Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο «έφηβος ερευνητής» της Αρχαίας Μεσσήνης Πέτρος Θέμελης μίλησε στο Βουλευτικό του Ναυπλίου προσκεκλημένος του Προοδευτικού Συλλόγου «ο Παλαμήδης»


Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 ο χώρος του Βουλευτικού Ναυπλίου γέμισε με εικόνες του «πριν» και του «μετά».
Ο αρχαιολόγος καθηγητής Πέτρος Θέμελης είχε στις αποσκευές του το έργο της ζωής του. Το ανασκαφικό, το διδακτικό, το έργο του «δασκάλου»…
Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο αντέστρεψε την ροή του χρόνου και παρουσίασε τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό πλούτο της Αρχαίας Μεσσήνης, που μετά από 2.500 χρόνια ξαναβλέπει το φως του ήλιου.


Ήταν φανερό στους συμμετέχοντες ότι ο Πέτρος Θέμελης  διακατεχόταν από το πάθος του «έφηβου» ερευνητή, του μελετητή που έχει όραμα και συνδυάζει το πάθος του με ρεαλιστικές προτάσεις για την ανάπτυξη. Το όλο ανασκαφικό και αναστηλωτικό έργο που έχει επιτελέσει στην Αρχαία Μεσσήνη, έχει δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση σε όλη την περιοχή ενώ, παράλληλα, έχει αναδείξει τον αρχαιολογική κληρονομιά που έκρυβε ο χώρος.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους Ναυπλιείς για την αθρόα προσέλευση στην  εκδήλωση και τονίζει «Οι συμπολίτες μας έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι σέβονται και αναγνωρίζουν τους ανθρώπους που με το έργο τους προσφέρουν στην επιστήμη και στην τέχνη, ιδιαίτερα όταν αυτή η προσφορά αφορά στο  κοινωνικό σύνολο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: