Νεα

Γνωρίσαμε τους αγωνιστές που νίκησαν τον καρκίνο

O Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση της ECPC (Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Ασθενών με Καρκίνο) που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες από Παρασκευή 4 έως Κυριακή 6 Ιουνίου 2016, όπου εκπροσωπήθηκαν 144 ομάδες ασθενών με καρκίνο από 27 χώρες της Ευρώπης.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία που απαρτίζεται από Συλλόγους μέλη της ΕΛΛ.ΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου) εξέλεξαν μια Ελληνίδα στο 7 μελές Δ.Σ. του ECPC την κα Αποστολίδου Καίτη, ένα πρόσωπο που χρόνια δραστηριοποιείται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο.


Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης είχαμε τη ευκαιρία να συζητήσουμε για τις ανάγκες των ασθενών με καρκίνο αλλά και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξία της καινοτομίας στην ογκολογία, στη δυνατότητα πρόσβασης σε νέα καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες, στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων μεταξύ ασθενών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης  συζητήθηκε η αξία της  πρόληψης αλλά και η ανάγκη ενθάρρυνσης στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.
Είχαμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας στο χώρο της Υγείας και τα τεράστια προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι ασθενείς μας.
Το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο μετέφεραν οι ασθενείς  που βγήκαν νικητές από την μάχη με τον καρκίνο.
Έτσι είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους “ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ” αγωνιστές οι οποίοι κατέθεσαν την εμπειρία τους, αλλά έστειλαν και ένα μήνυμα Ελπίδας σε όσους δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα με την νόσο.
Επίσης δόθηκε η ευκαιρία να διοργανωθεί ένα εργαστήριο για σπάνιες μορφές καρκίνου. Εκπρόσωποι οργανώσεων ασθενών με σπάνιες μορφές καρκίνου εντάχθηκαν στην συζήτηση για μια νέα κοινή δράση.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίσημη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας η οποία θα είναι η φωνή του ECPC εντός της κοινής δράσης και σε όλες τις μελλοντικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις σπάνιες μορφές καρκίνου έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι κανένας καρκίνος δεν θα ξεχαστεί.
Ο Σύλλογος “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” με τη συμμετοχή της στην ΕΛΛΟΚ αλλά και στον ECPC θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τα δικαιώματα των ασθενών, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αλλά και για την εύκολη πρόσβαση σε θεραπείες κλασικές και κυρίως καινοτόμες.
Ο σύλλογος «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» εκπροσωπήθηκε από την αντιπρόεδρό του κα Δήμητρα Στεφανοπούλου -Μαυρομμάτη, ιατρό Μικροβιολόγο – Βιοπαθολόγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια