Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΣΧΟΛΙΑ: Μια του κλέφτη… Δυο του κλέφτη… τρεις και … πάμε από την αρχή (21-7-2016)


Ερντογκάν 1
Εσείς μπορείτε να λέτε ότι θέλετε αλλά η πρόσφατη περιπέτεια του Ερντογκάν προκάλεσε ανησυχίες και προβληματισμούς σε πολλά και γνωστά πολιτικά πρόσωπα.
Ο Κώστας Καραμανλής, όπως ήταν φυσικό, ανησύχησε για την τύχη του κουμπάρου του. Ο Γιώργος Παπανδρέου προβληματίσθηκε με την σκέψη και μόνο ότι δεν θα του ξαναχορέψει ζεϊμπέκικο. Ο Τσίπρας πήγε να τρελαθεί σκεπτόμενος ότι θα σταματήσει στην Αγιά Σοφιά να διαβάζεται το Κοράνι. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στεναχωρήθηκε γιατί θα είχαν διαψευσθεί οι δηλώσεις του ότι ο Ερντογκάν μπορεί να λύσει το Κυπριακό. (Για την κυρία Τασία, θα σας πω άλλη φορά).

Ερντογκάν 2
Τα κατάφεραν οι Τούρκοι και δίχασαν τους έλληνες.
«Κρίμα που οι στρατιωτικοί δεν έφαγαν τον Ερντογκάν», έλεγαν οι μισοί (εχθροί του κοινοβουλευτισμού). «Καλά που δεν επικράτησαν οι στρατιωτικοί», έλεγαν οι άλλοι μισοί (φανατικοί υπέρ του κοινοβουλευτισμού). Υπήρχαν και οι τρίτοι μισοί που έλεγαν… «Τούρκος στρατιωτικός ή Τούρκος πολιτικός… Τούρκος είναι».
Θα μου πείτε «δεν γίνεται να υπάρχουν τρία μισά». Σωστό, γι’ αυτό διαγράψτε τους τρίτους μισούς (και αυτά που λένε) …ως προϊόν φαντασίας.

Ερντογκάν 3
Το μεγαλύτερο δίλλημα το είχαν κάποιοι άνθρωποι της ΔΗΜΑΡ. Δεν τον γούσταραν τον Ερντογκάν γιατί ήταν κοινοβουλευτικός δικτάτορας (κάτι σαν τον Τσίπρα στο πιο ξεφωνημένο θα έλεγα). Δεν γούσταραν όμως και τους πραξικοπηματίες αξιωματικούς έστω και αν γκρέμιζαν το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δικτατορίας Ερντογκάν. Έτσι, κατέφυγαν στις κολοτούμπες.
Την πρώτη μέρα κατηγορούσαν τους στρατιωτικούς που προσπαθούσαν να ρίξουν τον κοινοβουλευτικό (δικτάτορα). Την δεύτερη μέρα ξεκίνησαν να κατηγορούν τον Ερντογκάν γιατί εξαπέλυσε διωγμούς (αντιδημοκρατικούς). Την τρίτη ημέρα (κατά τας γραφάς), θυμήθηκαν τους αμερικάνους που είχαν βάλει την ουρίτσα τους στο πραξικόπημα. Την Τέταρτη μέρα… το γύρισαν και πάλι στην απλή αναλογική. Και βεβαίως, για τους ικέτες πραξικοπηματίες …μούγκα.

Και ας μη μου πει κάποιος ότι αμφισβητώ την δημοκρατικότητα των εναπομεινάντων ΔΗΜΑΡιτών. Ίσα ίσα, την υπερτονίζω. Αυτοί είναι που αμφισβητούν την νοημοσύνη των Ελλήνων (ή έστω κάποιων εκ των Ελλήνων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: