Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Χατζηδάκης για Τσίπρα. «Υπογράφει ό,τι και αν του δώσουν…». Το παρών στην Καλαμάτα έδωσε και ο Γιάννης Μαλτέζος

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης
κατά την άφιξή του,  λίγο πριν την έναρξη της Έκτακτης
Νομαρχιακής στην Καλαμάτα, συνοδευόμενος από τον
Περιφερειακό Συντονιστή της Πελοποννήσου Γιάννη 
Μαλτέζο.
Πραγματοποιήθηκε χθές (15 Ιουνίου 2016) στην Καλαμάτα,  η δεύτερη από τις έκτακτες Νομαρχιακές Συνελεύσεις στην Πελοπόννησο, στις οποίες κεντρικός ομιλητής-συντονιστής ήταν ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.
Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Ιουνίου στο Ναύπλιο. Νομαρχιακές συνελεύσεις με μεγάλη συμμετοχή των στελεχών και με εκπρόσωπο της ηγεσίας τόσο προβεβλημένο στέλεχος, όπως ο Αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης κάνουν σαφές, ότι δίνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολύ μεγάλη σημασία στην κομματική οργάνωση και στη δυνατότητα να περνά το μήνυμα του κόμματος σε όλη την Επικράτεια. 

Από  τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα των δύο αυτών ΝοΣ ήταν η αθρόα συμμετοχή στην Καλαμάτα στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που επευφήμησαν ιδιαίτερα τον Κωστή Χατζηδάκη και τον υποχρέωσαν να δηλώσει συγκινημένος ότι μέσα του παραμένει Οννεδίτης και Δαπίτης.
Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην πολιτική της Κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι «το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια» και ότι πηγαίνουν τη χώρα προς τα πίσω. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές και σταθερό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, απόδειξη ότι δεν πείθουν πια, όσο ψεύτες και δημαγωγοί και εάν είναι».
Εξήγησε ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε ένα άλλο μείγμα, με χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες δαπάνες, πολιτική που θα στραφεί στην επιχειρηματικότητα, να προσελκύσει και να δώσει κίνητρα για επενδύσεις» και συνέχισε: «Πώς άλλωστε η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια και εμείς ακόμη βολοδέρνουμε»;
 Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «υπάρχουν περιθώρια για τη μείωση των δαπανών» και αναφέρθηκε σε «μείωση των δαπανών του Δημοσίου, εφαρμογή της νομοθεσίας για τις προμήθειες του Δημοσίου με ηλεκτρονικό αδιάβλητο σύστημα, εξοικονόμηση πόρων στις εξοπλιστικές δυνάμεις, χωρίς οι Ένοπλες Δυνάμεις να χάσουν το αξιόμαχο»
Είπε, ακόμα, ότι «η συνταγματική αναθεώρηση είναι ένα από τα εργαλεία για να κτίσουμε ένα πιο σύγχρονο κράτος» και πρόσθεσε πως ακόμη και εάν δε συμφωνούν τα δύο μεγάλα κόμματα για το περιεχόμενο των συνταγματικών ρυθμίσεων, μπορούν κάλλιστα να συμφωνήσουν στις προς αναθεώρηση διατάξεις, ώστε να μη χαθεί χρόνος».
Για τα θετικά σχόλια Σόιμπλε και Ντάινσεμπλουμ προς την κυβέρνηση Τσίπρα, κάλεσε τον  ΣΥΡΙΖΑ   να… απαντήσει ενώ υποστήριξε πως ως Κόμμα θα πρέπει αισθάνεται βαθύτατα προβληματισμένο, καθώς είναι σαφές ότι η ξαφνική «συμπάθεια» των ξένων προς τον Τσίπρα έχει μία και μόνη εξήγηση: «ότι υπογράφει ό,τι και εάν του δώσουν να υπογράψει».  


 Η  Κομματική μηχανή έχει «πάρει μπροστά»
Στην Καλαμάτα παραβρέθηκε συνοδεύοντας τον κ. Χατζηδάκη και ο  Περιφερειακός Συντονιστής της οργάνωσης του Κόμματος και έγκριτος δικηγόρος Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από πολλά κραταιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας, τα οποία εκ της συστηματικής παρουσίας του κ. Μαλτέζου στις Περιφερειακές «γαλάζιες» εκδηλώσεις, διαπιστώνουν πως η Κομματική μηχανή  έχει «πάρει μπροστά», ακολουθώντας σαφέστατα τις εντολές  του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: