέον λαοφιλείς και πολυβραβευμένους σολίστες της Σκανδιναβίας, ο Νορβηγός πνευστός Øystein Baadsvik θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα με βάση την τούμπα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Αύριο Σάββατο, στο επιβλητικό κάστρο του Παλαμηδίου, οι θεατές θα κάνουν ένα μακρύ ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις μυσταγωγικές φωνές της χορωδίας VOXCLAMANTISCHOIR (Εσθονία) –ενός συνόλου τόσο ποιοτικού ώστε ο μεγάλος Arvo Pärt να συνθέσει έργα ειδικά για αυτό.
Την Κυριακή, και πάλι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, τη σκυτάλη θα πάρει το νέο αστέρι του τσέλου, η ανερχόμενη -αυστριακής υπηκοότητας (και ελληνικής καταγωγής)-Χριστίνα Μπαζίλη σε σύμπραξη με τον καταξιωμένο πιανίστα Θανάση Αποστολόπουλο.


Το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχουν εμφανιστεί πάνω από 250 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου, καθώς και 24 Κουαρτέτα, 18 Συμφωνικές και Ορχήστρες Δωματίου πλήθος πρωτοεμφανιζόμενων νέων καλλιτεχνών. Οι συναυλίες του, που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μαγευτικά μνημεία και πλατείες του Ναυπλίου, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 190.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.  Η τοπική κοινωνία, το αγάπησε και το στήριξε από την πρώτη χρονιά. Έχει σταθερούς φίλους  από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, υπογραμμίζοντας την πολιτιστική αξία του Φεστιβάλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: