Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ: Η Νεάπολη τίμησε την Αγία Τριάδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο κλήρος και ο λαός των Βατίκων τίμησε το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως.
Το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2016, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, του οποίου προεξήρχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νεαπόλεως π. Διονύσιος Μιχαλέτος, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα.
Την επομένη, 20 Ιουνίου 2016, της ακολουθίας του όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της περιοχής.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ιεροκήρυκας στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, ο οποίος μίλησε για το Άγιο Πνεύμα και το πως αυτό είναι παρόν σε κάθε στιγμή της ζωής μας.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευστάθιος, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εξαιρετικής ποιότητας λόγο οικοδομής προς τους πιστούς.
Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας υπό τους χαρμόσυνους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και τις ψαλμωδίες των ιεροψαλτών του Ναού.
Την Ιερή Ακολουθία παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Νεάπολης κ. Ιωάννης Γεωργουδής, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, οι αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Βοιών κ.κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής και Ηλίας Καλογερίνης και Δ.Ε. Μονεμβασίας κ. Σταύρος Χριστάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλεξάνδρα Χαραμή, Αικατερίνη Γεωργακάκου, Χρήστος Πετράκης Χαράλαμπος Μαρούσης, Θεόδωρος Δρίβας, Σοφία Δουμάνη, Παναγιώτα Αλειφέρη, Θεοδούλη Σπυριδάκου και Γιώργος Βουνελάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή, καθώς και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.
Επίσης την εορτή τίμησαν με την παρουσία του ο Υποδιοικητής του ΚΕΕΜ κ. Γιαννόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γιώργος Μαρουδάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης κ. Ευάγγελος Δρίβας, ο Διοικητής του κλιμακίου Νεάπολης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Λεωνίδας Μαχαίρας, ο Λιμενάρχης Νεάπολης κ. Ευστάθιος Σκαλίμης, η Υπολιμενάρχης Νεάπολης κα Βασιλική Χριστοφοράκη και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟ: Αρετή Μπιλλίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: