Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η Αργολίδα μένει χωρίς Διμοιρία υποστήριξης και με ανεπαρκή αστυνόμευση γιατί η ΕΛ.ΑΣ στέλνει τους αστυνομικούς να φυλάνε το στρατόπεδο των παράνομων μεταναστών στην Κόρινθο

Πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 16/06/2016, στις 19:30 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, με μοναδικό θέμα συζήτησης την φύλαξη του προαναχωρησιακού  κέντρου κράτησης αλλοδαπών Κορίνθου (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
Στην συνεδρίαση, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, έχουν κληθεί να παραστούν οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι της Αργολίδος, προκειμένου να ενημερωθούν. Έχουν κληθεί επίσης, και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ. Α. Αργολίδας.


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, θεωρεί ότι δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην αστυνόμευση της Αργολίδας λόγω της χρησιμοποίησης, για τον σκοπό αυτό, της Διμοιρίας υποστήριξης της Διευθύνσεως Αργολίδας, ανισομερώς σε σχέση με τις Διμοιρίες υποστήριξης των λοιπών Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Μεσσηνίας – Λακωνίας) και άλλων γειτονικών (Δ.Α. Αχαΐας) που χρησιμοποιούταν και στο παρελθόν για τον ίδιο σκοπό στο (Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ). 
Παραλλήλως, θα ζητηθεί από τους προσερχόμενους να προβούν στις απαραίτητες κατά την κρίση τους ενέργειες για την διευθέτηση του θέματος με γνώμονα την  αποτελεσματική αστυνόμευση της Αργολίδας και την  ισομερή κατανομή των βαρών του προσφυγικού, σε όλες τις αρμόδιες για την διαχείρισή του αστυνομικές υπηρεσίες.

Την συνεδρίαση όπου θα συμμετάσχουν και οι Αντιπρόσωποι της Ένωσης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. θα την παρακολουθήσουν πολλοί αστυνομικοί υπάλληλοι καθώς οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ανοικτές για τα μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: