Νεα

Τι είπε ο Πάνος Αποστόλου και τι αποφασίστηκε στην συγκέντρωση των Διδύμων, για το βουνό των απορριμμάτων στον Σταυρό

Φωτογραφία από την επίδοση του ψηφίσματος στον Π.Τατούλη.
Διακρίνονται οι Ι. Γεωργόπουλος, Τ. Τόκας και Ι. Αντωνόπουλος

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, στα Δίδυμα Ερμιονίδας ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση που διοργάνωσαν όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την σχεδιαζόμενη «αποκατάσταση» στο ΧΑΔΑ  Διδύμων.
Την συγκέντρωση παρακολούθησαν, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα») Γιώργος Γαβρήλος.
Την εισήγηση της ημέρας έκαναν ο Γιάννης Γεωργόπουλος, ο Τάσος Λάμπρου και ο Τάσος Τόκας ως επικεφαλής των  τριών παρατάξεων. Ο κ. Λυμπερόπουλος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Στις τοποθετήσεις τους οι περισσότεροι από αυτούς που ήρθαν για να ενημερωθούν, τάχθηκαν υπέρ της άμεσης διακοπής των εργασιών στο Σταυρό Διδύμων αν δεν γίνουν πρώτα ο έλεγχος των μελετών και δεν υπάρξουν οι μετρήσεις από τους αρμόδιους φορείς για την μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.
Κοινή διαπίστωση οι λανθασμένες ενέργειες και επιδιώξεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της συμπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας, την οποία εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αντωνόπουλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Διδύμων κ. Κώστας Σπανός. Ο εκ Διδύμων Δημοτικός Σύμβουλος Πάνος Αποστόλου, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, ωστόσο, είχε εγκαίρως δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, τις οποίες και δημοσιεύουμε στο τέλος.
Στο τέλος της συζήτησης συμφωνήθηκε και βγήκε το παρακάτω ψήφισμα το οποίο και παρέδωσαν αντιπρόσωποι των παρατάξεων και κάτοικοι της περιοχής στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στο Ναύπλιο την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016:ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
 Όσοι/ες ανταποκριθήκαμε στην συνάντηση της  12ης   Ιουνίου 2016, στα Δίδυμα Αργολίδας, στο κάλεσμα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που σε συνεργασία με την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Ερμιονίδας  αποφάσισαν το θάψιμο όλων των χύδην απορριμμάτων μαζί με τα περίπου 30.000 δέματα που  βρίσκονται στο χώρο του δεματοποιητή.
Η τροποποιημένη μελέτη  για την αποκατάσταση του χώρου είναι επιστημονικά αβάσιμη, διάτρητη και επικίνδυνη περιβαλλοντικά και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση του χώρου.
Υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές, περιβαλλοντικές απόψεις που αμφισβητούν το θάψιμο δεμάτων σύμμεικτων απορριμμάτων ως μέθοδος αποκατάστασης. 
Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός, ότι αντί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσει σε λύση η οποία να στηρίζεται σε περιβαλλοντικά ορθές λύσεις προχωρά σε μία αποκατάσταση με καταστρεπτικές συνέπειες για την  δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΖΗΤΟΥΜΕ
1.    Την άμεση διακοπή των εργασιών στο χώρο της υπέρ-χωματερής στο Σταυρό Διδύμων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
2.    Να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Μαρτίου 2016 σχετικά με την εξέταση της αρτιότητας της μελέτης για τον Σταυρό Διδύμων από ανεξάρτητο μελετητικό γραφείο και να γίνουν οι απαιτούμενες μετρήσεις στην περιοχή για να έχουμε την εικόνα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα
           και
3.    Την ανάκληση της τροποποιημένης μελέτης με την οποία προβλέπεται το θάψιμο όλων των χύδην απορριμμάτων μαζί με τα περίπου 30.000 δέματα που βρίσκονται στο χώρο του δεματοποιητή. 
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
Οι κάτοικοι Διδύμων- Φούρνων
Οι εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα
για την αποκατάσταση του Σταυρού Διδύμων
Οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης
Δυνατή Ερμιονίδα
Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας
Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας-Συμμετοχή

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Συγχωριανοί,
Τα τελευταία 6 χρόνια περίπου είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, με τη βοήθεια σας και τη βοήθεια όλης της Ερμιονίδας. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου στον Δήμο Ερμιονίδας έχω δώσει μεγάλες μάχες στο Δημοτικό Συμβούλιο για το μεγάλο κακό που μας βρήκε από την τοποθέτηση όλων των απορριμμάτων του Δήμου σε απόσταση αναπνοής από το χωριό μας. Έδωσα μεγάλη μάχη μαζί σας μέρα και νύχτα για να μπορέσουμε να κλείσουμε τη χωματερή και να τη διατηρήσουμε κλειστή. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.
Το διάστημα αυτό από την υπόλοιπη Ερμιονίδα είχαμε ελάχιστη στήριξη από ελάχιστους ανθρώπους. ΓΙΑΤΙ;;;;;;
Γιατί βολεύτηκαν όλοι με το κλείσιμο όλων των υπολοίπων χωματερών του Δήμου μας.
Ήρθε η λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων από τη νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Δημήτριο Σφυρή. Ανάσα μεγάλη για το χωριό μας, αφού δεν χρειάζεται ποια να αγωνιούμε για νέα απορρίμματα στη θέση Σταυρός.
Ήρθε στη συνέχεια η ώρα της αποκατάστασης όλων των χωματερών του Δήμου μας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ξεκινήσανε από Ρορό και Κρόθι και μετά στο Σταυρό Διδύμων. Με τον Πρόεδρο του χωρίου μας τον κ. Κώστα Σπανό σταματήσαμε τις εργασίες, γιατί αφορούσαν μερική αποκατάσταση και όχι συνολική και χωρίς στεγανοποίηση.
Φτάσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου πήραμε ομόφωνα απόφαση για μετρήσεις της ρύπανσης, που έχει προκληθεί και συνολική αποκατάσταση και στεγανοποίηση από τη βροχή.
Το κερδίσαμε και αυτό.
Κατόπιν ζητάει ο Περιφερειάρχης από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας συνάντηση στην Τρίπολη, με την εναπομείνουσα Επιτροπή Αγώνα, εγώ, ο Σπανός, ο Σταύρος ο Γεωργίου και ο Αντώνης ο Μπροδήμας. Για προσωπικούς τους λόγους ο κ. Σ. Γεωργίου και ο κ. Α. Μπροδήμας δεν μπορούσαν να έρθουν στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα ειπώθηκαν τα εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Σεβόμαστε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προχωράμε σε συνολική αποκατάσταση και στεγανοποίηση.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Εκτός από αυτά ζητήσαμε και μετρήσεις.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Δεν τις αποκλείουμε και γι’ αυτό έχει ενημερωθεί το Ι.Γ.Μ.Ε.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Πώς θα γίνει η αποκατάσταση;
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Ορίστε η τομή.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:  Βλέπω στεγανοποίηση στο επάνω μέρος μόνο, στο κάτω που είναι; Γιατί δεν κάνεις στεγανοποίηση και από κάτω, όπως έκανες στο Ξυλόκαστρο;
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Στο Ξυλόκαστρο είναι ενεργός ΧΥΤΥ, ενώ στο Σταυρό ότι υγρά απόβλητα υπήρχαν, πέρασαν στο υπέδαφος και δεν υπάρχει επιστροφή. Προτείνω εντατικότερο έλεγχο στις πλησιέστερες γεωτρήσεις ύδρευσης και στα πηγάδια άρδευσης.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Κύριε Περιφερειάρχα λογική η τοποθέτησή σας, αλλά επειδή πλέον δεν εμπιστεύομαι κανένα, θέλω να μου δώσετε το δικαίωμα να παρακολουθώ την εφαρμογή της τομής.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Σύμφωνοι.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Σύμφωνοι.
Για όλα τα παραπάνω που σας δήλωσα, τοποθετήθηκα στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι στο παρακάτω video από το 4:29:11 έως το 4:33:55
Συγχωριανοί,
δήλωσα δημόσια ότι συμφωνώ με τις εργασίες, τις οποίες περιγράφει η τομή των εργασιών αποκατάστασης της χωματερής στην θέση Σταυρός. Είναι ακριβώς ότι ζητάγαμε τόσο καιρό. Τα σκουπίδια στην κατάσταση, που περιήλθαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Καμιζή - Λάμπρου, είναι πια μη διαχειρίσιμα και δεν μπορούν να μεταφερθούν. Μακάρι αυτοί που διαμαρτύρονται και αντιστέκονται στην αποκατάσταση να κερδίσουν κάτι καλύτερο, από αυτό που κέρδισα εγώ με τη βοήθεια την δική σας.
Αλίμονό μας όμως εάν χαθεί αυτή η ευκαιρία για το χωριό μας.
Αλίμονό μου όμως σε περίπτωση που έκανα λάθος.
Παναγιώτης ΑποστόλουΔεν υπάρχουν σχόλια