Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η ΔΕΥΑΕΡ και τα προβλήματά της θα απασχολήσουν το Κοινοβούλιο

Δεν αρκεί μόνον να είσαι δουλευταράς. Πρέπει να σου κάθεται και λιγάκι. Και απ’ ότι φαίνεται, στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ, Γιάννη Πάλλη, δεν του κάθεται.
Αν και δεν έχουν ακουστεί σοβαρές ενστάσεις για την εργατικότητά του και για τις συνεχείς προσπάθειες που κάνει, από κοινού με τον Πάνο Αποστόλου, για να επιδιορθώνει το σάπιο δίκτυο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας, τελικά, η εκ των άνω επιβαλλόμενη πολιτική της εταιρείας, δημιουργεί συγκρούσεις με τους καταναλωτές. Ήταν παράλογη και άσκοπη η σύγκρουση που έγινε με το χαράτσι της επανασύνδεσης, για το οποίο χρειάσθηκε να ανοίξει αλληλογραφία δια του Τύπου, ο Δήμαρχος του τ. Δήμου Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης και να το καταργήσουν με απόφασή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με την υποστήριξη και τριών συμβούλων της συμπολίτευσης. Εξ ίσου παράλογο και εξοργιστικό ήταν το θέμα με την αναδρομική επιβολή και απαίτηση καταβολής ποσού ίσου με το 80% της κατανάλωσης, στους κατοίκους των Δήμων που συνενώθηκαν με το νόμο Καλλικράτης.
Τώρα, ένα ακόμη θέμα, πολύ πιο σπουδαίο έρχεται στην επιφάνεια με αφορμή την συζήτηση που προκλήθηκε να γίνει στην Βουλή.


Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν έχουν ευθύνες οι διοικούντες την ΔΕΥΑΕΡ, αλλά που οι επιπτώσεις του αφορούν και την υγεία των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Το κομμάτι της ευθύνης που όμως βαρύνει τον Πρόεδρο και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ, είναι αυτό της αδιαφορίας σχετικά με την ενημέρωση των Πολιτών για το τι συμβαίνει και τι ενέργειες κάνει ο Δήμος για να προλάβει μια καταστροφική εξέλιξη που, συμπτωματικά, ο ίδιος Δήμαρχος είχε βιώσει στο παρελθόν. Αυτήν της απένταξης του έργου αποχέτευσης του Κρανιδίου.
Για το θέμα της διακοπής και απένταξης του έργου ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης Κρανιδίου, εκτός από την παρέμβαση του Τάσου Λάμπρου προς τον Δημήτρη Σφυρή θίγει, με ερώτηση του στη Βουλή, και ο βουλευτής Αργολίδας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Γιάννης Μανιάτης.
Ο πρώην υπουργός περιβάλλοντος, με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτη, ζητά να πληροφορηθεί ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβούν προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ το 2014 ύστερα από δικές του ενέργειες.

Αναλυτικό, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριοι Υπουργοί,
το 2014 ύστερα από δική μας προσπάθεια εντάξαμε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» το έργο «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου», ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της πόλης του Κρανιδίου, αλλά και των περιοχών του Πορτοχελίου και της Κοιλάδας.
Στις 31-5-2016 έληγε η σύμβαση της εκτέλεσης του έργου «Αποχέτευσης Δ.Ε. Κρανιδίου» που έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Δ.Ε.ΥΑ.ΕΡ και τον Ανάδοχο εργολάβο. Το έργο μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά έχει κατασκευασθεί ελάχιστο τμήμα του στην Δ.Κ. Πορτοχελίου, όπως επισημαίνεται και από τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας», κ. Α. Λάμπρου, σε σχετικό έγγραφό του προς το Δήμο Ερμιονίδας.
Για την ολοκλήρωση του έργου απαιτείται η επανένταξή του εντός διμήνου ως συνεχιζόμενο στην νέα χρηματοδοτική περίοδο 2015-2020». 
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση του έργου και ποιες θα είναι οι ενέργειες εκ μέρους σας για την άμεση ολοκλήρωσή του;»


Δεν υπάρχουν σχόλια: