Νεα

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το νερό των Λουτρών της Ωραίας Ελένης αναγνωρίσθηκε, επίσημα, ως Ιαματικό

Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έργα
υδρομάστευσης 
με σκοπό να διανεμηθεί το ιαματικό
νερό σε τουριστικές επιχειρήσεις ψηλού επιπέδου
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός,  «δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της κυβέρνησης η απόφαση που αναγνωρίζει τις Ιαματικές πηγές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης δηλαδή τον φυσικό πόρο που πηγάζει από τις παραπάνω Ιαματικές πηγές, ως Ιαματικό νερό. Αυτό επιτεύχθηκε, μετά από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες τουλάχιστον 6 ετών.


Η Δημοτική Αρχή, αφού έκανε ότι ήταν δυνατόν για να αναγνωριστεί αυτός ο φυσικός πόρος ως Ιαματικό νερό, εκτιμά ότι από εδώ και πέρα ξεκινά ένας νέος σχεδιασμός στην περιοχή, με επίκεντρο τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, για την εκμετάλλευση του Ιαματικού  νερού.

Αυτό που θα κάνουμε ως επόμενο βήμα, θα είναι να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε αυτός ο φυσικός πόρος, να περιέλθει ως διαχείριση (γιατί είναι κρατικό αγαθό), στο Δήμο Κορινθίων. Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έργα υδρομάστευσης, τα οποία θα γίνουν με σκοπό να διανεμηθεί το ιαματικό νερό σε υπάρχουσες ή μελλοντικές τουριστικές  επιχειρήσεις  υψηλού επιπέδου (πάνω από 4 αστέρια)».

Δεν υπάρχουν σχόλια