Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ως άλλη Καρυάτις!

Ήταν μια από τις ομορφότερες εκδηλώσεις από όσες, πολλές, διοργανώνει ο Προοδευτικός Σύλλογος «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ».
Μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε την Μελίνα Τσιλιμίγκρα, πιο ώριμη και πιο όμορφη από ποτέ. Να γνωρίσουμε μια πτυχή του εσωτερικού της κόσμου, όπως αυτός εξελισσόταν, στα χρόνια της εφηβείας της.
Αφορμή ήταν η παρουσίαση του βιβλίου της, που όλοι το χαρακτήρισαν ως ποιητική συλλογή ενώ ήταν φανερό πως ήταν «ένα τετράδιο καταγραφής σκέψεων που βοηθούσε να εκτονώσει το μυαλό της πριν εκραγεί».
Το διάβασαν με την ματιά του φιλολόγου και το βρήκαν «πεσιμιστικό», οι δύο από τους ομιλητές Σπαντιδέας και Τσιλιμίγκρας). Μόνον ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, είδε το σκίρτημα για την Πατρίδα μέσα στις δύσβατες γραμμές των 120 σελίδων.

Εγώ θα πω ότι υπήρχε και «φώναζε» ένας διαρκής αγώνας μέσα στην καταγραφή των σκέψεων της μαθήτριας Μελίνας, της έφηβης Μελίνας, της φοιτήτριας Μελίνας και της γυναίκας Μελίνας. Ένας αγώνας που κατέληγε πάντοτε στο «…σήκω και προχώρησε μπροστά»!
Μια συλλογή σκέψεων όπου το σκοτάδι έχανε τη μάχη από το φως και ο πεσιμισμός ηττάτο από την δύναμη. Μάχες με φόντο το Αιγαίο και την Πατρίδα.
Όπως και οι μουσικές που με δική της φροντίδα είχε επενδύσει την  εκδήλωσή που έφερε τίτλο, όπως και το βιβλίο της… Θυμήσου»!
Θυμήσου …τις στιγμές των στιγμών!

Π.Ι.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: