Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Γιάννης Αποστολόπουλος: «Χρειάζεται σύνεση και λογική»

Με αφορμή τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, ο επιτυχημένος Πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας Γιάννης Αποστολόπουλος, τοποθετήθηκε σε δύο θέματα που απασχολούν τους φιλάθλους, τους παράγοντες και τους παίκτες, σε Τοπικό και Εθνικό επίπεδο. Η ουσία της τοποθέτησής του, υπήρξε ανάλογη του τρόπου διοίκησης της ΕΠΣ Αργολίδας, που ακολούθησε ο ίδιος και οι συνεργάτες του καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της ΕΠΣΑ και συνοψίζεται σε μία φράση: «Χρειάζεται  σύνεση  και λογική για να αντιμετωπιστεί η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

    
Η ΜΙΝΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πλησιάζουμε στην έναρξη της νέας περιόδου. Με ποιες σκέψεις περιμένετε τη νέα αγωνιστική σεζόν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με τις ίδιες σκέψεις που κυριαρχούσαν και τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, ότι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες. Και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες, γιατί έχουν γίνει δυσκολότερες οι κοινωνικές συνθήκες και οι παράμετροι που επηρεάζουν τη λειτουργία την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Τα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, παρουσιάζονται καθημερινά και είσαι υποχρεωμένος να δώσεις λύσεις και κυρίως με σύνεση, γνώση, καλές προθέσεις, ρεαλισμό και σωστό προγραμματισμό, να περιορίσεις και να προλάβεις δυσάρεστες καταστάσεις και πάσης φύσεως παρεμβάσεις που τραυματίζουν την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Αυτό έκανα με τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια, αυτό θα κάνω και τώρα.
Στην προσπάθειά σου αυτή, βέβαια, έρχεσαι μερικές φορές σε σύγκρουση με διαφορετικές νοοτροπίες, συμπεριφορές και επιδιώξεις, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και υγιείς δυνάμεις μέσα και έξω από την ΕΠΣΑ που με κάνουν αισιόδοξο. Όταν όμως τα πράγματα φθάνουν σε αδιέξοδο, τότε αναγκαστικά καλούνται τα σωματεία να ενημερωθούν και να αποφασίσουν. Γιατί κυρίαρχο όργανο και πάνω από το Δ.Σ. είναι η Γενική Συνέλευση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς είναι σήμερα η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα σε σχέση με τις προσεχείς εκλογές στην ΕΠΟ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχει έντονος προβληματισμός και μεγάλη ανησυχία. Στη φίλαθλη κοινή γνώμη υπάρχει έντονη καχυποψία. Πολλές φορές δικαιολογημένη. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν ευνοεί και δεν συμβάλλει στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα, είτε αυτό είναι επαγγελματικό είτε ερασιτεχνικό. Θέλω να πιστεύω ότι όσο είναι καιρός θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική. Οι επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου θα πρέπει να βρουν όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα ενωμένη, μακριά από τις αδυναμίες και τις παθογένειες του παρελθόντος. Διαθέτουμε ικανούς παράγοντες, οι οποίοι είναι σε θέση να διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο με επιτυχία σε συνεργασία, βέβαια, με την πολιτεία, η οποία ουσιαστικά είναι απούσα τα τελευταία χρόνια από τα οικονομικά κυρίως προβλήματα των ερασιτεχνικών σωματείων και των ΕΠΣ. Οι πρωτοβουλίες για συνεννόηση πρέπει να συνεχιστούν, γιατί διαφορετικά θα διογκωθούν τα προβλήματα. Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι και ελπίζω η νέα ποδοσφαιρική περίοδος να αρχίσει και να τελειώσει χωρίς προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: