Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ο Μητσοτάκης βάζει εμπρός για την δημιουργία της νέα ΟΝΝΕΔ προετοιμάζοντας συνέδριο επανίδρυσης για το φθινόπωρο

Αν είσθε Έλλην πολίτης και η ηλικία σας είναι μέχρι 32 ετών, τότε θα μπορείτε να γίνεται μέλος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, που ετοιμάζεται να γεννηθεί με την διαδικασία συνεδρίου επανίδρυσης, το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.
Αν μάλιστα μπορείτε να βρείτε άλλους 30 με τα ίδια χαρακτηριστικά και υπογράψουν ότι θέλουν να τους εκπροσωπήσετε στο ιδρυτικό συνέδριο, τότε θα μπορείτε να γίνετε και σύνεδρος, με όλα τα άλλα δικαιώματα ανοιχτά. Ακόμη και να εκλεγείτε Αρχηγός της νέας ΟΝΝΕΔ.
Για τον σκοπό αυτό, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ορίσει μια 7μελή επιτροπή που θα φροντίσει όλα τα οργανωτικά και που τα μέλη της δεν θα έχουν δικαίωμα εκλογής.
Αυτά περίπου αναφέρει το ρεπορτάζ του Ναυπλιώτη δημοσιογράφου Δημήτρη Γκάτσιου, που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα Capital.gr, με τίτλο «ΟΝΝΕΔ από την αρχή με συνέδριο επανίδρυσης το φθινόπωρο».


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου ορίζουν στον τρίτο όροφο της λεωφόρου Συγγρού ως το χρονικό σημείο-κλειδί για την έναρξη των διαδικασιών επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο των γαλάζιων, η κίνηση μίας νεολαιίστικης οργάνωσης από την αρχή θα πραγματοποιηθεί μέσα από ένα συνέδριο το οποίο και θα εδράζεται σε άλλη πολιτική φιλοσοφία και λογική από αυτή που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια στις δομές της ΟΝΝΕΔ.
"Η ηγεσία του κόμματος με την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ θέλει να κάνει πράξη το άνοιγμα σε ολόκληρη τη νέα γενιά και, από την άλλη, να μην αφήσει μηχανισμούς και "βαρόνους” να έχουν τον πρώτο λόγο. Επί αυτής της βάσης υπάρχουν σκέψεις για ένα εντελώς καινούργιο και ριζοσπαστικό σύστημα εκλογής συνέδρων", τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τις πρώτες συζητήσεις στο στρατηγείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια πρώτη οπτική που θα επικρατήσει τελικά στον δρόμο προς το συνέδριο του φθινοπώρου είναι πως, για να κληθεί κάποιος ως σύνεδρος, θα χρειάζεται μόνο να είναι Έλληνας πολίτης με εκλογικά δικαιώματα έως 32 ετών, αλλά και να συλλέξει 30 μοναδικές υπογραφές από άλλους νέους με τα ίδια χαρακτηριστικά. Με τον τρόπο αυτόν στη λεωφόρο Συγγρού ευελπιστούν πως θα προσελκύσουν χιλιάδες νέες και νέους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν κομμάτι του νέου ξεκινήματος της Νεολαίας και κυρίως ανθρώπους που θέλουν για πρώτη φορά να ασχοληθούν με την πολιτική.



Σύμφωνα με τις γαλάζιες πηγές, η αποστροφή των νέων από την πολιτική, ελέω και της οικονομικής κρίσης της τελευταίας εξαετίας, προβληματίζει ιδιαίτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Είναι λογικό όταν το δυναμικό αυτό κομμάτι της κοινωνίας δεν βλέπει προοπτική να έχει αρνητική θέση για πολλά πράγματα, ειδικά για την πολιτική. Αυτούς τους νέους πρέπει να φέρουμε στην ΟΝΝΕΔ, στη Νέα Δημοκρατία, στην πολιτική, δείχνοντάς τους έναν άλλο δρόμο", επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: