Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Να γίνει το Λουτράκι η «Μέκκα των Υδροπλάνων»

του Δημήτρη Καραπατά


Σε διαδικασία αδειοδότησης για τη δημιουργία ενός πλέγματος υδατοδρομίων βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα...
Μία τέτοια διαδικασία βρίσκεται εν εξελίξει και στο Λουτράκι, με απώτερο σκοπό, η ιστορική μας λουτρόπολη να γίνει η "Μέκκα των υδροπλάνων" στην Πελοπόννησο και να αποτελέσει το επίκεντρο για δεκάδες άλλους προορισμούς.
Κάτι που αν συμβεί θα δώσει μεγάλη ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα του Λουτρακίου.
Μάλιστα στη θεματολογία των συνεδριάσεων του λιμενικού ταμείου Λουτρακίου, υπάρχει και η σχετικό απόφαση με υπ. αριθ. 49/2016 που έχει σταλεί στην περιφέρεια Πελοποννήσου προς έγκριση:
" Υπηρεσίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμένα Λουτρακίου. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την μελέτη".

Το θέμα πλέον έχει πανελλαδικό ενδιαφέρον, καθώς έχουν εκδηλώσει πρόθεση συμμετοχής σε αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα 115 διαφορετικοί δήμοι, ενώ την εποπτεία του όλου εγχειρήματος έχει το υπουργείο υποδομών.
Τα υδροπλάνα που είναι ευρέως διαδεδομένα στο εξωτερικό σε χώρες σαν την Ελλάδα, δεν είναι μόνο απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των τουριστών, είναι απαραίτητα και για την στήριξη ασθενών με αεροδιακομιδές!
Αξίζει να σημειωθεί πως από τους πρώτους που ανέδειξαν το συγκεκριμένο ζήτημα, ήταν ο Γιώργος Παπαγεωργίου, με την ομιλία του στο ανώτατο θεσμικό όργανο του δήμου μας στις 2/ 8 /2013...


Δεν υπάρχουν σχόλια: