Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Οι σκληροτράχηλοι Διδυμιώτες αποφασίζουν αύριο για την τύχη του αναθέματος στον Σταυρό

Ο σκουπιδοτενεκές έκλεισε.
Είναι άγνωστο, όμως, τι κληροδότησε για το μέλλον.

Αύριο το απόγευμα (Κυριακή 12 Ιουνίου στις 7.00μμ), οι κάτοικοι των Διδύμων θα αποφασίσουν, με δημόσια συγκέντρωση, για την τύχη του αναθέματος στον Σταυρό, αλλά και για την πιθανότητα δημιουργίας βλαβών στην υγεία των παιδιών τους, στο μέλλον.
Το επιχείρημα του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη ότι «…στο Σταυρό ότι υγρά απόβλητα υπήρχαν, πέρασαν στο υπέδαφος και δεν υπάρχει επιστροφή...», μπορεί να έπεισε (υπό προϋποθέσεις) τον Δημοτικό Σύμβουλο Πάνο Αποστόλου όπως ο ίδιος δηλώνει, αλλά…. κονταροχτυπιέται με την άλλη απάντηση του πολιτικού Τατούλη σε αίτημα Αποστόλου να γίνουν μετρήσεις: «Δεν τις αποκλείουμε και γι’ αυτό έχει ενημερωθεί το Ι.Γ.Μ.Ε». Είναι αυτό που λαός μας λέει «το στρίβειν δια του αραβώνος» και επομένως, «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι». 
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργος Μπροδήμας γράφοντας γι’ αυτό που η Περιφέρεια παρουσιάζει σαν μελέτη και η παράταξη Σφυρή αποδέχεται αναφέρει: «ούτε ως ‘φυλάντρα’  μπορεί να χαρακτηριστεί».


Στο κλείσιμο του αναθέματος, οι Διδυμιώτες ήσαν ενωμένοι.
Στην θεραπεία των επιπτώσεων όμως….
Την συγκέντρωση των κατοίκων των Διδύμων, στην οποία όπως πληροφορούμεθα θα παραστούν και κάτοικοι των Φούρνων, προκάλεσαν οι Δημοτικές Παρατάξεις  «Δυνατή Ερμιονίδα», Γιάννης Γεωργόπουλος, «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», Τάσος Λάμπρου, «Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας», Τάσος Τόκας και «Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας-Συμμετοχή», Κώστας Λυμπερόπουλος. Η Δημοτική παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία Ερμιονίδας», Δημήτρης Σφυρής, είναι άγνωστο αν θα θελήσει να εκπροσωπηθεί και με ποιόν.
Η ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει, την  Κυριακή 12 Ιουνίου στις  7:00  το απόγευμα στο κατάστημα «Πέτρινο» στα Δίδυμα, έχει σαν σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων των Διδύμων για την σχεδιαζόμενη αποκατάσταση στο ΧΑΔΑ του Σταυρού Διδύμων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι τέτοιο που συσπείρωσε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις οι οποίες με κοινή ανακοίνωσή τους εγκαλούν τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή για την μη εφαρμογή σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και τονίζουν ότι «Η μελέτη είναι επιστημονικά αβάσιμη, διάτρητη και επικίνδυνη περιβαλλοντικά και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση του χώρου… καθώς επίσης δεν έγιναν και οι απαιτούμενες μετρήσεις για να έχουμε την εικόνα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα».



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιαννακης εκει δεξια γιατι δειχνει δυσαρεστημενος; βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει πριν ειναι αργα!!!