Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Σκάνδαλο στο Δήμο Ερμιονίδας καταγγέλλει η εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Αναδημοσιεύουμε από την καθημερινή, πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ, το κατωτέρω ρεπορτάζ συνεργάτου της που αφορά την διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ και την Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι διεξάγεται ανάκριση και έχουν ήδη εξετασθεί οι πρώτοι μάρτυρες. Οι Δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας, δεν δικαιούνται μιας επίσημης πληροφόρησης από τον Δήμο ή τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ;


ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
«Κόβουν το νερό στους πολίτες που δεν πληρώνουν αναδρομικό χαράτσι 80%, που επέβαλαν παράνομα, για λογαριασμούς κατανάλωσης νερού προηγούμενων χρόνων.
Επενέβη ο κ. Εισαγγελέας.
Παρότι η αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου με το υπ. Αρ. 47698/3029 που απέστειλε στις 7-7-2015 στο Υπουργείο Εσωτερικών και κοινοποίησε στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Δήμο Ερμιονίδας αναφέρει ότι δεν είναι νόμιμη η αναδρομική χρέωση για πληρωμή τελών ύδρευσης για τα έτη 2012, 2013, 2014, εν τούτοις οι Δημοτική Άρχοντες του Δήμου Ερμιονίδας συνέχιζαν να ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ τους πολίτες και να τους κόβουν το νερό.
Επίσης παρότι το Υπουργείο Εσωτερικών με το ΑΠ. 23503 έγγραφο που απέστειλε και στο Δήμο Ερμιονίδας και αναφέρει ότι: «Εφόσον στην υπό κρίση περίπτωση στη δημοτική ενότητα της Ερμιόνης για το χρονικό διάστημα έως την έκδοση των νέων τιμολογίων από την ΔΕΥΑΕΡ ισχύει το προϋπάρχον τιμολόγιο που ερείδεται στη διάταξη του άρθρου 19 του β.δ. 24/9-20/10/1958 δεν οφείλεται ειδικό τέλος 80% γι αυτό το διάστημα (2012, 2013, 2014).
Δυστυχώς και μετά το έγγραφο αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Ερμιόνης που αναφέρει ότι η αναδρομική επιβολή του 80% δεν είναι νόμιμη εν τούτοις οι αρμόδιοι του Δήμου συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους πολίτες να τους κόβουν το νερό σε όσους δεν πληρώνουν το παράνομο ΧΑΡΑΤΣΙ και να αποστέλουν απειλητικά έγγραφα ότι εντός δύο ημερών δεν πληρώσουν το ΧΑΡΑΤΣΙ θα τους κόψουν το νερό.
Τα έγγραφα αυτά βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα.
Επειδή πιστεύουμε ότι όσοι φανερά και ΠΑΡΑΝΟΜΑ με θράσος εισπράττουν χρήματα ενδέχεται χωρίς αναστολές και ΠΑΡΑΝΟΜΑ να τα διαθέσουν καλούνται οι αρμόδιοι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης όπως διενεργήσουν ενδελεχή έλεγχο στο Δήμο Ερμιονίδας για να παύσουν να ακούγονται διάφοροι ψίθυροι.
Επίσης ο κ. Εισαγγελέας θα πρέπει να διορίσει επιτροπή να ελέγξει εάν όλες οι βίλες, και σπίτια της περιοχής έχουν ρολόγια ύδρευσης.
Ακόμα ο κ. Εισαγγελέας θα πρέπει να αναζητήσει συνεργούς στους άμεσους εποπτικούς μηχανισμούς των Δήμων.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: