Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Οι δύο γυναίκες που νίκησαν τους συστημικούς αριστερούς και τους ακόλουθους της παγκοσμιοποίησης, κερδίζοντας τη Δημαρχία σε Ρώμη και Τορίνο

Βιρτζίνια Ράτζι
Η υποψήφια του κινήματος Πέντε Αστέρων, Βιρτζίνια Ράτζι, υπερίσχυσε του κεντροαριστερού Ρομπέρτο Τζακέτι με το 67,2% των ψήφων και εκλέχθηκε ως η νέα Δήμαρχος της Ρώμης.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πολιτική αποδοκιμασία των συστημικών αριστερών δυνάμεων που συμμάχησαν με τους φιλελεύθερους και τους κεντροδεξιούς σε μια προσπάθεια απώθησης του κύματος αγανάκτησης που διαπερνά την Ιταλική Κοινωνία.


Το Κίνημα των 5 αστέρων (Πέπε Γκρίλο και Τζανρομπέρτ Καζαλέτζιο), ήταν το βασικό πολιτικό στήριγμα της τριανταεπτάχρονης δικηγόρου που έσπασε την παράδοση ανδροκρατίας στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.
Στο Τορίνο, επίσης, η Κιάρα Απεντίνο υποψήφια υποστηριζόμενη από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, υπερίσχυσε με ποσοστό 54,6% επί του απερχόμενου δημάρχου Πιέρο Φασίνο (45,4%) του Δημοκρατικού Κόμματος.
Στο Μιλάνο την νίκη εξασφάλισε, τελικά, ο κεντροαριστερός Μπέπε Σάλα, με μόλις 51,7%, έναντι 48,3% του κεντροδεξιού Στέφανο Παρίζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: