Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η πρόταση Τσιρώνη, για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών στο Σταυρό, όπως ελέχθη στους Τάσο Λάμπρου, Τάσο Τόκα και Χρήστο Μπαλαμπάνη


Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, συναντήθηκε χθες, 23 Ιουνίου 2016, με τους εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας, Τάσο Λάμπρου, Τάσο Τόκα και Χρήστο Μπαλαμπάνη (αντικατέστησε τον κωλυόμενο Γιάννη Γεωργόπουλο), μετά από αίτημά τους. Ο Γιάννης Τσιρώνης τους εξήγησε ότι θα πρέπει ο Δήμος να συζητήσει με τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για την εκπόνηση μελέτης η οποία να προβλέπει την επεξεργασία του περιεχομένου των 30.000 δεμάτων με επιτόπια μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση που επίσης θα πρέπει να γίνεται στο χώρο αυτό. Έτσι, θα περιοριστεί δραστικά το υπόλειμμα. Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ΦΟΔΣΑ και η μελέτη που θα γίνει θα έχει και πρόβλεψη για την διάθεση του υπολείμματος που θα προκύψει.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, υπέδειξε στους συνομιλητές του να επισπευσθούν οι όποιες ενέργειες. Σε ερώτημα που τέθηκε απάντησε ότι οι εργασίες αποκατάστασης της παλαιάς χωματερής των Διδύμων (και μόνον) μπορούν να εκτελεσθούν νομίμως.


Προηγουμένως, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, ενημέρωσαν τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στον Σταυρό των Διδύμων και του ζήτησαν την πλήρη, νόμιμη και οριστική λύση του προβλήματος, ταυτόχρονα με την εξυγίανση του χώρου. Ο υπουργός κ. Τσιρώνης υπήρξε κατηγορηματικός ότι «το επιχειρούμενο κουκούλωμα των σκουπιδιών στον Σταυρό Διδύμων, με χώμα, δεν είναι αποδεκτό σαν λύση» και ότι «πρόκειται για μία παράνομη επιλογή που, τελικώς, λειτουργεί επιβαρυντικά για το περιβάλλον». Δήλωσε ακόμη ότι μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να τύχει νόμιμης χρηματοδότησης και συμφώνησε ότι πρέπει να δοθεί λύση του προβλήματος νόμιμη και οριστική που, ταυτόχρονα θα λειτουργήσει εξυγιαντικά για τον χώρο και την μείζονα περιοχή.
Να σημειωθεί ότι, καθ’ όλο το διάστημα της συνομιλίας του Γιάννη Τσιρώνη με τους Τάσο Λάμπρου, Τάσο Τόκα και Χρήστο Μπαλαμπάνη, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, Σταύρος Γεωργίου, Άρης Μπίμπας (Φούρνοι) και Νίκος Θεοδοσίου, Σπύρος Αντουλινάκης (Δίδυμα), συνεργάζοντο επί πρακτικών θεμάτων με την κ. Κοτίνη Γεωργία  Προϊσταμένη του Σώματος Ελεγκτών Περιβάλλοντος και την κ. Σταυρούλα Πουλή προϊσταμένη του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: