Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΑΡΓΟΣ: Η Τελέσιλλα στο Φεστιβάλ της Αγίας Παρασκευής

«Μια από τις σημαντικότερες εκφράσεις του πολιτισμού της χώρας μας είναι το χορωδιακό τραγούδι. Η συνύπαρξη αρμονικά ανθρώπινων φωνών για να εκφράσουν μέσα από τη μουσική συναισθήματα, να δώσουν εικόνες, να συγκινήσουν το ακροατήριό τους αλλά να συγκινηθούν και οι ίδιοι, αποτελεί σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο», ήταν τα λόγια με τα οποία ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μαέστρος της Δημοτικής  Χορωδίας της Αγίας Παρασκευής κ. Χρήστος Κουτσονίκας, υποδέχτηκε τις χορωδίες που συμμετείχαν στο 2ήμερο 17ο Φεστιβάλ Χορωδιών το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στο Αμφιθέατρο του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ στην Αγία Παρασκευή.


Η Χορωδία Λειβαδιάς, η Δημοτική Χορωδία Περάματος, η Χορωδία Αταλάντης και η Χορωδία του συλλόγου  ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ τραγούδησαν την πρώτη βραδιά του φεστιβάλ.
Μελοποιημένη ποίηση – Αναγνωστάκη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου-, προκλασικά τραγούδια, παραδοσιακή και σύγχρονη, ελληνική και ξένη μουσική, ήταν τα ακούσματα που πήρε το κοινό αυτή τη βραδιά.
Η Χορωδία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ με μαέστρο τον κ. Ιωάννη Κόντη, στο πιάνο την κ. Αναστασία Σταματοπούλου και στο τουμπελέκι τον κ. Παναγιώτη Ρέντα απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών και πολλά «μπράβο» από τον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής, κ. Ιωάννη Σταθόπουλο.

Το καλό φαγητό και το τραγούδι έφεραν τους χορωδούς πιο κοντά. Μια παρέα πλέον διασκέδασαν και έδωσαν υπόσχεση ότι θα ξανασυναντηθούν στη νέα χορωδιακή χρονιά ευχόμενοι «καλό καλοκαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: